Söndagen den 31/8-08 Sov dag!

kl. 22.30

Ja trött blir man och det var jag idag...TRÖTT

Brukar sova länge från lör till sön. Brukar sova från 23 tiden till 12 tiden. Med en kort uppstigning klockan 7 för att fixa djuren och kolla så allt är ok efter natten. Sedan äter jag och går och lägger mig igen. Men idag sov jag och sov och sov. Vaknade inte ens av gräsklipparen som mamma hade igång i mer än en timma... Inte ens av de tre fklugor jag hade i mitt rum och inte ens av Classic som säkert gjort tappra försök att få mig att gå upp. Och jag sov och sov.. Ända tills pappa kom upp... klockan...hrm 14.30 och frågade... ska du inte gå upp snart?

Oj då... men jag gissar att jag behövde det för jag sov som sagt som en stock!

Sedan drog dagen ig¨ng även för mig och jag hann med mycke!
Tränade fyra hästar, tränade hundarna, städade i stallet, mockade hagar, bytte vatten, tvättade två maskiner, diskade och plockade i ordning på mitt rum. Klockan hann bli halv tio innan jag till sist ställde mig i duschen och sedan gjorde kvällsmat och fick sätta mig ned!

Min Classic.... Ja han är min vän så sant som det är sagt!

När jag sover....
Ligger Classic en stund i sängen, tills jag somnat, sedan lägger han sig på sin filt i hörnet..

När jag sover länge...
Äter han frukost med de andra som pappa gör... springer sedan upp till mig och ger mig matpussar...urk! Sedan får pappa skrika på han igen så han går ner och kissar... Sedan springer han upp till mig igen och ger mig kyliga ute pussar. Sedan ligger han, inte sovande, bara väntade på mattan nedanför min säng. Han vänta och väntar..

När jag sover fööööör länge...
Sätter sig Classic ned vid mitt huvud och stirrar...stirrar tills jag tröttnar och stiger upp!

Sedan följer han mig hela dagen... vad jag än tar mig för... (förutom att springa med när jag tränar unghästar, han vet att det är inget roligt för vi stannar så mycket och rider så kort.... annat är det när jag rider greven!!!!)
Då är gammel hunden på 10 år inte gammal längre!!! HAN ÄLSKAR SKOGEN!
Ett tag fick jag dra ned på hans spring... men nu går det inte att hålla igen han mer. Han vill. Och jag resonerar så att han har ett liv som han vill leva: Han vill vara mig till lags och han vill ha sina älskade skogs turer med greven. Han älskar dem. Vill han då vara med mig så gärna och såringa i skogen så gärna. Då tänker inte jag vara den som tar det ifrån honom. Hellre en lycklig hund än en som blir inlåst för att jag på det sättet tror han lever längre. Han får vara med tills han själv backar ur och det vet jag att han gör för så förståndig är han!

Nu ska jag sova!

ha det gott!
Kram

Lördagen den 30/8-08 en fullspäckad dag

Idag vaknade jag klockan halv 5 och kunde inte somna om. Somnade igen vid 6 tiden.. men då skulle jag gå upp klockan 7 så det jag somnade där skulle jag struntat i och istället bara gått upp.

Hundarna var bus pigga idag och de stod alla tre på rad och glodde på mig ända tills jag slog upp ögonen och gick upp. Sedan kilade vi till stallet och matade och gick på lilla morgon rundan runt åkern och kollade staketen. Sedan in för frukost till oss fyra.


Efter det åkte pappa och hämtade transporten som vi skulle ha idag för jag och Greifi skulle ju vara med på en uppvisning i Habo.


