tisdagen den 25/12

10,10

Julafton är över med blandade känslor...

Har bestämt mig för att sälja min nyss nyinköpta stationära dator till Daniel... För att istället köpa en bärbar, billligare dator.. Känner att jag köpte en "för bra" dator. Har inte användning för all den kapaciteten som den har.. det jag gör är ju istort sett vardagligt internet surfande, e-mail (blogg) och hanterar bilder... Så jag kommer tjäna på att sälja den...!

Håller på att packa och förbereda inför en norge resa som jag, pappa och daniel ska på.. Min farmor har ju sitt föräldrar hus kvar där! Ska bli skönt att komma bort ett tag. Hundarna åker också med annars hade jag inte åkt.. Tycker det är så tomt utan dem.. Bara tanken på 3-4 månader på Island utan någon som helst kontakt me mina hundar får mig att må illa.. Det är en karens på fyra veckor annars hade jag tagit med mig min hund, men jag vill inte utsätta honom för det för jag tror inte hans kropp och psyke skulle klara det..

Så... jag kommer inte skriva på ett tag nu när jag beger mig till norge...!

/Anna

Söndagen den 23/12

20,30

Så var allt äntligen färdigt!!
Inhandlade det sista idag.. 40 minuter innan det stängde =) Mycket nöjd över att hinna!
Köpte två julklappar till mig själv! Tycker faktiskt jag gjort mig förtjänt av det de senaste dagarna.. Det blev en skjorta till imån och ett linne till festen tillsammans med daniel, elli å monika på juldagen.. Den sista festen och träffen jag har med dem tre innan jag reser... ='(

Igår så körde jag och pappa hem de sista två unghästarna, de skulle till värmland, 90 mil tur och retur.. ca 6h bilfärd med transpot och bra flyt på vägen! Men det började dåligt, väldigt dåligt.
Klockan ringer kl. 04,30, Anna går ut och fodrar, öppnar ytterdörren och hundarna springer före mig ut, jag glömde mössan och samtidigt som jag går ut på trä trappan så sätter jag mössan på huvudet Å HJÄLP VAD HALT DET VAR PÅ TRAPPAN och Anna ramlar med en duns om kull. Ligger stilla i ett par minuter för att, dels få hundarna att sluta slicka mig i ansiktet eftersom de tror att jag ligger där och spratlar för att jag vill leka... SUCK!! men också för att känna ifall jag är hel eller inte.. Men de va jag.. Idag är jag bara ite öm i ena låret och ryggen..

Sedan lastar vi, den ena hästen tar 20 minuter.. sen ger jag upp för häst #¤%&¤# vill bara inte gå på, springer upp å väcker daniel. Å tillsammans med pappa så bolstavligt talat lyfter de in den här hästen.
TACK för att man har två starka karlar i huset =) Nu är jag 45 minuter sen. STressar in hämtar grejor och upptäcker när ja ska packa in i baksätet. PUNKTEING!!!! NEEEEEEEEEEEEEEEEJ.
Pappa har inget reserv hjul som är vinter däck... NEEEEEEEEEEEEEJ. Får som tur va låna ett av daniel dubbdäck och han får ett sommardäck.. När allt är på satt så börjar vi rulla va 2h försenade...
Å vi rullar... Hmmmmm ska det verkligen skrapa så...??? Pappa går ut och kollar däcket igen.. det skrapar mot ett plast skydd som sitter på bilen.. aja vi rullar vidare efter att pappa ryckt dän plasten.. Allt är ok och vi är äntligen på väg!!!
    Vid halv 12 ringer daniel... - Hjulet ni gav mig till min bil passar inte det är alldeles för brett och jag kommer skrapa sönder fäljen..
Han hittar ett annat däck.. men var är dommkraften??? NEEEEEEEEEEJ den är i vår bil....
Tur att man har snälla grannar, å daniel fick låna både dommkraft och ett riktigt dubb däck!

