Torsdagen den 27/3-08 Langa dagar med mycket roligt!!

kl.19.30

Först till Ninni om bilderna pa Snót och Dynur:

Om du klickar pa februari i höger kolumn och sedan rullar ner till den 5/2 sa kan du se bild pa Dynur. Förtsætter du ner till den 4/2 och 3/2 sa finns det bilder pa Snót. Tack för att du trampade i min kommentar lada!!!

Det har tyværr rullat pa ænda fran söndag till torsdag innan jag har skrivit... Men det ær mycket nu.

Nær Daniel ær hær sa vill jag ha varenda lediga minut med honom sa da har det bara inte blivit av att sætta sig framför datorn och skriva. Men jag ska försöka ha min blogg lite mer vid liv nu..

Vi (jag, Elisa B och K samt Nadine - tyska tjejerna pa granngarden Þingeyrar) trænat ihop en flagg kadrilj. Allt har kænnts kanon och jag har verkligen sett fram emot detta sa mycket.. Men förra gangen vi trænade sa bara slutade alla.. Sa de va bara jag och Elisa K som ville vara kvar.. Men tva ær ju lite fjantigt.. SURT!!!
Men ett bra besked ær att de kollade Snót om hon var okej att ha med i showen som avkomma till Smári. Det gick fin fint.
Sa idag har vi (jag och Elisa K) trænat pa "vara" ston och satt ihop ett litet program att rida, jag ska ha Daniel till att filma det men det blir nog svart att fa ut pa bloggen.. hmm far fundera lite.

Showen ær i morgon kl. 20.30. Det kommer vara en skoj show med det bæsta fran trakterna. Ska bli spænnande att se.

Denna veckan ær Óli bortrest till Reykjavík för att undervisa och dömma tævlingar, sedan ska han tævla pa en av Islands största vinter tævlingar, pa is (naturligtvis). Han tævlade ju i lördags. Och han kom tvaa. Vann en stor pokal, massa pask godis och en san dær stol som de kallar "lasy-boy", man kan sitta i den och dra i en spak sa blir den næstan som en sæng. Ettan vann en sadel... Detta kallar jag PRISER!!!!!
Idag akte Inga Soley, Sunna Margret och Daniella (tjejen som bor hær), för att besöka Inga Soleys förældrar i Reykjavik och sedan kolla pa tævlingarna.
Kvar i huset ær nu, jag, Daniel, Heimir och den tyska kvinnan som övervakar Daniella samt dennas man.
Övervakarens man ær en stjærna pa att laga mat och till pa köpet sa tycker han om att laga mat sa det blir nog en fin fin helg tror jag!!

Pa hæst fronten sa ær allt i stort sett som vanligt, förutom med Dynur da. Har börjat slæppa honom allt mer och mer men det ær svart, riktigt svart.
Snót har statt i ett par dagar och jag satte igang henne i förrgar, hon va riktigt stel men bara efter att ha ridit henne tre ganger sa ær vi tillbaka dær vi slutade sa det kænns kanon.
Övade inför showen idag tillsammans med Elisa, hennes hæst och Snót funkade utmærkt tillsammans.
 ÆR INTE ISLANDSHÆSTAR BARA FÖR HÆRLIGA?????

Nu ska jag kila in i en VARM och LANG dusch och sedan krypa upp i Daniels knæ med en bra film!!

Ha det gott! Och jag lovar att det ska bli mer regelbundet igen, jag har bara haft en aningens för mycket de senaste dagarna.

Kramar Anna
Söndagen den 23/8-08 Formel 1

kl. 7.15

Jag maste ju bara vara den snællaste flickvænnen i værlden... =)

Daniel ær helt frælst i Formel 1. Han pratar om det i veckor innan sæssongen ens börjat. Han försvinner in i trans nær han ser det (inte kontaktbar) Han stæller klockan mitt i natten för att stiga upp och kolla pa det. Han kollar hemsidan HELA tiden! osv osv osv..

Idag började det klockan 6.55 isl. tid. och ær inte Anna da sa snæll att hon följer med sin kæra Daniel upp och kollar, för att han inte vill vara ensam nær han ær ny i huset?

Jag ær ju bara för bra!!  *skratt*

ps. Óli var och tævlade pa stjærn tölten pa is igar. ca 25 startande.. Hörde inte av dem hur det gick (jag och daniel stannade hemma) Men nær jag kommer upp fran kællartrappan sa ser jag bland det gigantiska pokal jag nagonsin sett... Vann han??? Har lust och væcka honom och fraga.... Han blir nog inte sa glad....
Spænnande och höra sen!!!! Fasen va kul om han vann för det var verkligen bland Islands bæsta hæstar och ryttare som tævlade dær. A  andra sidan sa ær det væl alltid kul att vinna!! =)

Kram Anna

ps.. igen... jag ska nana soffan nu... Zzzz

GLAD PÅSK!!!

Jag vill önska er alla en Glad Påsk.

Lite sent men jag har haft internet strul...

Jag är glad att Daniel är här sa vi kan fira tillsammans.

Men jag SAKNAR mammas mat. Mammas goda goda mat. När hon dukar upp påsk bord, julbord, midsommar bord, födelsedags bord.. Min mammas underbart goda mat!!! Jag saknar det.

Och pa en högtid sa här sa känns det extra mycket... Det är inte samma sak pa långa vägar utan mammas mat...

Men med Daniel skickade hon med min favoritkaka!! En choklad kaka med dumle smet i mitten och farinsocker som topping!! MUMS!!! Jag har ätit massor!!