Arrangemanget var jätte bra och det kändes nästan som om man var på Emil i Lönneberga marknad! Och att solen sken gjorde ju inte det hela sämre. Greifi skötte sig fint. Jag gick runt med honom bland stånden och allt folk och djur. Han sa inte ett pip bara gick på lös tygel jämte min sida och hade full fokus på mig. Jag älskar den hästen han är så ärlig och ett helt fantastiskt psyke. Jag glömde väl inte att säga att han är hingst va ? ? ? =)

Sedan stannade vi till för pappa skulle köpa korv så då höll jag i alla hundar i vänster handen och Greifi i höger- Kom det ett barn som frågade om hon fick klappa hästen. Mitt svar är ju självklart ja! Men ett barn går bra... men ett barn är inte ett barn.. Om ett barn får klappa så vill ALLA barn klappa. Så det blev lite obekvämt med tio barn på greifis högra sida jag på andra och tre hundar på min andra sida... De är ju trotts allt djur och oberäkneliga hur snälla man än tycker de är så kan de ju hoppa till för saker.

Väl hemma städade jag transporten, mockade, fodrade och förberedde för kvällen, tog ett spår med Casper. Man hinner mycket på en dag... om man bara vill!

I skrivandets stund sitter jag i bilen på väg till Veteran-SM i styrkelyft. Tänkte kolla på sista klassen..

kl. 22.30

Nu är jag hemma och inne igen. Tävlingen var bra men inte så bra arrengemang som man förvöntar sig tilll ett SM.. Men jag tror det gick överlag bra för alla lyftare. Stackars pappa. Han kunde inte ställa upp. Han har jätte ont i axeln sedan länge tillbaka och ichias känningar... suck. han vill ju men så går det inte. Han tävlade ett par gånger med axelskadan, struntade helt enkelt i att det gjorde ont.. men nu går det inte längre.
Det är det farliga med idrotter. Vill man tillräckligt mycket så bortser man för smärta och att man känner sig sjuk. Man tar en treo och sedan startar endorfinerna, man värmer upp och sedan känns inte smärtan. man tävlar och belastar, glömmer smärtan. Smörjer in sig med linement, värmer med värmebyxor och knävärmare och sedan kör man. Sedan vaknar man dagen efter och undrar varför gjorde jag så?
Men sedan gör man likadant igen nästa gång...

När jag kom hem vid halv nio så hade jag Paeja kvar att träna så jag tände strålkastaren på ridbanan och körde ett grundträningspass. Det är trotts allt viktigt att gå tillbaka i träningen ibland. inte bara tänka framåt och framåt. Ibland måste man stanna av och tänka... kanske backa tillbaka eller bara skynda lite mer långsamt! Då är det bra med dagar som denna... för mörkt att rida ut och för tråkigt för unghästen att bara rida runt på ridbanan...  vad är väl då bättre än att markträna!? Jag har inget svar på det iaf!

Nu ska jag sussa!


Fredagen den 29/8-08

kl. 21.15

Länge sedan ni hörde från mig nu... undrar om jag har några trogna läsare kvar där ute!?!? Jag har alltså inte tid på vardagarna att skriva. Jobb, hästar och sömn är prioritet ett och också allt jag hinner med. Jag hinner även föra hästarnas dagböcker men dock inte min egen...

Det är helg, jag ska på uppvisning med Greifi imån, jag fyller år om en vecka, ska ut med tjejerna om en vecka... Inget av det gör mig välmående just nu...

Vissa människor lever bakom en fasad. man är på ett visst sätt utåt och bland folk, men när man kommer bakom hemmets dörr så blir man någon annan... Jag lever inte bakom en fasad men jag lever i en...

Ja ja nu ska jag vara glad för Greifi och jag ska på uppvisning i Habo i morgon! Spännande. Bjarg blev tillfrågade om vi hade någon som kunde vara med på hushållningsmässan som ska hållas i habo. Då ställde jag upp! Ska bli jätte roligt, och Bjarg som så mycket behöver synas utåt!! Och att jag får ta med Greifi! Kanon kul, att han är redo för äventyr igen!!

Nu ska jag sussa... Ska upp tidigt. Men jag sover nog så hårt nu när jag somnar så jag är nog pigg om 4 timmar igen!
Fick bara 2 timmars sömn idag så jag är rätt pucko just nu!!

