Fredagen den 28/5 - 2010

 

Nu sitter jag här.. Luften har gått ur mig. Jag saknar honom så. Känner mig så ensam. Vill ha honom här vid mig. Min älskade vän.

Sam kommer och lägger huvudet i mitt knä och undrar varför jag gråter. I hans ögon långt där inne ser jag honom. Lite har jag fortfarande kvar.

Tänker på dagen när jag för sista gången pussade honom hejdå och drog ett djupt andetag av hans doft. Jag kan fortfarande känna den.

 

Ibland vaknar jag på nätterna och tittar vid mina fötter men sen somnar jag igen när jag insett att han är inte där och han kommer inte igen.

 

Är så ensam, känns som halva jag är borta med honom. På något dumt vis trodde jag att han skulle vara med mig för alltid. Nu är det bara kort och minnen kvar.

Han var till och med min kavalier på balen. Och på studenten.
Jag har massor med kort från balen och studenten tagna hos fotograf och det är han och jag. Han är så fin och jag så lycklig.

SAKNAR DIG CLASSIC MIN VÄN!

http://www.youtube.com/watch?v=jpkGvk1rQBI


Söndagen den 23/5 - 2010

 

kl. 20.30

 

I helgen har det varit tävlingar på himmelstadlund, och jag är hemma tidigt...


Först: STORT TACK LINA för hjälpen med hästarna i helgen. Kan inte förklara känslan att komma hem till ett hem med massor av hästar och alla mår super bra! Det var lugnt och fridfullt och alla var nöjda och glada.
TACK LINA OCH CÄRLA!! 

Snót startade på lördagen i F2. Hon placerade sig 4:a av 20 startande tror jag det var. Hon var fantastisk. Mjuk och lyhörd och jag är mycket nöjd över min prinsessa. I bomlös sadel och med endast enkelt huvudlag utan nosgrimma red vi ett program helt utan fel i takt. Bara jag som gjorde lite miss i läggningen, la henne 1,5 meter för tidigt vilket drog ner. Men hon låg på stadiga 5-6 hela tiden. Mycket stolt. Tyvärr inga finaler i B och C klass utan hela söndagen vegs till A-klass hästarna för uttagningar och finaler.

Det hela med Kristall började på lördagen då vi red stilpass. DET VAR INGEN HEMMA. Jo när jag tryckte på gas knappen då svarade han. Men stanna var något han tyckte var onödigt. Han lyssnade ju. Det gör han altid. Men igår var det inte utan en massa diskussioner först.. SUCK.

Så femgång idag i A-klass för första gången.

Tänker inte ens gå igenom det närmare. Hästen är i kanon form och han är bland de bästa just nu. MEN han har något i huvudet som snurrar till det just nu. För första gången var han störd av stona runt i kring och tyckte att jag var allmänt jobbig och mest i vägen för honom.

Jag gjorde en korrigering i passläggningen vilken var alldeles för grov. Jag som satt på vet att jag bara satt stilla  med händerna och väntade medan han kastade och slog med huvudet, sedan tog jag i tygeln och då slog han ännu mer med huvudet och sedan låg han. Domarna gillade inte detta och jag fick varning. Något jag tog emot helt sportsligt för det var för grovt. Idag hörde vi inte hemma på banan. Han var inte det minsta intresserad. Hade detta varit ett träningspass hemma så hade jag bara låtit han vara och bara ridit lite som vi känt för. Det är liksom ingen idé. Nästa helg är det ett nytt SM kval och min sista chans detta året.

Mål i år var:

Godkänd i avel

Kvalad till SM

Göra en hyffsad start på SM med poäng mellan 5,9 och 6,0

Första målet är avklarat. Vilket var det som var det viktigaste i år.
De andra målen känns långt bort. Just nu. Att rida A-klass femgång är SKIT svårt. Hästen måste vara otroligt lydig för att klara de svåra övergångarna.
Just nu är Kristall avelsvisningstränad och det betyder snabbt, häftigt och stanna när vägen tar slut. När man då tar ut honom på en bana som går runt runt runt utan stop så ja... vart är stoppet...?
Så nu är målet inställt på att göra honom lydigare.
För att ha ett riktigt mål att sträva emot så har jag satt det till att kunna rida honom med bara halsring som hjälp i trav och tölt till nästa sässong. Samt att han med bett skall kunna göra alla övergångar utan diskussion. Samt kunna göra halt med nästan ingen tygelkontakt från alla gångarter!!
Ouppnåeligt, jag tror inte det.
Svårt, Ja!


Något roligt är att jag har tatuerat mig för första gången!
På höger handled står det:

Classic
1998-07-22
"hans tass avtryck"
2010-03-21

Nu är han hedrad för evigt och jag är mycket nöjd.

Jag och Daniel sov i tält i helgen och pappa och hundarna i min och Daniels nya bil en V70 CX AWD.
I tältet innan vi somnade låg vi och pratade och kom in på Classic. Båda somnade vi med tårar i ögonen väl införstådda med att Classic förgyllde vår vardag och han lämnade ett stort torum..
..och nu kommer tårarna..