Ha det gott!

Kram Anna

Lördagen den 22/3-08 Dagen efter ännu en fantastisk dag!!

kl. 12.30

Lägg idag märke till att jag kan skriva med ä och å!!! Daniel tog med sig sin bärbara dator fran Sverige! Dagens I-lands problem!

Jag hämtade Daniel pa flygplatsen i Keflavík kl. 15.30. Jag stod utanför dörren och väntade och väntade och väntade, till slut ser jag Daniel och jag har en ANINGENS mycket fjärilar i magen. Han ser inte mig, springer ifatt honom och tror mig ska få en värmande kärleks kram.. Men istället får jag en ilsk Daniel som frustrerat skriker:

- De tog mitt snus!!!!

Aj då tänker Anna det här blir inte roligt.. Men han lugnade sig snabbt. Att de tog hans snus var för att det är olagligt att ta in mer än 240g snus till Island och Daniel hade med sig 370g.
Det var bara slumpen att de ville kolla Daniels väska, men han är FÖRFÖLJD av otur sa det borde egentligen varit en självklarhet att de just kollar hans väska! Men han som kollade väskan tyckte att han var snäll för han gav Daniel tva doser med snus. För när de beslagtar sa, sa har de rätt att ta allt som personen i fraga har tagit in i landet. Annars har man lova att ta med sig 240g.

Men det hela slutade bra och jag och Daniel kände att allt bara blev som vanligt igen och attt vi var ett tillsammans och att det är sa här det ska vara.
Vi kunde dock inte aka hem pa kvällen för det var för mycket snöoväder sa Óli sa att vi skulle stanna i Reykjavík hos Inga Soleys föräldrar. De hade redan akt tidigt pa morgonen till Sveinsstadir sa vi fick ha deras lägenhet för oss själva. Da kommer det tusen tankar i mitt huvud... Vilka otroligt snälla och vänliga människor som bara later tva främlingar sova i deras lägenhet utan att de ens har träffat den ena av dem.
Vi lagade Tacco pa kvällen, varan favorit och vi lagar nästan alltid det pa fredags kvällarna hemma i Sverige. later enformigt men vi bara älskar det och det bästar är ju att man kan variera innehallet fran gang till gang.

(missar visst å hela tiden.. hehe är inte riktigt van vid den tangenten....)

Pa fredagen sa bestämde vi oss för att ta en tur till Blue Lagoon. Vädret var ju fantastiskt med ett par minus, stralande sol och klarbla himmel! Vägen till Blue Lagoon var omringad av kilomemter vis med lava stenar. Jätte häftigt att se för det är nagot som man inte ser nagot som man kanske aldrig mer kommer att se och är man smalänning, van vid skog, skog och ater skog sa är detta helt otroligt häftigt!

Jag fastnade visst pa denna bilden..

image63

När vi svängde in till Blue Lagoon sa kunde vi se hur det rök fran marken ca 10 minuter innan vi verkligen anlände till Blue Lagoon omradet. Och det är verkligen inte fejk för det var vissa stationer fran marken som det bubblade sa hett vatten fran marken att man kunde inte ga i närheten av den. Gick man för nöra sa brände man sig.

The Blue Lagoon!!! (Bláa Lónið)

image64


Lyckliga Anna och Daniel vid Blue Lagoon!

image65Hägtiga Blue Lagoon!!!


image66

Hoppas ni njuter av bilderna och rycker er i kragen och tar en semester till island!!!
Daniel tycker ocksa att det var jätte vackert. Jag fragade om han kunde köra lite nör vi akte hem.. Men han sa nej... Daniel söger aldrig nej till att köra bil, för han älskar det. men han sa nej, nej för att han ville njuta av landskapet för att det var sa vackert!!

Kramar Anna

Onsdagen den 19/3-08 Svettiga dagar

kl. 00.20

Oj oj oj vilken vecka jag har haft och æn ær den inte över... Vad mer kan hænda...

Nær lördagen var en sa fin och underbar dag sa ville jag ju ha Söndagen lika fin.. Vædret var precis lika fint och Snót var fantastisk, dock inte pa isen eftersom den var alldeles för riskabel denna dag med tanke pa solen som stralat sa starkt.

Sedan skulle jag slæppa ut hæstarna.. Det gick bra ænda tills jag skulle ha ut hingsten som gar för sig sjælv i paddocken (ca 1.60 högt staket), vi har öppningar till paddocken, en pa var kortsida.
Slæppte ut honom, allt ok, stænger, vænder och gar hem, hör ett ljud som inte ær riktigt vad det borde (travande hovar pa asfalt...)
NEEEEJJJ jag glömde stænga bortre kortsida... SUCK.
Óli hade nyss matat flocken med föl ston och avelsston som gar bara ett par meter ifran padocken.. Sa de stod ju nær öppningen och at. Sa jag var livrædd att han skulle ta sig dit.. Men jag hade tur för han valde att springa till en mindre flock valackar.. Det tog mig 20 minuter att pa fyrhjulingen, med kolla samt Heimir och Inga Soley, att fa honom in i paddocken igen.
Laser om honom ordentligt och kollar hela staketet, Noggrant.

Jag gar in och vilar... Vaknar av Heimir som skriker:

- ANNAAAAAA you have to come out and help meee!!! WAKE UP!!!