Ha det gott!
Kram Anna

Söndagen den 24/8-08

kl. 21.24

Efter en helg tillsammans med Daniel hemma hos honom i Bankeryd så är jag hemma i Väshult igen.
Jag och Daniel träffas ara på helgerna nu i och med att jag jobbar natt och att vi inte bor ihop än. Men vi har ju ställt oss i kö på lägenhet iaf, bara hoppas det kommer en ledig snart, Vi har sagt feb-mars, att det är lagom för då har jag tid på mig att ordna här hemma med djur och träningsverksaheten.

    Men det är riktigt jobbigt att vara utan honom så länge varje vecka. Och ibland har vi båda grejor att göra åt varsitt håll och då ses vi inte alls... Men vi är starka och har klarat oss hittills... dryga 3 år. Men livet kommer bli så mycket enklare när vi flyttar ihop. Han och jag bråkar när vi är ifrån varandra men när vi ses då är vi alltid bästa vänner. Semester veckorna som vi ägnar åt tillsammans är och har varit sååå underbara.
Nu är jag ingen lägenhets människa och kommer förmodligen känna mig väldigt instängd.. Men vi har ju en framtid plan men det funkar inte riktigt än bara så då är detta bästa lösningen.

Valpsjuk är jag med... Usch jag träffade Lina och hennes Cärla. Nästa gång jag åker upp och tränar Sól tänker jag inte titta åt hennes hundar för då får jag säkert syn på Cärla och så blir jag svag... Fick mumla för mig själv idag när jag gick ifrån pratstunden med Lina och hennes fyra vovvar: Jag är stark, jag tycker inte Cärla är söt, jag måste vänta med ny hund, jag har inte tid. JAG ÄR STARK.
Det bandet man bygger med en valp ända från början och tills de blir vuxna.. All glädje och vänskap man får av en sådan relation är helt fantastiskt.

Kan säga att min lilla Berserkar unge "Otur" har blivit stor. Jösses vad han växer. Redan när han var tre veckor gammal så stod han med huvudet i Skuggis foderkrubba och mumsade.
Nu äter han som 10 veckor gammal fölunge:

- Mjölk av mamma
- Gräs
- Äpple
- Foder
- Hö
- ....och favoriten... Grevens täcke!!! Hehe det lilla busfröet.

Nu ska jag titta på en film och sedan se om jag kan sova. Har ju vänt på dygnet totalt nu... Somnat klockan halv fyra två nätter i rad nu,,, Inte bra. Känner mig som en levand död ibland!

Godnatt!

Onsdagen den 20/8-08 Djur djur, älskade Djur!

Kl. 19.10

Tisdag morgon bestämde jag mig för att ändra mina sovtider och istället sova längre direkt och bara vila en timma innan jag går på, på kvällen.
Så nu sover jag 07.00-14.30(15.00 ibland) sedan ägnar jag mig åt hästar och hundar och en liten stund till datorn om det blir tid över. Oftast inte eftersom jag har och har alltid haft väldigt svårt att på arbetsdagar slita mig från att vara ute med djuren. På något sätt tar man till vara på den tiden extra mycket under arbets veckan.
   Ja, och sedan vilar jag från 19.30-20.30, brukar hinna med och läsa lite häst focus som jag fått av Lina varvat med min Benni Líndal bok - Harmony. Köpte denna bok på Landsmót och fick den signerad av Benni. Ett köp jag INTE ångrar då jag har hans två dvd - Inridning och Träning! Boken kompleterar så bra. Jag är överlycklig att han till slut bestämde sig för att skriva den!!

Idag red jag Paeja för andra gången själv i paddocken. Hon har varit ganska spänd och är det fortfarande, men i vissa lägen är linan inte bra, den gör det hela värre. Ibland är det bättre att släppa och reda ut situationerna helt själv från ryggen. Och det bestämde jag mig för att göra med henne. Och jag fick positiv respons och vi rider nu hyffsat avslappnat från paejas sida, runt på ridbanan. I morgon kommer matte Tinna och tittar.