Fattar inte att vi överlevde den resan för det va precis som att någon ville säga oss att ni borde inte åka...

Nu ska jag sova.. Upp tidigt imån och rida och klippa min ena hund färdigt sen äta gott och bara mysa!!

Julafton är som vilken annan dag som helst för min familj förutom att vi umgås med lite av släkten.. Annars så rider jag som vanligt, pysslar med annat kring djuren.

Inhandlade förresten ett täcke till min Classic (en av pudalrna, gammelhunden) Varmt och gott, står emot regn och snö.. och förbannat DYRT!!! men det är han värd för han har lite problem emd nacke och leder just när han blir kalla så det var inte en dag för tidigt jag köpte det!

Nu har jag malt klart för idag!!

elr............

Jag vill bara önska er alla som läser min blogg, En riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!!!
                                         Kram Anna

Torsdagen den 20/12

18,20

Det är nu man ska ha bärbar dator.. När man tvingas sitta framför datorn i timtal.. Får såååå ont i rumpan av att sitta. Suck! Haha

Idag har inte blivit mycket gjort, mest bara planerat mitt liv framöver, och hur jag ska hinna med allt.. men sitter jag säkert där den 24.e på kvällen och hör pappas ord:
- Ta det bara lugnt så ordnar sig allt!
Och visst har det ordnat sig... Mn just NU så känns de som en VÄRLDSKRIS!!!!

Ska ut til hästana nu och fixa det sista inför kvällen och sen måste jag vila innan jag ska upp till jobbet för sista gången detta året =)

Kram

Ps.... IMÅN ÄR DET EN UNDERBAR DAG OCH JAG LÄNGTAR SÅ! Jag och min älskade Daniel har varit tillsammans i 3 år! Älskar honom av hela mitt hjärta!


image11

Onsdagen den 19/12

19,00

Sitter här och funderar och planerar inför helgen... Har inte handlat en enda julklapp.. i och för sig så brukar jag aldrig handla speciellt mycket bara till de allra närmsta. Men jag syter för själva in handlandet.. Tid som jag kunnat lägga på något mycket roligare, Hästarna t.ex. =)

Sov ända till tre idag, var helt utmattad efter nattens arbete, men det straffar sig för nu är jag jätte pigg och kan inte somna..

På fredag ska jag handla lite...
På lördag bär det av till värmland och lämna två unghästar, åker kl. halv 4 på morgonen... SNARK! sedan är det hem snabbt byta om och göra mig iordning för JSK (styrkelyftarklubben) årliga fest! Så det blir en låååång dag.
På söndag ska jag handla det sista, bada mina hundar och slå in jul klappar.

Snacka om att vara ute i god tid!!! Haha

Min ena katt, den som precis blivit inne/ute katt (vi har i vanliga fall aldrig katterna inne, utan de har sin uppvärmda sadelkammare att gosa i vinter tid..) Men denna katten är den äldre honan och när vi skaffade hem en hon kattunge så blev de slagsmål och Kisse-Lina (den äldre) blev mobbad. Så hon bor numera inne den mesta tiden.. Men iaf, idag när pappa släppte in henne efter hennes "göra-ifrån-sig-runda", då blodade hon ner hela köket.. Hmmm???
Visiterade henne och upptäckte att hennes topp på svansen har liksom vikts ner och den är skinnflådd och blöder.. Vi tror att hon varit i hästhagen och blivit trampad, men det skumma är att det är andra gången på mindre än en vecka som hon kommer in sån...!?
Ska ringa veterinären imån och se om man kanske kan ta bort det yttersta på svansen, så det inte finns risk att det börjar ruttna.. Stackars min lilla smille-fina!!!!

Nu ska jag FÖRSÖKA sova.. suck, det är hopplöst att gå till sängs och veta att man måste sova.. då somnar jag aldrig..

