Onsdagen den 30/9-09 Härlig dag hos Höreryds Islandshästar

kl. 16.15

Hösten är här och jag njuter i fulla drag!

Har nu bestämt mig för att försöka få med mig kameran ut oftare och iaf få in bilder på datorn en gång i veckan. Märker att intresset för bilder är stort!!

I helgen gick allt bra. Kursen var fantastisk och vilka instruktörer vi hade. Och så hjälpsamma och kunniga.

Om jag blir domare eller inte återstår att se då man får reda på det om ca 2 veckor med ett brev på posten, nervöst!!

Tävlinge gick bra, halkade in i A-finalen på ett banan skal. Kristall travade kanske 3 steg i uttagningen. Resten av trav tiden såg han inte mycket ut för världen och valde grisepass(!)
Trav är hans bästa gångart.. men något har hänt och den är som bortblåst. Vi tränar nu på framåtbjudning för Hinni tror det är där det kan sitta.

Men innan finalen iaf så kom Diddi fram och hjälpte mig. Helt sjukt allt funkade och han travade i finalen. Inte i form eller så utan jag stod i sadeln med nästan lösa tyglar och försökte vara som en fjäder och inte där, för att störa han så lite som möjligt. Det funkade. Tölten var kalas och passen säker men lite tempo fattig.
Slutade på fjärde plats och som vanligt presterar Kristall hela tiden och kämpar. Vilken häst jag har =)

Förmiddagen idag spenderade jag hos Lotta, Höreryds Islandshästar.
Enorm gård med massor av fina hästar. Vilken drömvärld hon lever i!
Red många roliga hästar och den ena häftigare än den andra.
Fick även se mig om ifrån Mars rygg vilket jag är enormt hedrad över. Han var en välriden och högbent hingst med utstrålning och härlig karaktär.
Provade även gummi mannen! Haha helt sinnes sjukt vilka rörelser. Jag fick använda magen en del både på mars och honom för att sitta normalt.

Nu är jag hemma igen och har tagit igen mig lite. Nu väntar det 4 små lurv tussar på mig ute i stallet. Idag är det ridbanan och grunder som gäller.
Kul med variation!

Kram!

Onsdagen den 23/9 Atli 4 månader

Som vanligt är det många bollar i luften...

Jag har börjat jobba igen men jag vet aldrig föräns på måndagen hur jag ska jobba den veckan och det ställer till det en del. Men jag vill så gärna få fast jobb så jag får stå ut ett tag.

Snót har fått sin välförtjänta vila. Hon myser med Skuggadís och Oskadís i hagen. Längtar så tills hon ska få bli mamma. Hon och Skuggadís kommer bli helt fantastiska ihop!!

Kristall har ett par dagar till ca 2 veckor sedan får han vila.

I helgen blir det tävling, gaedingakeppni på himmelstalund i norrköping.

Otur, Skuggadís första föl växer så det knakar och jag kan knappt tro att han varit så liten som på de sparade korten. Tror att skuggis ger stora föl för Oskadís verkar också bli stor.

Ófeigur och Fákur tränas hårt. Mycket kondition och lösgörande med fokus på bjudning och glädje.
De har båda växt och tar mer och mer plats för var träningspass som går.
Rider Ófeigur lite med graman tygel vilket gett en mycket positiv effekt för han börjar nu förstå vad ryggmuskler är för något! Spännande!!

Greifi och Viking är hos sin extra familj och de har det toppen. Greifi är en klippa och jag saknar honom här hemma men vet att han har det bra. Viking han... han har för alltid en speciell plats i mitt hjärta och inte en dag går utan att jag tänker på honom. Allt han lärt mig och som VI skrattat tillsammans!

Hundarna myser av livet. Classic och Sam börjar tackla av och orkar inte motions rundorna lika lätt som förr och vi har fått börja sänka tempon samt antal gånger i veckan. De är riktiga sjusovare och sover lätt bort en hel förmiddag.

Casper och Atli däremot de är raka motsattsen. De älskar varandra och Casper tar sin storebror uppgift på fullaste allvar både när det gäller uppfostran, bus och mys. Han är en klippa och han vet om det.
Atli är en ljuvlig hund och han kommer mig närmare och närmare för var dag som går. Han är lugn och trygg. Litar på oss människor. Busig och lyhörd. Älskar mat och gnäller när han vill gå ut... Vilket inte händer ofta då han ALLTID ska med Casper ut som i stort sett alltid är ute... När Atli sen ska gå in så får man lura honom för han smiter så snabbt. Men han lär sig. Han har iaf lärt sig vart mina ridstrumpor hänger och dem får jag glatt leta efter varje gång jag ska ha dem.
Idag är han 4 månader och han växer så det knakar och går från klarhet till klarhet.

Imån packar jag bilen och åker till Norrköping för en domar utbildning för gaedingakeppni. Kursen är torsdag-fredag och på lördag examineras vi på tävlingen. Så därför är det inte säkert om jag hinner tävla med Kristall men det får jag reda på på fredag så inte pappa behöver åka upp med honom i onödan. Skulle ju vara väldigt kostsamt för ingenting.