Sól har utvecklats otroligt de senaste 5 gångerna så också idag då jag kunde rida samlade tölt igångsättningar på henne inne i paddocken! Sedan red jag henne en sväng på vägen och töltade på bort vägen för att sedan trava avslappnat hem.. Men när jag ska länga tygeln och lägger handen mot henne framför sadeln och reser mig lätt från ryggen för att be om trav.... Nej då säger Sól:
- Jag tycker det är mycket bättre att tölta!!!!
Fundersam Anna sätter sig ned i sadeln och aaa.... vi töltade på hem...

Nu ska jag ta och vila en stund som sagt!

Hörs i morgon... kanske...får jag väl säga ;)


Måndagen den 18/8-08

kl. 16.30

Har precis kollat på lag finalen i häst hoppning. Sverige red inge bra alls men däremot norge dro till på stor slam och kom 3:a! Grattis till grannarna!!!!
När man sitter och tittar på en sån tävling med alla de bästa då ser man verkligen skillnaden mellan skicklighet och "bara" en bra häst som ställer upp i alla lägen. Jisses vad de kan rida ryttarna. Helt otroligt. Men fy vilka hemska saker de stoppar in i munnen på hästarna. Så sitter kommentatorerna och säger att hästarna gapar mycket... Det tror fan de gapar, med så mycket skrot som de fått in i munnen på häst stackarn så kan han väl inte ha munnen stängd.

Det stör mig så att folk alltid ska göra det skarpare och skarpare för att få "bättre" resultat. Varför inte göra det mildare och mildare istället och ha tålamod.

Men till slut så kom det in en som red på ponny hackamore (bettlöst med korta byglar) då apploderade jag. Då visar man sin skicklighet som ryttare!

Idag har jag annars ridit Greven. Testade passen idag.. Den finns där helt klart. Nu gäller det bara att komma på hur mycket som finns och om det går att ta fram så pass starkt så jag kan använda mig av det. För håll i hatten men han är helt symptom fri nu i lungorna. Om det är tillfälligt det vet jag efter vintern då det har varit hans tuffa period. Nu är det rehabilitering och långsiktig träning som gäller. Jag har ett mål med min prins som jag så gärna vill uppnå och det känns som att det är närmare nu än det har varit de senaste tränings sässongerna. Den som lever får se!
Han sprattlade dock av sig skon i en av läggningarna...suck, Tror det är pga orutin från min sida. Jag vet hur en läggning går till men jag vet bara på pappret hur man gör.. Jag har gjort det alldeles för få gånger för att veta skillnader från häst till häst. Men här kommer ju Kristall in som har passen i grunden och kan läggningarna. Men det dröjer länge innan jag rider pass på honom men jag längtar...!

Sedan stack jag iväg och tränade styrkelyft. Idag var det rygg och baksida på programmet. Var riktigt stabil och säker i marken nu. Mark har varit min svagaste gren ända sedan jag började och jag har fått kämpa hårt för att ens kunna dra 140kg. När jag var som bäst drog jag tränings lyft på 157.5 kg med utrustning men sedan var det stopp med STORT S. Kanske har min lååånga vila gjort kroppen starkare och mer mottaglig för träningen nu. Det kändes bra idag iaf.
Ska test tävla lördagen den 6/9 på JSK serie omgång och se lite.

Tandläkaren var det med ja... Inga hål och mina tänder är jätte fina.. men ett annat problem har dykt upp så det blir tandhygienist för mig.. suck vilka tråkiga pengar. Men en till två gånger och sedan är det okej igen bara jag håller efter hemma.

Nu ska jag vila lite och mysa med min vän tattit. Han brukar snarka gott jämte min sida och jag likaså vid hans.

ps. håller tummarna hårt för min Daniel idag som kör sista tungpasset i knäböj idag inför Nordiska för seniorer den 30/8.

Söndagen den 17/8-08

kl. 20.45

Idag har Rodi åkt hem till sin(a) matte(ar) och kompis i hagen. Jag har gjort mitt arbete för denna gången och det är faktiskt lite sorgligt när en häst åker så.. Man får ju ändå en relation till hästen i fråga som är på träning hos mig.
Men det kommer nya hästar och de löser ju av varandra så att säga!

