Torsdagen den 27/7 2011 Bilduppdatering

kl. 22.55

Väljer att uppdatera med hjälp av bilder idag!

Zippo älskar att springa efter bollar, han har vad som krävs...
...snabb...
...snabba vändningar...
...och stilen....!Det tar på krafterna att vara väshults-bo!
Stranden är skoj
Atli är vacker!
...å jag är busig...Dumle älskar att bada och busa med pipenJag vet att du är där pipen.....snart har jag dig..
..längst in, SÅKLART(!)Fölen växer så det knakar (Thor & Gutti)Vänner....å bus!Godnatt!
Söndagen den 24/7 2011 Seg dag...

13.30

 

Idag blir det inte mycket gjort.

 

Hade en trevlig kväll igår och mycket skratt och dans blev det! Vi var först på piren och åt och drack gott och sedan bar det av till Harrys för lite mer dricka och massor med dans. Mycket folk var det och tiden rullade snabbt, som alltid när man har roligt.. Vi var hemma strax efter kl. 3 på natten och jag somnade ovaggad. Klockan 6 vaknar jag...KANON PIGG. Hmm? Vaknade av två ston som bråkade så jag fick springa ut och reda ut det där. Det var då jag insåg att jag är JÄTTE trött för jag kände mig irriterad på dem å det brukar jag aldrig vara förutom när jag är just trött.

Så in i sovrummet igen och somnade gott tills kl. var 11.30 =) Snälla Daniel hade då varit uppe och gett hundarna mat och morgon runda med tillhörand koll på hästarna <3

 

Nu ligger jag i soffan efter lite frukost och väntar på att mamma ska komma så att vi kan rida, dvs om vädergudarna tillåter.

Idag kommer det inte bli mycket mer gjort än nöjesridning. På måndag börjar de vanliga rutinerna igen!

 

Må gott!


Lördagen den 23/7 2011 Dagarna rullar

 

kl. 08.45

 

Dagarna rullar på i en farslig fart, men vad hade jag räknat med? Jag har ju semester (!)

 

Pappa har åkt till Norge och tog Sam och Casper med sig. Så nu är det bara jag, Daniel, Dumle och Zippo kvar... Snacka om att det känns tomt. Men då är det bara att gå ut i stallet så är den känslan borta ;)

Igår var Daniel mamma, styvpappa, syster, bror och mormor här på besök. Jag bjöd på en saftig sockerkaka och mumsig jordgubbstårta. Mycket gott. Men efter ett par timmar var illamåendet ett faktum. ATT JAG ALDRIG LÄR MIG! Jag har tre saker som min mage INTE klarar.

1. Äta sötsaker, tårta och aa onyttiga saker på tom mage, dvs utan typ middag.

2. Dricka alkohol på tom mage.

3. Äta stark mat speciellt kyckling som ej är tillagat av mig själv eller mamma.

Alla 3 saker resulterar i magvärk utan dess like. Så eftermiddagen fick tillbringas med hemsk värk i magen, men rida var jag ju tvungen att göra iaf så det var bara att bita ihop. Kring 21.30 kunde jag äntligen få i mig ett lagat mål mat. Usch vilken dag! Men det var trevligt sålänge kalaset pågick iaf =D

Nu ska jag ut i stallet för att avverka ca 5 timmar där. Sedan kommer Tina och Ann för att sedan ska vi vidare in till Jönköping för att möta upp Monika, Ellie, Annica och Linnea. GIRLS NIGHT OUT! Daniel är min privat chaufför denna afton =) LYX!

Må gott!


Tisdagen den 19/7 2011 Kristall!

kl. 23.00

 

Dagen började med utsläpp, fodring och mockning till träningshästarna som står på stall på nätterna. Sedan ut i valack flocken för att kolla att natten inte bjudit på några otrevliga överraskningar. Allt såg fint ut om än liiite väl kelsjuka. MYSIGT!

