Torsdagen den 30/10


kl. 20.45

Ja a ni...!? Vad har hänt sedan senaste gången jag skrev... Hmmm
Tror inte det är något speciellt...

Lite små saker bara...

Jag och Monika genomförde förra lördagen en kanon lyckad skoj tävling i vår islandshäst lokal förening Bjarg. 11 st tävlande, vilket är väldigt många för att vara denna klubb. Vi hoppas nu innerligt att det håller i sig och att fler vill komma på våra aktiviteter för det är ju det man har en klubb till tycker jag, att träffas och ha roligt tillsammans med sina islandshästar och med människor som delar samma tycke som en själv !
(finns kort reportage på: http://bjargislandshastklubb.blogg.se)

Sedan har träningen med Kristall fortlöpt exakt enligt planer och det känns jätte bra. Han hade mycket vilja och motor när han kom och när jag provred honom... Nu har han turbo =P
Jätte roligt att känna en häst så här hur de förändras ju längre de har varit i Sverige. Den enda skillnaden som jag känner var jätte stor mot de andra hästarna som jag har importerat eller träffat från Island är att Kristall var mycket mer bortskämd än övriga. Så det fick jag ta ur honom för en häst är en häst och det trivs de bäst med att vara!
Det värsta jag vet som människor för över till hästar är två saker: När de buffar efter händerna för att få godis, HELA TIDEN och när de dansar runt och är otåliga.

Denna veckan har jag inte haft något jobb på CT för det har varit för lite att göra... Men det gör mig inte jätte mycket för jag har haft en del att stå i denna veckan med mitt företag. Ska ju sparka igång det nästa vecka.
Surt är ju bara att det kommer inga pengar på kontot när man inte är på jobbet. Jag skulle inte välja att vara hemma om man säger så!!

Nä nu ska jag läsa lite i mina anteckningspapper så jag är väl förberedd nästa vecka!

Ha det gott!!

Måndagen den 13/10-08

Åter en lång helg med mycket arbete.

Sovit väldigt dåligt och lite, idag morgon då jag hade kunnat sova hur länge som helst kändes det som. Men jag var tvungen att fixa lite i stan och sedan rida, så inget sovande.

Ser fram emot nästa helg. Då är jag ledig och ska rida mina egna hästar en massa, kolla på film, äta gott och mysa med Daniel. Vi träffades bara ett fåtal timmar denna helgen. Vi dör ju inte men vi skulle helst vara tillsammans en aning mer =)    ....och bara vara hemma! Sådana dagar behövs, men de är väldigt få just nu! Men jag klagar inte. Jag får ju göra det jag älskar: Rida!!!!!

Nu har jag kommit på en ny plan som verkar helt fantastisk! Bara den går i lås så. Därav längtar jag extra till helgen så jag kan prata med Daniel om den ordentligt!

Ha det gott!


Fredagen den 10/10-08 Rolig dag!

...sen fredag kväll... klockan har hunnit bli 01.30.

Idag har varit en låååång dag för mig men jag har hunnit med mycket.

Sov till 12 idag, fodrade, mockade och sedan åkte jag med tpappa till farmor och farfar. Trevligt! Farmor och jag pratade kläder. Så långt har modet gått tillbaka så vi är inne på hennes "ungdoms-tid" om man nu kallar det så!
Har alltid tyckt att min farmor har en cool klädstil. Inte alls som alla andra. Hon bär det hon tycker om och hon gör det med ett leende(!)

Sedan hamnade jag på JSK för ett OTROLIGT bra pass. Så nu är ny tändningen här och jag hoppas den håller i sig. Men det är ju som sagt tiden, och i det här fallet också, orken. 3 timmar till på dygnet hade inte gjort något om man säger så!
Passet gick iaf över färväntan och glad var jag!!