Helgen började på fredag med ett tufft träningspass på JSK och sedan hem för att äta middag med daniel som skulle stanna över helgen. Sedan somnade jag och sov.... 14 timmar. Men jag kan säga att jag behövde det för jag var helt slut och hjärnan fungerade inte.

Lördag gick åt till träning av hästar och sedan lite godis och film mys med daniel på kvällen.
Höjdpunkten var när jag för första gången satt på Kristall hemma i Sverige och detta hände just idag.
Mamma red Greven och jag luffsade efter på Kristall på lös tygel. Frestande att tölta men jag höll band på mig och vi skrittade bara med lite trav på skogsstigen. Underbara häst.
Fast när vi kom till flygrakan så stannade vi och pausade för Kristalls del och jag satt upp och red min älskade Greifi. Han är så härlig. Vi red piaff, samlad tölt på lös tygel och tempoväxling i trav.
Gode gud vilken dröm jag lever i. Under en ridtur, hemma, med mamma och pappa och våra tre underara hundar så rider jag mina två fantastiska hingstar och de är ägda av oss.
Jag säger som Lina:
En bra häst för mig är kanske inte en bra häst för dig!
Men jag har hittat mina två prinsar och snart kommer min landsmót sessa hem!
Jag är den lyckligaste tjejen i världen.

Och nu ska jag kila i säng och krama om min pojkvän som har varit helt fantastisk idag och hjälpt mig massor. Inte det minsta hästintreserad men ändå så hjälpsam.
Jag blir mer och mer kär i honom ju mer vi umgås! Det är verkligen han och jag för Alltid!

Idag tog jag en härlig tur med Lina och hennes tre hästar, varav Sól den ena som jag tränar. Det blev jag på Tinna och Sól som handhäst och Lina på sin Saga. Alla hästar är ju Linas men Saga det ÄR LINAS!!!!
Det var lätt luft ute och hästarna var som vanligt pigga och ivriga i steget och vi kunde inte hitta kort tempo i någon gångart. Jo möjligtvis skritten efter en rush galopp. hehe
Men vi är noga med att skritta igång och skritta av. För då får de banne mig skritta, även om det inte är så populärt så måste de!

Godnatt kram på er!

Tisdagen den 12/8-08 regn, regn, REEEGGGNNNN

kl. 17.45

Idag är Anna trött. Riktigt trött.
Jobbade, sov 4 timmar, tränade styrkelyft och sedan tre hästar och det i ösregn =) JIPPIE!!!
Det är nu man vill vara kontorsarbetare! Hehe eller inte. Nej men ett ridhus hade ju inte varit fel! Eller också ett fungerande regn ställ.
Hästarna var iaf pigga och arbetsvilliga även om det stod som spön i backen och det är ju positivt!

Nu ska jag vila innan nästa arbets pass på Cromtjänst.

Åh just det ja!! Jag lämnade in min och Daniels ansökan till lägenhet i vaggeryd idag! JIHOOOOOO
Vi ska ha den lägenheten som tillfällig lösning ett tag framåt tills det blir mer ordning på mitt liv.

Vi har en plan men den tänker jag inte avslöja än...

Ha det gott!

Måndagen den 11/8-08

kl. 18.30

En helg har gått och den var minst lika körig som veckan... Uj uj.. men vill man något så får man kämpa för det och det kan bli tufft men det visste jag innan jag gav mig in på det.

Jag har inte riktigt hittat någon rutin som fungerar än så just nu så är det allt på en gång. Men jag blir väl klokare med tiden och kan planera bättre. Jag hinner ju med allt (utom datortiden) men det måste finnas en bätre plan.. ska bara hitta den först.

Ófeigur har blivit mobbad. Först var det Kristall som jagade och bet honom. Då tänkte jag att då får Ófeigen gå med Greifi men då ger han sig på honom också... suck så nu står Ófeigur på vila med elaka sår på mage och bakdel. Stackarn. Han som blev skodd i fredags också.. aja han får vila till helgen då får vi hoppas att han mår bättre.
Det tog psykiskt på honom. Han är nu livrädd för greven. De som annars gick så bra ihop... SUCK

Men träningshästarna går det kanon med iaf. Kurvan är balanserad och det går varken uppåt eller nedåt och det är det jag gillar bäst. Tråkigt väder vissa dagar men det är bara ta sig i kragen och gå ut.