Sedan samma procedur inne hos stona. Där var det ÄNNU mer keligt och BUSIGT! De tre hulliganerna (Thor, Prins och Gutti) är värre än Emil i Lönneberga själv!! Men så underbara de är. Hela flocken är fantastisk och jag har svårt att gå därifrån. Ett av stona fick ett sår igår på knäet. Det är inget allvarligt nu, men flugorna ställer till det så nu är det koksalt lösning och sår spray 2ggr/dag för att se om vi reder ut det!

 

Sedan väckte Jag och Zippo, Dumle Daniel som fick lite extra sovmorgon. Åt en himelsk frukost med scones som jag bakat. Sedan en mysig promenad med hundarna och deras favorit bollar.

Sedan var det bara att ta på sig målarbyxorna och ställa sig och måla boxdörrar!!

Till middag idag blev det pizza, inte helt fel men en hemlagad middag är klart bättre.

ÄNTLIGEN var det dags att hoppa upp på hästryggen. Först tre träningshästar och sedan en lånngtur med Kristall, Ófeigur och Garri. Kristall har blivit fantastiskt lyhörd och fin det senaste. Idag kunde jag galoppera i ett lugnt tempo med fin form utan något i handen. Med två hästar springandes brevid som handhästar. Trots försök från Ófeigur (som springer närmast mig) att trigga igång Kristall till race, så lyssnade Kristall helt på mig.

Lycka!

 


Måndagen den 18/7 2011 Mycket att göra

kl. 22.30

 

Dagarna på min semester är långa och fulla med saker att göra hela tiden. Precis så som jag vill ha det. Enda nackdelen är att man har mycket att se fram emot och när man har det så går tiden så fort.

Inne på min andra semester vecka och molnen hänger gråa på himlen. Men djuren är pigga och glada och bara det gör ju livet mycket enklare!

 

Höjdpunkten på dagarna är när jag morgon och kväll går in i sto hagen. Det är en underbar liten flock.

Två egna ston  med föl och båda efter våra egna hingstar. Ett ungsto (2år) som är efter egen hingst och eget sto. En 4 åring import från Island och så Linas sto med föl. De är så sällskapliga men ändå inte "på-iga" De pratar med en en stund och sedan luffsar de alla vidare!

Nej nu serverar Daniel mig toast så bäst jag slutar.

 


Torsdagen den 14/7 2011 Regn...

kl. 23.00

 

Nu stundar det en god natts sömn efter en regnig dag.

På förmiddagen idag förberedde jag stallet för kvällen m mockning, spån och vatten. Även ute va det dags att skrubba ur och fylla på med nytt vatten. På vintern byter vi vatten var tredje dag och under sommardagarna är det byte varannan dag och påfyllning varje dag. Nu vet jag iaf varför jag fortfarande har muskler på mina armar, det måste bero på att jag bär ca 150-200 liter vatten i 25 liters dunkar varje dag och slänger upp dem på staketet när jag fyller... Till ca 15 hästar så blir det en del. Slitigt? Ja, men vad ska man med gym till när man kan träna hemma ;)

 

Idag blev det en tur till banan i Vaggeryd för att träna Kristall och Garri inför höstens Gaedingakeppni tävlingar. Blir att åka ungefär en gång/(varannan)vecka nu i nästan 4 månaders tid.
Jäklar vad bra de gick idag. När jag såg filmen från träningen så tänkte jag först att något måste blivit fel för så luftig och högbent travar inte Kristall när jag sitter på. Men vem skulle det annars vara. Å formen och nedtagningarna var perfekta. Och idag vågade jag till och med släppa på kontroll behovet i galopp innan pass. Mer fart in i passen ger ju också mer fart i pass och mindre fyrtakt för vår del! Bra att jag kommit på det nu va !? ;)

Garri gjorde ett klockrent B-flokks program uttagning. Nu ska jag bara få lite mer fart i traven sen är jag mycket nöjd över hans och mina framsteg i träning och tävling. För i år vill säga...

Så länge de båda håller glöden uppe och tycker det är roligt så kör vi på! Men vi varavar såklart all träning med skoj och spring i skogen. Jag mår dåligt själv av att träna och pressa hela tiden och behöver min egen tid med dem ute i skogen och bara skojja!