Efer det en snabb dusch. På med kläder, gasa hem och hämta Classic och sedan till Vaggeryd för att möta upp Stina och sedan till Bratteborgs ridhus (E. Larsson) för att titta på Mias syster när hon hopptränar för Lasse Berglund.
Träffade Hanna med. Kul. Har inte sett henne på lääänge. Kunde ha pratat med henne en evighet kändes det som!
Och träningen var jätte bra.
Om jag ska bli tränare gäller det ju för mig att lära mig att se små fel som ingen annan ser. Så det är ypperligt att titta på andra träningar och i huvudet låtsas att det är jag som är tränare för att sedan se om jag tänkte rätt eller inte när jag instruerade i huvdet.
Nu var ju detta en hoppträning. Men de ska minsann rida lika mycket med inner och ytter hjälper som vi.
Riktigt roligt var det!
Men GUUUUUD vilka bjässar till hästar.
Jag är inte rädd men  när man är van vid hästar som är 140 (ngn cm +/-) så är dessa hästar på 160-180 så JÄVLA stora!!!!
Skulle vilja få en ridlektion på stor häst en gång för att bara (igen) få känna känslan hur det känns. Känna ändringen.

Jag har en dröm. Som pappa har en dröm.
Jag om en p.r.e. häst eller ngn annan spansk ras. Pappa om en amerikanare.

Sedan blev det pizza och tv. Men det slutade som det brukar med oss tre, så ofta som vi umgås! hehe så blev det iaf pizza och TJÖT!!!!!

Nu ska jag knyta mig.
Helsingborg imån med lektioner. Sedan Tenhult på Söndag, lektioner där också!! Kul!

Ha det gott!
Kramar


Onsdagen den 8/10-08

kl. 17.30

Igår blev en konstig dag...

Brukar normalt sova till kl 15 och sedan bara vila 40 minuter innan jag går på. Men hovslagaren skulle komma kl. halv 3 och jag ville hinna rida kristall innan så han ska stå still det yrvädret. Men hovslagaren ringer återbud pga sträckt rygg... suck! SNÄLLA låt det inte bidra till att jan ska minska ned och jag måste byta, IGEN, jag orkar bara inte det känner jag. Den hovslagaren jag har nu är helt suverän. Vi talar samma språk om man uttrycker det så!!

Så hästarna får vänta ända till torsdag nästa vecka pga mina arbetstider. Jag är ju inte ensam att slåss om eftermiddags tiderna! Och jag vill vara med eftersom han håller på att lära mig lite grunder. Ófeigur är offret nu när Viking inte är hemma.

Hehe kom på det när jag hälsade på Viking förra helgen att han har minsann blivit utsatt för det mesta när det gäller att släppas in till hästar och alla gånegr har han varit segrare... Men nu äntligen är det han som får gotta sig med uppmärksamhet och träning, igen! Han är en härlig ponny. Hela hans ansikte lyser av vänlighet samtidigt som det döljer sig en turbo i bakkärran!!

Sedan fortsatte dagen som... hmmm ja den var konstig,. fick ju lägga mig igen vid 18 för att få någon slags ordning i kroppen... lyckades inte riktigt dock..

Red ut på Ófeigur och hade Kristall som handhäst. Jätte bra träning för Kristall att få röra sig fritt och arbeta som han känner är bäst. Jag styr bara gångart och fart. Önskar bara jag hade en fyrhjuling så det kunde gå lite fortare så han fick sträka ut i galopp bättre. Skulle vara häftigt att göra pass läggning utan ryttare.... hmmm tåls att tänka på. Men första han säker trav. Men man måste ju fräsa på lite och låta dem busa.
Fast det är väl inte att rekomendera att rida en så ung häst som jag gör (7år) och ha en ännu yngre (hingst) på 5 år jämte sig. Hehe det busas en del ska ni veta! Men Ófeigur är stabil och vem har väl dött av lite bus??? Kan ju inte alltid träna och vara perfekt.