Natti natt! /Anna

Måndagen den 17/12

17,50

Det blev tävling i lördags. Jag mådde inte alls bra men kände att jag kunde ändå göra en hyffsad insats..
Det blev för mig 170 i knäböj, 90kg i Bänkpress och 150 kg i marklyft.
Mina två lagkamrater gjorde också de fin fina resultat och tillsammans så segrade vi i en hård kamp ända fram till sista marklyftet!! Gissa om vi var glada. Med endast tre junior tjejer i vårat lag så tampades vi med senior lyftare som har lyft framgångsrikt på både EM och VM men vi kämpade och stöttade varandra och visade sann lag känsla som tillslut gav oss GULD!!!

I söndags körde jag, mamma, pappa och daniel hem tre av unghästarna. Det  var både sorgligt och skönt att de fick komma hem till sina vanliga hem, men kanske får jag träffa dem igen!? Kommer iaf att hålla kontakt med ägarna då de båda (1 äger två och 1 äger en) är trevliga och kunniga människor!
Pappa körde hem lite före oss andra och hämtade en ensilage bal så nu känns det tryggt med mat ett bra tag framöver!

...och idag har jag klippt en av mina två pudlar, Classic.. Han blev som ungdomen själv. Jag brukar annars vara väldigt noggran med att alltid klippa och bada dem var 8.e vecka.. men nu under en period då det har varit väldigt mycket har de bara blivit omkötsel av öron, klor och tänder, då tiden inte räckt till. Så jag kan tänka mig att Classic tyckte att det var en aningens JÄTTE skänt att bli av med den varma kliiga pälsen!! Han ville till och med leka idag..
Han har börjat dricka mer vatten en vanligt det senaste, vet inte om det beror på något med hans hälsa eller om det helt enkelt är det milda vädret och att han har haft ganska mycket mer päls än vad han är van vid!? Ska avvakta lite men förmodligen blir det en hälso koll för honom i slutet av Januari. Han leker ju som en valp vissa dagar och är pigg, sover dock hårt och mycket och snarkar ofta.. men det är väl ett tecken på att han börjar bli gammal.

Nu ska jag vila lite.. Jobbar ju inatt. 4 nätter kvar sen hoppas jag mig bara behöva jobba extra ett par timmar i veckan och kunna ägna resten åt andras hästar! Men vi får se vart vägarna leder... Jag vet iaf att jag har ett mål, och målmedvetenhet är bara mitt förnamn!!! =)


fredagen den 14/12

13,30

Usch jag mår inte alls bra idag, va hemma från jobbet inatt, feber och krånglig i magen.. Känns bättre nu men absolut inte helt hundra.. Ska ju tävla imån, frågan är om min kropp mäktar med det i det tillståndet jag är i nu.

Ska vila hela dagen och bara äta och dricka mycket och hålla tummarna för att det kan hjälpa..

Har inte varit i stallet på 3 dagar nu 3 DAGAR!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja tror jag blir tokig.. (det är inte så att ingen sköter hästarna, de gör pappa, ,men jag har utegångsförbud för pappa, han vill så gärna att jag ska kunna tävla och JAG ME!!!!!!!!!!! Kommer bli helt förtvivlad om febern inte går över ikväll och jag känner mig bättre.
Ska ju representera vår styrkelyftar klubb i elitserie finalen, vi är ett av fyra deltagande damlag.

Ensilage frågan till hästarna har löst sig till nyår iaf! Tack Lina! Han va jätte trevlig, ska hämta på söndag.

Nu ska jag kurera mig igen! =(

Mvh Anna

Tisdagen den 11/12

17,30

Måndagen den 10/12 genomförde jag examinationen av mitt unghästprov under bevakning av Vignir Jónasson och Johan Häggberg.

Resultatet............................................... G O D K Ä N D!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! =) =) =)

ÄR SÅÅÅÅÅÅ GLAD!!!!

Det kändes bra hela vägen igenom, ett par missar men fick goda lovord från de båda examinatörerna!