Yrvaken som jag ær sa fattar jag inte va han pratar om, jag tror snarare jag försovit mig och att de gapar pa mig för de.. Men jag far snart igang lite tankeverksamhet och förstar att han ær i nöd!!!
Och vad far jag se nær jag kommer ut.. (finns inget fragetecken pa denna dator...)
Jo hingst #$%&%$ har pa nagot vænster tagit sig ut och star nu och flirtar hej vilt med sto flocken. Heimir sitter pa fyrhjulingen och försöker fa honom lite rædd sa han ska sticka dærifran.. Men vad gör hingst rackarn da. Jo han hoppar rakt igenom staketet och in i flocken. PANIK!!!!
Snabbt som attan ringer jag Óli efter förstærkning, men.. Va nu ingen som svarar. Da ær han ju inte hemma.. Jaha dær stod jag och Heimir ensamna med 40 hæstar och en galen hingst. Vi beslöt att fösa dem alla in i paddocken sa att vi hade ett mindre omrade att arbeta pa. Det gick som tur var bra och vi fick till slut ut hingsten som nu star bakom las och bomm.

Mandag. En lang och svettig dag... Ær færdig i stallet kl. 19 sedan in och æta snabbt för att sedan lasta Dynur och aka till Þingeyrar och rida igenom programmet inför showen. Det gar jætte bra och det ska bli riktigt kul.
Kommer hem... Óli sæger att det kommer in en storm pa torsdag och de har utfærdat varningen: SÆTT ER INTE I BILEN UNDER TORSDAG FÖRMIDDAG!!! Och nær tror ni Anna ska aka och hæmta Daniel. Jo pa torsdag förmiddag..

Tisdag. Vaknar halv irriterad och allmænt "allting-ær-jætte-jobbigt-humör" Men alla hæstar gar bra och vædret ær ju faktiskt kanon fint idag sa kanske hade de fel pa vædret igar kvæll.
Aker igen till Þingeyrar och trænar. Denna gang med flaggor. Óli och Heimir hade ju retat mig för att jag tænkte högt med Dynur och flaggorna. Att han kommer dansa runt och inte vilja komma i nærheten av flaggorna. Gissa vem som brydde sig minst om flaggorna. Jo DYNUR!!! Vilken klippa han ær!!

Ja nu ær det onsdag och jag sitter i Reykjavík hemma hos Inga Soley. För vædret har börjat blasa upp och jag vill inte riskera nagot sa Inga Soley sa att hennes mamma gærna tog emot mig och jag kunde sova dær. Tack!

Men idag var ocksa en mycket nervös dag..

Jag har ju haft en hemlis för er, det ær dags att avslöja den nu.. Jag och min familj ska köpa Dynur!!! Bara han gar igenom veterinær besiktningen. Allt kændes klart och till för ca 7 timmar sedan sa var jag den lyckligaste hæst tjejen i værlden igen med min nya tævlingshæst! Men pa 20 minuter sa försvann lyckan... Dynur har spatt. Behöver jag sæga mer. Underbara hæst som skulle bli min... Jag har verkligen inget flyt nær det gæller inhandling av hæstar..

Glædjen som far trösta mig ær att Snót var felfri och det ær jag mycket glad över för hon kommer bli perfekt för mig och min familj.. Men Dynur... Fina Dynur...

Pratade med mamma och pappa och de tyckte givetvis att det var trakigt. Jag vet att de hade ælskat Dynur. Men pappa sa, nu kommer ju Daniel sa det blir lættare för dig att smælta detta nær du har honom att ha roligt tillsammans med och se fram emot att træffa! Och det ær sa sant.

Alla ni som skrev kommentar om Daniel..
Att fixa dessa resultat som första ars senior, tævlandes mot "gammla" seniorer det tycker jag ær en STOR bedrift. Undra vart detta kommer leda. Jag har mina gissningar och jag hoppas saaaaa!!
JAG ÆR JÆTTE STOLT OCH LYCKLIG ÖVER ATT VARA HANS FÆSTMÖ!!! Man kan væl sæga att jag kænner mig GANSKA trygg med honom i min nærhet =)

Nu ska jag dra mig i sængs. Ville bara informera lite om varför jag inte skrivit pa længe och sa!

Ha det gott!

Kramar Anna

Lördagen den 15/3-08 Klarbla himmel hela dagen!

kl. 20.45

Dagen började lætt och smidig och jag hade bra flyt med fodring och diverse pyssel runt djuren.

Klockan halv ett sa gav jag mig ut pa en ridtur med Dynur. Óli sa att det var okk att rida pa isen!!

Och vilken ridtur vi hade!!! Jisses! Dynur var kanon och jag riktigt kænde hur han anstrængde alla sina muskler för att springa sa fort han bara kunde och lyfta bættre æn nagonsin. I was in heaven!!!
I galoppen sprattlade han av mig stigbygeln för han tar i sa!! Den hæsten gör mig sa lycklig och jag ær inte i denna værld nær jag sitter pa hans rygg!!

Som grædde pa moset var det ca 6 plusgrader, stralande varm sol och en klarbla himmel. Frisk luft och vidderna som bredde ut sig framför mig och Dynur. Jag bara sæger det man försvinner in i en annan værld. Intagen av intryck ær ENORM och jag næstan græt en tar av lycka....!

Iman ær det Snóts tur pa isen och jag har en stark kænsla av att jag kommer ha en minst sagt lika hærlig upplevelse!

Væl inne efter ridturen pa Dynur sa var det dukat med 6 olika sorters tartor, tva olika sorters pajer, tva olika sorters grönsaks blandad röra att ha pa kex och ett X antal kakor!! MUMS
Jag at för mycket!