Handhäst ja... Det är ju något som för mig och många andra islandshästryttare är en vanlig term och inget man reagerar så mycket över. Man kan rida med både 1 och 10 hästar jämte sig.
Men i stallet där Viking står nu är det bara stor hästar och "storhäst" folk. Jag tyckte ju att det kunde vara perfekt att "mamman" som lånar viking red sitt snälla sto på hrm 1.65! och sedan hade viking med sin dotter på, jämte sig...
Det blev en ganska lång paus innan hon svarade:
- Jooo eh kanske man kunde....
Stina min kompis:
- Anna du pratar med oss storhäst ryttare nu... Vi gör inte sånt! SKRATT!!!

Tänk att det kan vara så lika inom en och samma sport men ändå SÅÅÅ OLIKA!

Nu ska jag knyta mig!
Ha det gott

Måndagen den 6/10-08 Längesedan nu...

...återigen gick det ett par dagar mellan mitt skrivande.

Men med 4 dagar i veckan med natt jobb på cromtjänst, träning av egna och andras hästar samt att jag nu också åker runt och håller lektioner på helgerna så prioriteras familjen och vila på den fritid jag har. Och som pricken över i:et så går jag också kurser i eget företagande, så läshuvudet har fått börja visa sig igen...!

Ja det som har hänt sedan sist är att Kristall har blivit helt hemmastadd nu. Han är trygg och viljan har exploderat i honom det sista nu.
Tog honom och Greifi till ovalbanan i vaggeryd i onsdags. Greifi var huvud "personen" för han skulle tränas igenom inför tävlingen nu i söndags, men jag tänkte det att en tom plats i transporten och Kristall behöver miljöträningen!
Så med två hingstar sida vid sida i transporten utan hingstvägg så rullade vi iväg. Inte EN ENDA gång sa de ett knyst, vi ledde dem sida vid sida, stod uppbundna sida vid sida... Det funkar så bra med dem tillsammans. Så jag ska nu sakta men säkert lära dem att arbeta tillsammans. Målet är att ha dem som handhästar jämte varandra.Det är en bit kvar dit men jag tvekar inte en sekund på att det inte kommer gå vägen.

Greifi var en stjärna på banan som vanligt!

Kristall var ett vilddjur. Han stegrade sig när jag skulle upp och bockade när vi galopperade... Varför??
Jo för det var konstiga mojänger som släpades efter de andra STORA hästarna som verkade fly för livet ute på den större banan.
Haha Kristall va en aningens skärrad kan man säga...
Så det blev ingen träning utan jag bara red runt tills han lugnat sig.
Sedan gick vi in i duschrummet och kollade lite... Sedan lastade vi två trötta hingstar och åkte hem för ett skrovmål och god sömn efter en givande eftermiddag på banan!

Så blev det söndag och dags för tävling. Steg upp klockan 03.30 och lastade vid 04.45. Sedan rullade det till Linköping och Stenholmen. Tävlingen var Gaedingakeppni och tre domare från Island hade hyrts in. Huvuddomare var Siggi som hjälpte mig att hitta Kristall. Kul att träffa honom igen och prata på rostig isländska =)

Tävlingen gick jätte bra och Greifi kändes så fin. Men när jag ridit min runda blev jag mäkta besviken på poängen. 7,83 sammanlagt... hade väntat mig 8 eller över.. Men det saknades lite vilja från grevens sida. han var inte självgående som han brukar utan jag fick trycka på honom hela tiden. Men det hjälpte inte så mycket. Ingen final plats utan en slutlig 14:e plats av 24 startande. Men det var ett tufft startfält. Flera godkända avelshingstar, landslags ryttare och världsmästare så jo... jag är nöjd!!!

Hela familjen var med på tävlingen och stöttade oss: Pappa, mamma, Daniel och alla hundar! En trevlig dag i regn rusket!

Väl hemma blev det till att fixa allt från resan och sedan tittade jag och daniel på film, duschade och somnade sedan gott!

Daniel åkte till jobbet på morgonen, jag fodrade , åt och kollade lite på en film.. sedan somnade jag och sov som en stock mellan 07.30 och 15.00. var jag trött???? MMMMMMMMM

Ha det gott tills vi hörs igen!
Imån hoppas jag!
Kramar

RSS 2.0