Nej en ny dag gryr i morgon!
Godnatt


                                                             Kristall frá Búlandi


Onsdagen den 13/7 2011 Nuuuuu....! =D

kl. 23.10


Nu äntligen fick jag det att fungera...
Så idag blir det uppdatering med lite bilder från min nya kamera!
(klicka på bilderna för att se dem i ett större format)


Prins växer så det knakar, nu 8v gammal.
Han är u. Snót och e. Kristall. Det är Snóts första föl och Kristalls första föl i Sverige!
Namnet Prins var självklart då Snót är min lilla Prinsessa!
Prins är en riktigt liten buse och ingen går säker när han och Thór är i närheten.

Thór är u. Skuggadís och e. Greifi. Han har allt tycker jag personligen. Färgen, lynnet och gångarterna. Jag älskar föl som har en stark skritt och trav från dag 1. Där blev det fullträff!!
Ósk är helsyster med Thór och i år 2år gammal. Hon är den där systern som alla småbröder drömmer om, eller aa i detta fallet, alla mödrar! Hon ställer villigt upp och leker med dem och uppfostrar dem så Skuggadís och Snót kan ägna sig åt att äta, ströva omkring och vila. Ósk är toppen och jäg längtar till dagen då jag kan få hoppa upp på hennes rygg! Hon hade samma rörelsemönster som Thór när hon var så liten. Och hon blir bara bättre ju äldre hon blir. Lynnet är fantastiskt även här. Spännande!
Nu snart är mitt nya utestall färdigt. Det tar tid men bra blir det. 4 stora boxar med fönster i varje box. Spolspilta/hovslagar rum. Fina uppbindnings möjligheter och en massa andra smarta lösningar.
Nöjd!


Tisdagen den 12/7 2011 Lycklig

Halloj!! Mitt liv leker och semestern är fantastisk! Jag roar mig med att göra så mycket måsten som möjligt så att jag sista semesterveckan BARA kan njuta. MEN jag njuter faktiskt av att göra alla måsten för det är roligt nu när man har tid för det UTAN att känna stress!!! I morgon ska jag rida på förmiddagen. Betäcka Snót med Kristall. Laga lite lunch/middag. Måla nya stallet invändigt. Rensa ogräs och såklart FOTOGRAFERA!!! JAG ÄLSKAR MIN NYA KAMERA. DET ÄR RIKTIGT ROLIGT OCH LÄRORIKT. Åh ja, ni undrar säkert varför det inte kommer upp några bilder här på bloggen... Men jag får det inte att fungera. Ska försöka få löst problemet.. Det som gör mig så lycklig är alla fina ridturer jag har haft det sista nu. Vi (jag och Lina) rider ca 5-10km ett par gånger varje vecka. Ofta kvällstid. Luften är klar och vindarna varma. Lina med sina två ston mormor Saga och Sól. Å jag med Kristall som ridhäst och Ófeigur och Garri springandes brevid. Vi håller ett högt tempo. Med springer Casper (Aussie 9år) Zippo (Storpudel 2,5år) Dumle (Papillon 1,5år) Man kan ju då lätt tro att antingen håller vi inte ett så högt tempo eller så är Dumle en jäkel på att springa... Å, JA det är det sistnämnda. Han springer altid bakom men lustigt nog så varje gång man vänder sig om vilken gångart vi än rider så ligger han alltid i haserna. Är det en av de hundrasen som ska kallas för knähund? Hmpf rena förnedringen mot Dumle! Nu längtar vi tills Cärla slutar löpa så hon också kan följa med!! Må gott så hörs vi imon!

Söndagen den 10/7 2011 Fotograf Anna =)

Ja ni kan ju gissa vad jag pysslar med idag!?!?!? FOTOGRAFERAR!! Åh så roligt det är med en riktigt bra kamera. Ska lägga ut bilder men jag vet inte riktigt om det är blogg.se som strular eller min dator eller helt enkelt att det inte går att få upp bilder i sina inlägg längre...? Jag får det inte att fungera. Får liksom inte ens upp "verktyget" för att kunna infoga bilder..