Nu ska jag vila mig lite för en natt på jobbet. Men nu börjar ju pappa igen så nu blir det mycket roligare!!

Ha det gott tills vi hörs igen och då förhoppningsvis har jag hittat min plan =)

Vår yngsta katt: Missan " Lill-Spiran"har krypit upp och lagt sig i grevens man. Mysigt värre!Vår lilla Berserkar unge, Otur!
Denne bild tog jag med mest för att mamma Skuggadís är så fin här. Tjock, fin och välmående med sin Otur! ( uttalas ÅTUR)Torsdagen den 7/8-08 Sista natten...

...denna veckan.

Ja nu är klockan 18.00 och jag ska bege mig till John Blund en sväng för att sedan dra mig till jobbet en sista gång denna veckan.

Först hade jag ju bara fått denna veckan och sedan var det meningen att jag inte skulle vara kvar å Crom tjänst mer.. Men jag pratade med chefen och jag fick förlängt 6 veckor till. Sedan smög jag in frågan om jag möjligtvis kunde få fortsätta natten (brukar alltid få nej) men han sa JA!!!! JIHOOOOO!!

Natten passar mig helt perfekt. Fyra dagar i veckan. 5 timmar med hästarna hemma. Behöver inte sega mig ur sängen tidigt på morgonen (vilket jag hatar när jag vet att det är jobba jag ska göra, vet jag att det är stallet då är det inga problem)

Tränade två hästar idag: Sól och Paeja. De gick jätte bra men det syntes på dem båda att den kvava värme som var ute tog hårt på dem och det blev relativt lätt träning för dem båda.
Att rida Greifi i detta vädret är inte ens att tänka på, och både Ófeigur och Rodi hade vila idag. Och Kristall... ja han är ju se men inte röra.... SUCK.

Ska se om jag kan få in lite bilder i helgen.

Ha det gott så länge!

Kram Anna

Tisdagen den 5/8-08

kl. 17.50

Nu är min första dag med natt arbete över.

Jobbade 21.30-06.00 steg sedan upp klockan 13.30 för att träna hästar till klockan 17.00 åt och nu sitter jag här och ska vila till 20.30 för att stiga upp och gå till stallet och rasta hundar och sedan åka till jobbet.

Så nu är mina dagar full späckade och det med lite sömn...

21.30-06.00 Jobba
06.30-07.30 stall
08.00-13.30 sova
14.00-17.00 träna hästar och aktivera hundarna
18.00-20.30 Vila
20.40-21.05 äta och fixa stallet.

Men som tur är så är det bara fyra dagar i veckan som det är så tufft. månd till fredag morgon. sen har jag en lång helg.

Idag gick hästarna fint. Rodi red jag ut med mamma på Greifi. Rodi travar mycket nu. Men han är i det stadiet då jag väljer att inte bry mig om gångarterna så mycket. Jag krävar bara vilja framåt och sväng och stopp barhet. Och det sköter han fint. Han är ju ung och mycket pågår i huvudet så det får man ju alltid ha i bakhuvudet, men så är det med alla unga djur man tränar, barn också. Det går aldrig tvinga in något, lek och glädje är det bästa sättet!

Paeja, det nya stoet. Hon var väldigt blyg i början men idag det andra träningstillfället så kändes hon genast tryggare i sig själv. Kom till och med i hagen och var nyfiken på mig. Satt länge i boxen med henne idag och bara kelade och pratade för att bygga ett förtroende. Men det kommer ta tid innan jag sitter på henne tror jag, målet är till helgen men vi får se. Skynda långsamt.