Godnatt!


Torsdagen den 13/5 - 2010

 

kl. 15.15

Aldrig trodde jag väl att jag skulle kunna bli glad och känna mig lycklig igen efter det att Classic gick bort..

Men..jag har nu förstått att jag kan bli glad och lycklig igen och det är det Kristall som hjälper mig med.

Det har gått 4 dagar sedan han och jag tog oss till en framgång som jag bara trodde fanns i min vildaste fantasi! Jag har nypt mig i armen ett par gånger dessa dagar kan jag säga och sagt till mig själv: "- Du drömmer inte Anna det var du och Kristall som fixade detta tillsammans i helgen. Du OCH Kristall!!!

 

Orden " Jag äger en första klass hingst som jag har tränat upp och visat själv" smälter fint i min mun och tanke!

Det må låta kaxigt men faktiskt så är det det och JA jag FÅR skryta om det för jag har lyckats med något som inte är det allra lättaste!!!!!
Och jag är så lycklig att jag vågade ge mig in i kampen. Att jag stod starkt kvar och envisades med att jag ska klara detta. Jag hoppas att jag med min prestation kan visa andra duktiga "vanliga" ryttare som jag att vi kan också! Man behöver inte heta något för att lyckas, man behöver en vilja, en tro och ETT JÄVLA ANAMAR!!!!

Nu ska jag fortsätta att vakta maten på spisen. Och sedan blir det ut och träna vidare de fyrbenta och hoppas på att jag kommer in någolunda i tid ikväll!!

 

KRAM


Avelsbedömningarna i Vaggeryd för islandshästar 8-9 maj 2010

 

kl. 15.30

Hemma igen från en härlig helg på Vaggeryd med årets första avelsbedömning av islandshästar!

 

!!!!!!!!!!!!!!!!JAG RED IN MIN OCH PAPPAS HINGST KRISTALL FRÁ BÚLANDI I FÖRSTA KLASS!!!!!!!!!!!!!!

Lyckan jag har i kroppen nu kan jag inte beskriva. Det är liksom något som inte går att beskriva med ord.

citat pappa: "Det har gått åt mycket snus denna helgen"

Hahaha stackarn har varit så spänd och nervös. Det var som han sa:

Nu står vi här och det var stolpe in för oss i år.

Så min Kristall. Han är en svart hingst med lång man som är svart med ljusbruna slingor. Pannlugg ner på mulen och en muskulös och välmejslad kropp med fina proportioner och starka ben. Han bär mig med stolthet och han utstrålar vilja, glädje och styrka. Han är snabb som vinden men samtidigt mycket lyhörd. Det bästa han vet är när han får springa fort och i frihet.

Kristall och jag har haft en del dikussioner men allt handlar bara om att han försöker visa mig hur det ska vara och sedan får jag övertala honom om att det finns ett mycket enklare sätt som är nästan som du vill! Haha

En sak han INTE gillar är när jag ska stänga box dörren (svängdörr) då sätter han mulen i mellan och puttar bestämt upp den, flyttar fram ett par steg och ställer sig precis på boxdörrs linjen, skakar på huvudet och frustar nöjt!

Han är guda snäll och har ett fantastiskt lynne, vet egentligen inte om man kan hitta många till som är som han när det gäller snällhet.
Jag rider honom utan problem tillsammans med andra hästar oavsett kön. Framför, bakom jämte spelar ingen roll han har full fokus på uppgiften.
Jag rider honom ofta med mitt sto som handhäst och det är som att de vet att nu jobbar vi. Jag byter också ofta och sitter på stoet och har han jämte. Inga problem. De är fullt koncentrerade på vad vi ska göra om det så gäller skritt, full galopp eller pass träning.
 Han står jämte andra hästar i boxen utan galler vid dörren. Även min andra 11 åriga hingst.
Det är något som är viktigt för mig. Hästar som hästar skall gå att hantera lugnt och sansat i alla miljöer. Jag har aldrig behövt höja rösten till mina hingstar.
Bakom det ligger träning, envishet och tålamod !

Kristall starka sida är pass, galopp och trav. Han har även en fin takt i tölt men vad jag tror så i och med att han har fått så mycket pass träning nu det sista så har tölten blivit lite bunden, men som jag tror kommer att ge sig med tiden. Han har trots allt 5 bra gångarter och det gäller att hitta rätt röd linje för att få allt att stämma samma dag, jämt...!

Lördag 8 maj

exteriör bedömning: 8.08
ridbedömning: 7.92
totalt: 7.98

Söndag 9 maj

öppna ridbedömningen: 8.04
totalt: 8.05
1:a klass bedömning!