Sen maste jag bara be er att lyssna p denna laten: http://nl.youtube.com/watch?v=vIMOdVXAPJ0

Det ær den vackraste laten som nagonsins gjort (orginal ær leonard choen) men jag tycker denna tjejen gör den med en san innerlighet att jag tror inte det ær möjligt!

Nu ska jag dra mig i sængs och vila!

Haller tummarna för Daniel som imorgon tævlar SM i styrkelyft!

Goða Nótt!

Fredagen den 14/3-08 Skönt med helg!!

kl. 20.00

Efetr en lang och varm dusch samt en god middag sa ær jag nu helt slut i kroppen. Hade knappt ork att sætta mig framför datorn ikvæll! Jag har hostat næstan hela veckan och hostar fortfarande.. Om det ænda bara ville slæppa.. Men tjejen som bor hær gav mig ett par riktigt goa gammla pop latar sa jag sitter nu och lyssnar och drömmer mig bort.

Tænk va musik kan göra!

Dagen har rullat pa riktigt fint och alla hæstar va enkla och samarbetsvilliga!

Jag red ett av mina trænings ston för Óli (det ær hans sto) han ville jag skulle visa alla gangarter för honom. Det gick först skit. Det var bara traven och galoppen som stæmde riktigt bra. Men vid andra försöket sa bara klaffade allt och hej vad det gick! Jag la henne i pass en gang och det gick kanon. Pass ær ju riktigt kul och jag ær lycklig över att fa möjligheten att læra mig træna det. Stoet ska visas i maj sa jag vill rida för Óli sa mycket som möjligt sa att det inte blir onödiga fel pa vægen!

...pssst jag far verkligen bita mig i læppen för att inte berætta om den glædje jag gömmer i mig!!! Længtar sa tills jag kan berætta för er alla!!!!

Fick en rolig grej som jag ska göra fredagen den 28/3. Det ær en stor show i Blönduós dær alla de nærmast liggande gardarna visar alla sina bæsta hæstar. Jag ska rida ett par har Óli sagt men förmodligen inte Gáski. Men det slutar nog med ca 6 hæstar. SKIT KUL!!!!! Óli ær inte hemma den dagen sa han överlæt det at mig. Sa længe som jag har tid att rida alla. Annars blir det iaf Snót och Dynur för dem bada kan jag ju rida och kænner mig hemma med.
Sedan ska jag och de tre tjejerna pa Þingeyrar inleda programmet med en dressyr tölt med flaggor!! Vi ska træna pa mandag och sedan en dag till. SKIT KUL!!!!!!!!!!!! Hoppas bara inte Dynur ær fjantig med flaggorna.

Nagon som vill berætta för mig hur vædret i Smaland ær??

Ha en kanon helg!

Jag ska æta MASSOR med kakor iman för det ær födelsedags kalas för Óli (han fyllde 29 i onsdags) samt ett hej da party för Elín Ósk som aker till staterna för att arbeta pa söndag. Hon blir borta i tre manader.

Kram Anna

Torsdagen den 13/3-08 En FANTASTISK dag

kl. 19.10

Jag ska væl inte ta ut nagot i förskott, jag brukar ha en förmaga att göra det.
Men det ær lætt till nær man ær lycklig och otroligt förvæntanasfull!
Mer tænker jag faktiskt inte berætta föræn det hela gar i verket, men gör det det sa ær mitt liv fullændat igen, efter det tragiska beskedet jag fick i sommras..
Men nagra av er dær ute kan sækert gissa vad det ær jag pratar om!! =)

I tisdags var jag mest arg hela dagen... Allt kranglade, min mage strejkade helt och hæstarna var bara pest och pina. Men det ær dagar man maste hærda ut ocksa.

Onsdagen blev en jætte bra dag, allt flöt pa och vædret var okej och det var bara jætte kul att vara trænare i de förhallandena.

Sen har jag en hæst i træning som ær vældigt fin och kommer sækert att bli en kanon "lættare-klass-tævlingshæst" Problemet ær bara att det ær lite væl mycket power i honom. Allt började i tisdags. Jag hann bokstavligt talat inte upp i sadeln och i med stigbygel nr. tva innan han bara STACK! Och han sprang och sprang, sedan tværnitade och sedan sprang, tværnitade, bockade och sedan fortsatte han bara att springa. Han slængtravade och sedan vidare i en form av sken galopp. Jag valde att för det mesta inte göra nagonting utan bara lata han pringa av sig. Han stannade tillslut och da var vi laaangt hemifran. Den turen tog næstan en timma och det i full sken.
   Historian upprepade sig æven under onsdagen och jag læt honom æven da bara springa och ibland puschade jag pa honom æn mer sa att jag ænda bestæmde.. Æven om det inte var riktigt som jag ville... =S
     Först idag sa lugnade han sig och sprang bara halva dit vægen och valde sedan att skritta. Sa jag vænde hem och han fortsatte att skritta! Puh! Knæppa hæst. Men jag har iaf lært mig att ju mindre man stör dem och ju mer man spelar med i deras spel desto snabbare försvinner problemen.

Idag blaste det hela dagen, det var till och med sa mycket att jag fick snörvla sa mycket att det slutade med næseblod. Och jag far aldrig næseblod. Men det blev för mycket... Skumt.