Så ett par fullspäckade och spännande dagar väntar!

Hoppas ni får det lika roligt som jag.

KRAM

Måndagen den 14/9-09

kl. 18.30

Helgen var fantastisk och jag är laddad med ny energi för ännu en arbets och häst vecka!

På lördagen så höll jag kurs i tenhult och på kvällen umgicks jag med Monika. Vi tog en pizza och kollade sedan på Beck - I stormens öga på bio i jkpg. Riktigt bra film. Är också en riktig Beck älskare.

Fick min födeledags present av Monika med. Ett förstorat och inramat foto av Kristall. Med fokus på hans vackra öga och pannlugg! Måste fundera på vart jag ska hänga upp det så det får en rättvis plats... hmm...

Somnade vid 01 den natten och var riktgit trött dagen efter så det blev inget vettigt gjort förän framåt 13 tiden..
Då red jag och pysslade. Sedan kom Daniel hem efter sin kompis helg och vi hade lite prat att ta igen samt en bra och läskig film som låg och väntade.

Idag har jag ridit först med mamma på Kristall och Snót och sedan med pappa på Ófeigur och Skuggadís. Lilla Oskadís sprang med naturligtvis.

Nu sitter jag och pluggar Gaedingakeppni regler. Spännande. Ska ju på domarutbildning nästa torsd-lörd.

Nej nu måste jag ut en sväng till sen kommer Daniel och imån följer arbete.
Ska jobba eftermiddag denna vecka.
haha på tre veckor har jag jobbat tre olika skift..
v1 = natt
v2 = fm
v3 = em... SUCK

Ha det gott!

090909!!

kl. 18.40

Äntligen har jag hittat den...

Jag kom just på att jag har hittat låten som gör att en tår rullar för min kind av kärlek för min älskade Daniel...

Feels like home - Chantal Kreviazuk

För att göra att tillägg på en AS GO låt. rytmen... När den kommer på radion då dansar jag. Även på jobbet.. haha: Lily Allen - Not fair!! You tuba på dem!!

Idag är ett roligt datum.. men inte lika roligt som det som var i lördags =)

Ett år äldre är jag nu, och jag hade bland de bästa födelsedagar på länge.
Farmor kom och tillsammans med mamma, pappa, Daniel och 5 hundar så avnjöt vi smörgås tårta samt rulltårta med dajm kräm, godis och bullar!!

Paket...

Jag fick ett bara skydds chaps till då jag ska sko hästarna. Ett fint halsband med matchande armband av daniel.
Farmor fick jag sponsor pengar till sadel samt skedar och tårtspade som hon köper till mig varje födelsedag och jul. Inte tårtspaden då men besticken =)

Av mamma och pappa fick jag ett tungt paket... Hmmm kunde inte lista ut...
Väl öppnat så ser jag mynt. Massor med mynt.

Pappa flinar lite finurligt - Ja du ville ju ha "många" pengar!!!

Så nu har jag sponsring till sadeln jag ska köpa till Kristall!

Vad har hänt sedan sist..

Jag tävlade med Snót i söndags på sävebanan.
Jag ställde upp i tölt och femgång. Men förväntade mig inget i tölten för jag vet att det är inte det hon är bra på, rider det mest för rutin och träning för jag vill göra henne till en bra töltare.

Men vad gör hästen? Hon går som en klocka. Jag började tro att jag satt på fel häst.
Hon knep två 6:or och gick ut på fina 5.50 =) =) =)

I femgången gick hon fint i de fyra första momenten men till passen var hon helt seg och jag fick henne inte till att ta i och då är de kört och hon blev fyrtaktig. Poängen blev därefter så jag är inte missnöjd för blir man trött så blir man. Hon kämpade väl, men det fanns liksom inte ork. Min lilla sessa.

Vi gick till a-final i tölten och slutade på en 3:e plats som jag är mer än nöjd med då hon var helt slut och trött under final ridningen.
Det är det som skiljer Kristall och Snót åt. Tar det emot så kämpar Kristall ännu hårdare medan Snót ger upp. Så hädan efter blir det bara en klass/tävling på Snót eller så rider jag tölten som lätt uppvärmning utan krav.

Nästa är gaedingakeppni med Kristall den 26/9 och på torsdagen och fredagen innan så är jag på domar utbildning i nörrköping för att bli gaedinga domare. Sedan kommer pappa och mamma med Kristall på lördag morgon.
På tävlingen ska vi som går utbildningen examineras. Längtar!! Ska bli otroligt kul. Kryddan är att om jag klarar det så är jag en av de första gaedinga domarna i Sverige!
Nästa krydda. Hinnis pappa och Sigurbjörn Bárðarson som är kurs ledare!!!!

Nej nu ska jag kolla på idol och sedan ska jag sova för att orka två tidiga mornar till. Jobbar förmiddag på cromtjänst. Då ringer klockan vid 04.30... Långa dagar men jag är så lycklig. Pusselbitarna faller samman!

KRAM

RSS 2.0