Min lilla prinsessa Snót är godkänd exteriört med 7.50 men ridegenskaperna gick käpp rätt. Har haft problem med att hon slår sig med bak hovarna på framhovarna. I torsdags på värmningen gjorde hon det så hårt att det blödde från karlderna. Detta händer i den ökade tölten. Vilket gjorde att jag fick rida på halv fart för att inte riskera henne. Sedan när en häst slår sig så så verkar detta negativt på i stort sett hela ridningen då hästen inte vill bjuda framåt i rädsla att skada sig. Så allt var tempofattigt och halvdant.
Men jag fick beröm för min mjuka och skickliga ridning på henne och att jag visade väl. Det är roligt att höra och jag älskar min prinsessa så.
Nu ska hon läka i fötterna och sedan blir det problemlösnings projket nästa!

Randalin fick en kanon fin exteriör bedömning på 8.05 =) =) =) Vilket är otroligt roligt!
Sedan ridningen visste vi att det inte skulle bli hurra poäng för hon är liksom inte färdig. Men för att fixa ett kvitto till kommande träning och visning nästa år så bestämde ägaren och jag att vi visar henne ändå.
Det finns mycket att hämta hos detta stoet men hon behöver tid och tid har vi hur mycket som helst att ge henne!

Nu stundar två SM-kval tävlingar under de två sista helgerna i maj.
Kristall i F1 A-klass och PP1 Stilpass
Snót i F2 C-klass

Snót går på slut tampen som min ridhäst och ska sedan få den ärofyllda uppgiften att bli mitt avelssto. Jag kommer sakna henne från ryggen men jag kommer mysa gott när hon föder sitt första föl. Små Kristall bebisar =)

Kristall ska vila nu i 5 dagar och sedan mjuk startas igen för tävlingarna. Blir det SM så startar vi där. Annars hittar vi några andra tävlingar och kanske visar jag honom senare igen i år. Men så långt har vi inte kommit i planeringen (!)

Nu ska jag vila...! Otroligt långa och krävande dagar så nu är jag helt slut!
Men jag kommer sova gott och sedan väcker Daniel mig med vår firar mat!! MAX!! Hahaha Vi älskar MAX.
Igår bjöd pappa på champagne. Han hade köpt den i förväg för han visste att vi skulle klara det!

GUD VAD JAG ÄR LYCKLIG!!!!!


Söndagen den 2 MAJ 2010


Kl. 22.10

Sovmorgon idag =)

Min bror och hans sambo kom förbi idag och vi åt en härlig middag tillsammans.

På kvällen red jag en härlig runda med Lina!
Jag på Kristall med Snót vid sidan och Lina på Tinna med endast en halsrem som "styr-medel" =)
Å så Casper....förståss!

De busade loss riktigt!
Vilka avels hingstar och ston som ska till visning nästa helg laddar med en busrunda i skogen?
Jag gör det med mina iaf!

Vilken kraft han utstrålar min fina Kristall och vilken glädje och energi de båda utstrålar. De där två kommer mig närmare och närmare för var dag som går!

Lina tog lite bilder på oss.


Anna, Kristall och Snót             foto: Lina Buchholz

Casper, Anna, Kristall och Snót                     foto: Lina Buchholz


Lördagen den 1 MAJ 2010


Kl. 22.40

Idag har jag inte ridit eller ens klappat en häst! Inget jag är speciellt glad över. Men ibland är det ju annat som ska göras.


Omskötta blev de naturligtvis men det var pappa som fick stå för den biten.


Idag är det hans födelsedag så jag och Daniel gick upp tidigt och städade hela nedervåningen. Åh så gott det luktade och fint det blev. Ja ända tills de tre små fyrfotade härjade inne igen. Då såg det ut som innan igen fast inte lika mycket hår då förståss =) Men ge dem en vecka!! Hahaha.
Men vi älskar de små liven, vad vore vi utan dem?!?!


Sedan åkte jag till stan en sväng och handlade mat och en liten paket. Tårta och fika fixade jag i fredags.
Sedan hämtade jag farmor och hennes två små hundar och sedan bar det ut hem till oss igen.

Sicket partajj det blev. Nja för oss vuxna då så var det ju städat. Men hundarna.. Uj uj vad de lekte och hade det livat.
Stackars Sam, det märks att han börjar bli gammal för han försökte komma undan och gömma sig för de små så till slut satte vi honom inne i vardagsrummet med en grind mellan dem. Nöjt hoppade han upp i soffan och suckade. Gammel Sam!

Per Edon, Farmors svart/vita 12 månaders shih tzu hane och Eddie, Farmors svarta 4 månaders shih tzu valp kille lekte och sprang racer bana runt köksbordet. Per Edon först med Eddie tätt hängande efter. Ibland hade Eddie tur och tog kurvorna perfekt och kom då ifatt Per Edon och hoppade ett litet skutt och sög sig fast i hans långa päls och hängde där efter honom en bit innan han släppte.
Hahaha vi skrattade så vi låg dubbelvikta.
Gud så roligt de hade och Casper tittade på dem som om han skakade på huvudet och frågade:
-"Alltså ursäkta men vad sysslar de med? Runt runt runt."

Sedan avslutade vi med prinsess tårta till ALLA!

Nu ska jag och Daniel fortsätta att titta på patrioten och sedan blir det nana kudden!

Kram och Godnatt!


RSS 2.0