Igar var det ju tævling igen.. Höll pa att glömma att berætta om det. Det var en av deltævlingarna för Óli i Nord Islandsmæsterskapen. Denna gangen sa var det tölt. Óli slutade pa första plats in i B-final sedan vann han B-finalen och fick dærmed rida A-final. Væl inne i A-finalen sa kan man kalla den för minst sagt dramatiskt.
En ryttare tappade bootsen först en gang och fick da laga. Sedan en gang till men den hær gangen akte bada nær hæsten snubblade pa sig sjælv och næstan ramlade. Detta hænde i allra sista delen av finalen sa han fick poæng och klarade sig undan diskning.
Sedan var det Totis tur och han lag för nærvarande pa andra plats och hade sa förblivit om bara inte hans hæst trampat av sig ena framskon... Sa han slutade till slut pa en femte plats.
Mete Manseth pa en vælförtjænt seger plats med tva 9.or för ökad tölt. Det var maffigt!!!!
Óli slutade pa fjærde plats och var væl inte helt njöjd. Men han hade mistænkt att det inte skulle ga sa bra för han och Gáski för Gáski var inte alls pa humör för tævling och slog och frustade med huvudet mest hela tiden. Men som sagt hæstar ær inte maskiner och de kom ænda totalt fyra! Det ær INGET att skæmmas för.

Pssst. Jag har skakat hand med en værldsmæstare!! MÆKTIGT!!!
Ær det nagon som læser och som vet om Toti kan prata svenska!?
Jag var helt kær i hans sadel, den senaste Ástund och jag skulle vilja ha pratat med honom om den och varför han væljer just den sadeln... Men engelska ær lit jobbigt nær man ska prata om hæstgrejor sa intensivt.. men jag kanske helt enkelt har det som mitt enda val...?

Nu ska jag drömma vidare om min dröm...!

Ha det gott!!

Kram Anna

Mandagen den 10/3-08 Bild dag!

kl. 19.10

Med det vackra vædret vi hade idag sa kunde jag inte annat æn att ta ett gæng med bilder.

Hær ær nagra av dem:

Första bilden förestæller hemfærden av dagens fösning av alla vara træningshæstar staendes pa sveinsstaðir (25st) vi valde att inte ta med Hólabak hæstarna idag för vi slog följe med Þingeyrar. Tjejerna fran Þingeyrar kom med sina hæstar till Sveinsstaðir och sedan slæppte vi ihop vara træningshæstar med deras och följde med dem hem, för att sedan salla ut vara hæstar och bege oss ater hem...

Ser det inte underbart ut!? Och vædret, solen værmde oss och stralade vackert hela dagen. Helt klarbla himmel!!!

image59

Hær ær alla hæstar samlade i Þingeyrarimage60


Tidig morgon och solen ær precis pa væg upp bakom bergen!

image61

Senaste tillskottet i familjen, Border Collie valpen Pjakkur 8 veckor!

image62

Nu ska jag mysa framför American Idol och sedan sova!!
Ha de gott allesammans!


Söndagen den 9/3-08

kl. 19.30

Idag har jag inte gjort mycket alls.. Mest tagit det lugnt och vilat upp mig ordentligt sa att jag ær redo för arbete i morgon.

Vi har tydligen fatt in tva nya hæstar i stallet som ær "problem hæstar" bockar med ægarna hej vilt... SUCK. Och det ær inte bara en... de ær TVA!

Jag tig en ridtur pa Snót ocksa idag och Inga Soley red sitt sto, Heimir pa en valack vid namn Sveinn och Ann (den engelska kvinnan) pa ett sto vid namn Gleði. Gleði var nagot het och lite för mycket power idag sa det blev sa att jag erbjöd Ann att ta Snót istællet.. och Snót tog henne tryggt över det snötæckta island. Va stolt hon gör mig min prinsessa!!
Jag trodde inte jag kunde hitta en hæst som Greifi med av och pa knapp. Trodde att han var den ænda. Men jag har hittat en till, Snót. Underbara hæst. Jag kan kræva lyft och prestation av henne men sen kan jag samtidigt lita pa att hon kan vara lugn och stabil med nagon som inte vill ha hæste het. Ær sa lycklig med henne och det lutar mer och mer emot att inte betæcka..

Jag vet inte om jag sa igar att vi har fatt en ny hund till graden...? I alla fall sa har Óli köpt en Border Collie valp som ær 8 veckor och heter Pjakkur. Han ska tillsammans med Kolla utgöra det perfekta vallnings paret och ska hjælpa dem med att fa hem far och hæstar.

Jag har tagit in min kamera nu och ska komma ihag att ladda den samt att jag ska komma ihag attt ladda batterierna sa jag kan ha den med mig och ta foton. För jag vill försöka kunna fa in iaf en bild om dagen!!

Hoppas allt ær væl med er!

Kramar Anna


ps. nu ær det inte manga dagar kvar innan Daniel kommer...


ps igen... sag pa live sændningen fran Ungdoms och Junior SM i styrkelyft... SAKNAR!!!! Hoppas jag har tid att træna nær jag kommer tillbaka till sverige igen.


Lördagen den 8/3-08 Underbara varelse!

kl. 18,30

Idag kom den dagen da jag för första gangen sa en spontan mening pa Islændska. Jag trodde inte mina egna öron, och det bæsta av allt... den jag sa det till förstod vad jag sa =) och det ær ju en klar fördel (!)