Tack, Mamma och pappa för hjälp och stöd ända från start till mål!

Tack Min älskade Daniel för att du stöttar mig och hjälper mig igenom alla mina konstiga idéer!

TACK monika för din proffsiga hästskötsel under provets gång. GULD värd!

Tack Monika och Åsa för att jag fick låna Tvisti som ridhäst till handhästpprovet, han skötte sig med bravör!!

Tack Lina för att jag fick låna Saga av dig för att lära alla unghästar att gå som handhästar, hon är en klippa!

Å inte minst Tack till:

Gunilla för lånet av Gardur
Gudula för lånet av Herjann och Frakki
Ellinor för lånet av Gimli
Eva-Lena för lånet av Fjalar!!
Utan er fyra hade det inte blivit något prov!!!!!!

Tack till alla er som trott på mig och hjälpt mig att finna kontakter till att hitta fem lämpliga hästar!

Tusen Tack till alla!!

Nu ska jag vila, har jobbat 5.30-13.30 idag och ska gå på nattskiftet från 01,00-04,30... Känner att jag måste sova lite!

Kramar Anna

02,00

Klart att jag kommer att fortsätta att blogga när jag drar iväg till Island! Kanske inte varke dag men så ofta jag bara hinner och orkar och givetvis ifall det finns dator som är tillgänglig. Funderar på att ta med mig en bärbar själv, men jag vet inget om hur det funkar med kostnader och uppkopplingar... Svårt att fråga Óli också, eftersom vi inte talar samma språk och engelska är så svårt att uttrycka sig med när det gäller såna här saker.. Massa konstiga ord å så..

Nej nu kallar jobbet igen...!

Fredagen den 7/11

12,05

Regn regn regn, jag är #¤%&%¤ trött på detta eviga regnande. Hagarna är blöta och klaffsiga. Jag har två hagar som är torra för att de är backiga.. resten är en enda sörja, hästarna vill vara ute men jag kan bara inte låta dem gå i detta klaffs... Kanske borde fundera på drenering till nästa år!?

Nu ska jag dra iväg å träna styrkelyft och försöka tänka på ngt annat än provet. Hästarna har vilodag idag och jag känner att vi behöver lite tid ifreån varandra, i hopp om att de blir lite uttråkade av att bara gå i hagen och längtar efter att få hitta på saker med mig.

H. Anna

Torsdagen den 6/12

Oj så hade tiden rusat iväg till den 6 december innan jag tar mig i kragen och skriver... Men återigen...för lite tid i mitt liv...

Har nu fått datum för examinationen, det blev tillslut måndagen den 10/12. (säger inte tid elr plats, för jag vill INTE ha åskådare som gör mig ännu mer nervös än va jag redan är !!!! )

Hästarna känns jätte fina, det är en av dem som jag har fått lite problem med... Han är så rädd för allting, det tar mig de första 20 minuterna av ridpasset att få honom lugn och avslappnad och ens lite mottaglig för mina hjälper och krav.

En sak av hundra som jag lärt mig under denna tiden, en rädd och stressad häst går Aldrig att lära något vare sig du är den lugnaste personen i världen, känner inte den rädda hästen att han kan lita på dig då kommer han bara att stressa runt. SÅ få aldrig panik över att hästen i fråga inte vill lyssna och göra som du säger (det gör bara att du själv mår dåligt). Utan ta istället allt för vad det är, släpp kraven och pressen, tänk på att det är en levande varelse du jobbar med. Det går alltid bättre nästa, elr nästa elr. nästa gång... TA DET ALLTID LUGNT och tänk frmaför allt på djuret du arbetar med, de är faktiskt inte födda till att springa på volt i tölt med höga benlyft och böjd nacke. Allt vi ber dem om måste alltid vara roligt och rogivande för dem... Men det är väl det som är lite tjusningen!?

Nu ska jag dra iväg till jobbet ett par timmar.

ha de gott, anna



RSS 2.0