Lördagen den 9/7 2011 Uppdatering + ny kamera

Håller på å fixar å donar lite med utseendet på min blogg om ni undrar varför det ser lite konstigt ut! Nu är det bestämt! Jag, pappa och Daniel ska bli ägare till en systemkamera. Den här sommaren kommer det bli bilder i MASSOR!! Det är en Sony Alpha 200 inkl. Minolta 35-70mm objektiv Tamron 55-200mm m. Macro funktion Sigma 70-300 mm m. Macro funktion minneskort, och 5 filter... Jag kommer ha en del att göra med att lära mig allt. Men kul ska det bli! KRAM

Fredagen den 8/7 2011

kl. 11.00 Idag är det min första semesterdag!!! Vad ska jag göra med all ledig tid? Känner jag mig själv rätt så kommer jag inte att ha några problem med att fylla dagarna. MEN idag ska jag bara umgås med djuren hela eftermiddagen. Har lite stök att göra inne först men sen blir det ut med dem. Garri är anmäld till Gaedingakeppni SM-kval i Norrköping den 31/7. Jag ska även dömma då också så därför fick Kristall stanna hemma denna gång. Han känns lite lojj just nu och ska få ha det lite gött och kravlöst någon vecka till. Garri däremot är bättre än någonsin efter sina tre veckors vila. Full av energi och har dragit på sig Greifis åkomma: Gnissla med framtänderna när han vill fram men får inte gå fram! Haha underbara djur! Hmmm jag hade tänkt att uppdatera med lite bilder. Men jag får inte upp bildredigeraren på bloggen.. Se om det är bättre ikväll helt enkelt. Ha det gott! Kram Anna

Onsdagen den 6/7 2011 Underbart..

kl. 10.30 ...det är mitt liv det! Bara två arbetsdagar kvar och sedan har jag semester, från Cromtjänst vill säga. Men det betyder mer tid till familj och hus. Hästarna och hundarna tar redan mer än halva min tid på dygnet så det får vara nog helt enkelt! =) Idag har/ska jag roa mig med hästträning, utställningsträning av Atli och hö hämtning. Sedan blir det pizza med mitt skift på jobbet och sedan lite jobb för att avslutas med en kall dusch och sömn! Tror jag längtar mest till den kalla duschen för detta kommer bli en varm och svettig dag har jag en känsla av. Må gott! Kram

Lördagen den 2:a juli 2011

kl. 17.20 Igår fyllde Daniel 27år och då bjöd jag honom på en konsert biljett till Iron Maiden! De spelade på Ullevi på kvällen. Himlen var klarblå och luften ca 20grader, PERFEKT! Och vilken konsert det blev. De är bra när man hör dem på skiva men live..aa alltså säkert 10 gånger bättre. drygt 56 000 åskådare sjöng i kör när de spelade Fear of the Dark! Underbart!! Jag har gåshud än! "Det måste helt enkelt upplevas" Daniel sa att det var den bästa födelsedags present han någonsin fått, så det var nog pluspoäng till mig denna kväll =D Idag sov vi läääänge... Hundarna var måttligt irriterade när vi vä valde att släpa oss ur sängen. Nu ligger de utslagna för jag och Daniel har rullat ihop gammal taggtråd så att vi kan sätta nytt staket och släppa hästarna där i sommar. Dumle roade sig med att klättra högt upp i stenrösen och spana, Casper hjälpte oss att...ja...han hjälpte nog med något...haha ;) Zippo sprang på upptäcksfärd runt ikring och tog sedan ett dopp med Casper i det stora diket med rinnande vatten. Sam kopplade av på verandan och sedan kom ösregnet och åskan när vi var färdiga! Pappa fixade så att hingstarna (Greifi och Kristall) numer har två stora fina beteshagar att gå i! Lyxhingstar!!! Nu står maten på spisen och jag hoppas ovädret ska ge sig för jag och Lina ska rida en runda klockan 19! Må gott! KRAM ANNA MED FYRBENTA!

RSS 2.0