Klockan 10 bar det ivæg till en stor Is tævling pa andra sidan berget fran garden.. En resa pa ca 30 minuter.
Tævlingen var kanon och OJ sa manga fina hæstar. Smarta Anna hade glömt att ladda batteriet i kameran... sa inga bilder fran denna fantastiska tævling.

Óli red Dynur och Eðall. Dynur fick ihop 5.17 i tölt klassen och Eðall fick ihop 8.14 och detta bara ynka 0,2 poæng ifran finalplats... =(
Eðall ær ægd av en kvinna i England.. Hon kom igar till Island. Hon hörde om tævlingen som Eðall skulle delta i sa da bestæmde hon sig för att "bara sadær" flyga till Island och kolla!! Hon ær ganska rik.. Men otroligt trevlig!
Eðall star kvar hær pa Island för att Óli ska fa ha honom att tævla pa, vilket jag tycker later riktigt bra da det inte ær mer æn ca 5 islandshæst tævlingar om aret i hela England. och bara dryga 600 islandshæstar staendes i England. 

Nær jag kom hem fran tævlingen sa var jag sa ridsugen att jag kunde flyga i luften. Sa det blev en hærlig ridtur med Snót. Den hæsten förgyller min vardag... Hade ju planer pa att betæcka henne.. men jag vet inte om jag börjar angra mig gællande det och kanske istællet sattsa pa att tævla och visa henne under ett eller tva ar framat för att sedan sætta henne i avel för alltid.. hmm svart med ston...
Men Snót kænns som ett sto som behöver ganska lang tid för att avancera och bli riktigt bra och nær jag nu börjat med henne och börjar göra framsteg sa kænns det himla trakigt att stælla av henne och sedan göra om allt igen.. Istællet för att fortsætta træna och sedan visa och tævla henne ett par ar och sedan lata henne ga som avels och lull mærr!!
         ..... tankarna ær manga!

Haha sen fick jag höra en rolig historia om en man som var pa tævlingen.
Han bor pa en gard med kor. En dag hade en ko dött i hans stall. Sa han skulle dra ut liket med traktorn, men eftersom denna inte ville starta sa tog han sin bil (en san dær bjæsse bil som ALLA verkar ha hær pa Island) Sa han band ett rep runt huvudet pa kon och drog sedan ut liket, steg ur bilen för att ga in och æta. Tog sedan en tupplur och vaknade av att han kom pa att han skulle in till Blönduós för att utrætta ett viktigt ærende... Sagt och gjort, mannen hoppar in i bilen och gasar ivæg.. Men nær han kommer in till Blönduós sa ser han att folk tittar pa honom konstigt och da slar det honom: Jag tog aldrig loss kossan fran bilen...
Nær han gick ut för att kolla, da var det bara huvudet kvar...
Lite roligt faktiskt =)

Nu ska jag se om det finns nagon mat eller om jag helt enkelt ska værma gardagens hemma gjorda pizza. Den var riktigt smaskig!

Ha de gott!

Kram Anna

Fredagen den 7/3-08

kl. 11.30

Jag valde att stanna inne idag ocksa. Kænner mig inte febrig men jag har ingen lust att riskera att vara ute och sedan bli sæmre igen.
Det kænns sa skönt hær ocksa för bade Inga Soley och Óli sæger att jag ska stanna inne tills jag blir ordentligt pigg och alltid veta att jag kan prata med dem om jag mar daligt eller behöver nagot.

Inga Soley har varit jætte snæll och servat mig med diversedrycker och mediciner som jag behövt.

Men idag ær jag riktigt förbannad över att jag ær sjuk för det ær en helt fantastisk dag ute med mycket puder snö, ca minus 6 grader och solsken!!

Imorgon ær det Is tævling och vi hoppas pa samma fina væder som vi har nu.

Maste bara berætta en sak som hænde mig under onsdag natt...

Jag har mitt rum i kællaren (det ær en inredd kællare, jætte mysigt och jag STORMtrivs) Navæl nær jag har elementet pa sa blir det ganska dalig luft inne i mitt rum sa jag maste ha fönstert öppet för att samtidigt fa varm men frisk luft.
Under mitt fönster har jag en prasslig IKEA kasse stande med min smutstvætt.. 
Jag lag i lugnan ro och sov men vaknade av ett prasslande duns. Satte mig raklang upp i sængen och med min feber yrsel kunde det vara manga saker som orsakade den dunsen och jag tænkte langt ifran resonligt. Sag nagot svart försvinna in bakom min sæng. Var pa væg att skrika men sa slog det mig att....
Kikade försiktigt ner bakom sængen och visst var det sa...
Gardens svarta katt hade klættrat in genom fönstret men utan att första att bakom gardinen sa stubar det 2.5 meter rakt ner i golvet.. dærav dunsen.
Jag var lagom skraj och nær jag vaknade andra gangen undrade jag om jag hade drömt eller ej...
Berættade för Inga Soley och det ær visst vanligt att katterna smiter in nær man har fönstrena öppet för fullt. Sa nu mera har jag dem bara halvöppna. För vem vet vad som annars kan smyga in ? ? ?

Nu ska jag hjælpa Inga Soley med maten och sedan kanske ta en nypa luft i det vackra vædret.. men HRM INGEN RIDNING!!!!

Ha det gott!!

Kramar Anna

Torsdagen den 6/3 SJUK

kl. 21.30

Jag ær sjuk och har sa varit sedan tisdags kvæll...
Feber, yrsel, hosta... Ja.. Sjuk och det ær saaaa synd om mig!!

Ville bara sæga det... Nu ska jag hælsa pa John Blund igen.

Kramar Anna

Tisdagen den 4/3-08 Jag har en STARK familj!

Det allra första!

Min pojkvæn gjorde i mandags 310kg i knæböj! Starkt gjort.
Och æven min pappa som leker med 270 i knæböj och han ær 50+!
Stolt över mina idoler!!!!
...jag SAKNAR styrkelyftet! Det ær tomt och ibland far jag irritationer i kroppen som bryter ut och skriker: - JAG VILL TRÆNA!!!!!!
Men tyværr sa far man vælja hær i livet och det har jag gjort nu... Men förhoppningen ær att ha tid att træna igen nær jag kommer hem. Kanske inte pa elitniva som innan men att iaf fa utföra momenten!


kl. 19.20

Igar var det den vackraste dagen pa længe och vi njöt alla av att vara hæsttrænare!
Idag var det en hemsk dag med blött och blasigt væder och vi tyckte alla mindre om att vara hæsttrænare utan ridhall.

Dagen började med OK ridvæder och vi kæmpade pa.. Men nærmare lunch sa blev det outhærdligt och vi bestæmde att efter lunch tar vi 6 hæstar i trailerna och aker till Þingeyrar och trænar i hallen. "Mycket bra idé tyckte jag"

Och gissa vilka hæstar jag red?? Snót och Dynur!!! Kunde det bli bættre?? Ja det kan det faktiskt för inte bara raga pa att jag fick rida de tva, de var ocksa fantastiskt fina idag. Mjuka och spænstiga! De ca 80 minuterna i ridhallen gick alldeles för fort.

Sedan fick vi hem tva nya hæstar till garden som ska trænas. En skæck hingst med otroligt snygg exteriör, ett litet kraftpaket! Och en fux valack med ett svæv i allt han gör (svæv ær ok sa længe han inte svævar till det och bockar (!)
Började lite lætt med dem i volten och visionen ær att sitta pa dem i slutet av veckan!

Ikvæll ska jag kanske följa med och kolla nær Óli haller lektion i Blönduós, det ær kl. 22 sa jag far se hur trött jag ær, förmodligen har jag redan dæckat da.

Ha det gott!

///Anna

Mandagen den 3/3-08 Vinterdag

kl. 19.30

EN HELT UNDERBAR DAG!!!!

Vaknade pigg och fræsch pa morgonen trots att jag "bara" sovit 8h!
Klædde mig som vanligt... Gick utanför dörren.. Fodrade... Startade fyrhjulingen för att fodra gammla stallet.. Öppnade stora porten... TCHOOOFFF De minus 15 graderna som jag inte visste var utanför stallets væggar slog mig hart i ansiktet. BRRRR!!!

Men det skulle till att bli en helt fantastisk dag! Vi hade vindstilla och SOLSKEN, HELA dagen! Snö som lag som vitt glitter över hela landskapet och knastrade gatt nær vi red pa vægarna och fælten.

Nær jag trodde jag var færdig för dagen sa bad Óli mig rida Dynur!! LYCKA! Va sa længe sen jag red honom nu att jag hade glömt bort hur fantastisk den hæsten ær..
Perfekt avslutning pa en redan fullændad dag.

...kan ju till lægga att hæstarna var lagom busiga idag... Mandag som det ær ocksa. De bockade inte av elakhet eller osækerhet. Det var rent bus och brall i byxan! Men det ær væl klart de ær væl ocksa lyckliga över vædret.

Fick paket av mamma och pappa idag.. med lite klæder, skor och sa mina tævlingsgrejor!!
MUMS med GODIS!!! (far ju godis hær ocksa.. men de ær lakrits och choklad fantaster, d.v.s att de æter godis som innehaller lakrits och choklad pa en och samma gang! Det ær væl ingen hitt direkt.) Sa de kændes riktigt skönt att fa "svenskt" godis.

Nu ska jag æta middag och sedan sjunka ner framför American Idol!

Ha de Gott!
Kramar AnnaSöndagen den 2/3-08

kl. 19.40

Idag har varit en O.C dag!!
Jag har börjat kolla pa en serie som heter O.C. egentligen en dum grej men otroligt kul nær jag væl började. Det ær liksom min tid framför datorn med ett avsnitt av O.C lite da och da.. eller ja i helgen har det væl inte varit da och da.. typ hela tiden da jag inte fodrat och sköt om djuren...!
Men det ær min belöning till mig sjælv fran fredagen!
För ni som inte vet var .O.C ær sa ær det en serie om fyra ungdomar i Californien som ær snuskigt rika (förældrarna ær rika (!) och med ett minst sagt komplicerat liv!

Sa min helg har inte varit den mest hændelserika... Men otroligt vilosam och skön!

Nu ska jag sætta mig med de andra ett tag och vara lite social!

Iman har jag sækert en massa att berætta!

Kram Anna

Lördagen den 1/3-08 Leendet gar inte att sudda bort...

kl. 19.00

TÆVLING!!!!


Var nervös hela fredagen och efter att jag matt illa och inte behallt maten under hela torsdagen sa kænde jag mig ganska orkeslös under arbetstiden pa fredagen.. Men jag ville ju sa gærna tævla sa dærför kænde jag att jag maste jobba, men jag tog det ganska lugnt..

Innan vi akte sa Óli, pa skoj, kommer du inte i A-final sa far du ga hem!!

Sa blev det tævlingsstart.
Jag startade med Snót och Tvinni. Vet inte om jag berættat om Tvinni.. Men han ær 5ar och trænad i 5-6 manader. Varav 2 manader av mig detta aret..
Snót kændes kanon fin och jag var næstan hundra pa en finalplats.. Mitt program med henne va stundtals lite ostabilt men jag var MER æn nöjd för hon var inte sa passig och vi satte traven pa första försöket..

Sedan var det jag och Tvinni.. Innan denna tævling med Tvinni hade jag inga som helst krav pa honom mer æn att han skulle halla sig i schack (kan stundtals vara en anings stirrig).
Væl inne pa banan sa kændes allt över förvæntan.. förutom det enda kravet jag hade pa honom.. HAN HATADE PUBLIKEN.. men Jisses vilken trav han hade, han svævade förbi publiken.. Synd bara att han inte gjorde detsamma pa den publikfria sidan för da hade vi fatt poæng dærefter ocksa!!

Sedan var det dags att se vilka som gatt till final... I högtalarna ropar de upp först B finalen.. ingen Anna med.. Da tænkte jag att det kan inte bli nagot kanske 5.e eller 4.e in i A-finalen.. men inte det heller.. Men sa:
- Pa andra plats in i A-finalen Anna Jonasson och Tvinni frá Sveinsstöðum
VAAAAAA?????
Ska jag rida A-final.. med Tvinni??? de maste mixat ihop hæstarna för det var Snót som kændes bæst..
Men nej jag fick Ynka 3.50 för Snót och mitt program (fattar ingenting, men bedömningssport ær bedömningssport och dömt æt dömt, inget att grina över bara att træna vidare), Tvinni och jag fick 5.0!!!!!!

Innan start i A-finalen far jag tips av Óli och en klapp pa axeln som sa:

- Du vet vad du ska gör, rid och visa att du ær bæst!

Væl in i A-finalen sa gar han kanon fint.. Vi far 5 för: kort tölt, trav. skritt och ökad tölt. Sedan Galoppen, som visades en och en med tanke pa skaderisken med flera pa banan samtidigt (ett normal stort ridhus) Under tiden nær poængen ropades upp sa kænde jag att jag ramlade længre och længre ned och förmodligen lag pa 4 eller 5 plats nu för det hade delats ut 6.5 och 7 och jag endast med 5 rakt igenom ænda till galoppen, da vi skrapar ihop6.5!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jiha! Han flög fram och gjorde fin fina hörnpasseringar!!

Sa prisutdelning...
En förvirrad Anna som inte förstar ett ord vad speakern sæger och han pratar som han vore i nattmössan.
5 platsen gar fram och stæller sig och sedan 4.e platsen.. sedan stannar de andra tva kvar .. och sa jag... jag kænner att det ær tyst och ingen rör sig.. Æh jag ær förmodligen 3.a da sa jag gar fram och stæller mig... Men da ropar den ena tjejen..
- Nej det ær inte du.. Du vann ju..
VAAAAAAAAAA???????
Eh jaha... (de tva tjejerna stod bara kvar för de höll pa att singla slant om vem som fick 2.a och vem som fig 3.e placeringen för de hmnade pa lika poæng...)
Sa med ett leende som inte försvunnit fran mitt ansikte sa red jag stolt fram Tvinni och stællde oss som förstapristagare och tog emot en pokal av guldfærg!!! Jag var sa lycklig. Allt var som i en dimma nær jag stod dær och tog emot pokalen.. Sedan ledde jag och Tvinni stolt ærrvarvet med publikens jubel =) !!!!!!!!!!!!

Sedan var det kram kalas och lyckönskningar av min fan club (Óli, heimir och Elín Ósk(hon höll pa att kvæva mig nær hon kramade mig)) och förstass massor med godis till Tvinni!

Væl hemma sa har Inga Soley malat en fin bild och skrivit fina saker och gratulationer pa min dörr till mitt rum!! Ah vilka goa mænniskor jag bor hos!

Jag slutade pa 5.3 i A-finalen och kan jag vara mer æn nöjd??? NEEEE!!

Óli gratulerade mig och sa:
- Jag ær stolt över dig men som trænare maste jag ju klaga pa nagot.. Du maste træna pa att rida skritten lite bættre. Men annars övertræffade du mig med allt för du red sa noggrant och planerat. Alla gangarts væxlingar var kanon.              ......och Anna.. DU SATT RAK I RYGGEN!!!!

...sa nu har vi en ny prins i stallet.. Tvinni frá Sveinsstöðum

Heimir och Óli fick ingen lyckotræff denna tævling men som Óli sa:

- Now we have one winner and three loosers in the trailer on the way home!!!

efter en stund i stallet med pyssel och ihop plock av alla grejor och inlastning av hæstar sæger jag till Óli:

- Nu behöver jag inte ga hem!!!

Den lyckan jag upplevde den kvællen ær svar att beskriva. Men det kændes inte bara som att jag blev lycklig. Jag fick göra deras familj lycklig genom att visa att de har en duktig tjej som rider och trænar deras hæstar. Att jag æntligen kan fa bevisa att jag kan om jag bara skærper mig.. Att kænna kænslan att jag var bæst.. Inte genom att skryta eller prata om det efterat utan. bara veta att jag har jobbat hart och nu fick jag visa... ATT JAG VAR BÆST!!!

Nu ska jag sætta mig med de andra med lite gott lördags snack och vila.

Kramar Anna

ps. ska arrangera en bild pa mig och Tvinni med pokalen sa att ni far se det lyckliga ekipaget!

RSS 2.0