Greifi var som ett ånglok idag. Han travade som värsta travhästen och ägonen var precis svarta och så gick han och tuggade ivrigt på bettet. Han rids varannan dag, men nu det senaste har det varit lite dåligt för hans hovar är jätte dåliga men hovslagaren kommer på fredag och skor honom, ófeigur och Kristall. Kristall måste också skos för han tar sönder hovarna annars och sen finns det inget kvar... Men jag ska inte rida honom än. Ska vänta på dagen då jag känner att han kommit till ro.
I dag är det bättre än när han kom, men jag känner fortfarande en viss oro i honom. Men ni ska se när han och Ófeigur busar i hagen. Jädrans vad det går. De har så roligt.
Kristall som hingst med har säkert inte haft någon kompis sen han var bebis och det bara lyser i ögonen på honom när han får busa runt med Ófeigur på ängsmarkerna!!! Ska se om jag kan fånga lite bus bilder på dem i helgen.
Tråkigt bara att min kamera är så seg. Den är jätte ny men den klarar inte rörelse bilder... suck. Se om man får pengar över någon gång om si så där 10 år och kan köpa en bättre. Kamera är trotts allt fantastiskt att ha och spara minnen med!

Nej nu ska jag vila!

Ha det gott tills vi hörs igen!

Söndagen den 3/8-08 Sista semesterdagen

kl. 10.45

Nu börjar min semester lida mot sitt slut. I morgon börjar jag natten på Crom tjänst. Jag har nattjobb en vecka sen är min framtid osäker, igen.
Bara hoppas att jag får jobb på ett eller annat sätt. Trivs med natten då vi bara jobbar fyra nätter. Måndag t.o.m. torsdag natt. Men eftermiddags passen är nästan ännu bättre om det gäller en tillfällig period dock för då är man ledig hela fredag-måndag klockan 13.30.

Men jag är i den sistsen att jag får ta det jobb jag hittar, för undertiden jag startar mitt eget måste jag ju ändå ha en inkomst. Hästverksamhet är kul men det är inget man kan lita på. Jag står ju inte ensam utan jag är ju beroende av mina kunder.

Igår vaknade jag klockan 8 och sedan stack jag till Lina på en minst sagt blöt ridtur på Tinna. Mitt lilla vatten odjur Casper fick också följa med, oj vad roligt han hade!!  Efter det tog jag hand om alla hästar och hundar hemma och sedan lockade sängen med en film och fika. Men jag somnade innan filmen var slut och lyckades sova i fem timmar utan att vakna än gång. Kan säga att min kropp behövde det för jag har slarvat med sömnen det sista och behövde verkligen få sova ut.

På kvällen tränade jag Greifi på banan, han var lite ur form idag och lite okoncentrerad så jag höll mig till lätt markarbete på volt, allt för att inte göra det för svårt för honom när han inte var riktigt hundra.
Djur är ju faktiskt som oss människor, vissa dagar är de helt enkelt inte på hugget.

Nej nu ska jag knåpa på min hemsida så den blir färdig snart, sedan ska jag ta emot en ny träningshäst i eftermiddag. Alltid lika spännande!

kl. 20.20

Nu börjar söndagen lida mot sitt slut. Mina ögon är minst sagt fyrkantiga av all den tid som jag suttit framför datorn idag och ändå känns det inte som att jag har hunnit med hälften... suck. Men jag har iaf hunnit halvvägs på min hemsida!!! Men mestadels bara mixtrat och trixat med designen. Även om mallen är färdig så kan man fixa med mycket mycket mer utöver det.... Tack gode gud vad glad jag är över att jag tog en sida med färdiga mallar, tror aldrig jag hade fixat och skapa en helt egen.

Nya träningshästen Paeja har anlänt, ett mycket fint skäck sto. Lite skygg men verkar jätte trevlig. Var inne i hagen nu lite på kvällen och bara satt, hon kom efter ett par minuter nyfiket fram och nosade nyfiket på mig och frågade: Vem är du? Sedan gick jag lugnt därifrån och lät henne stå och tänka.
Börjar smått med henne i morgon tror jag, lite i stallet. Kolla lite vem hon är..

Ingen träning av hästar idag. Det har varit en helt häst-tränar-fri dag idag. Skönt? Nej. Befriande? Lite. Behövligt? Ja. Jag tror att allt man sysslar med som arbete måste man vara fri från då och då för att liksom komma tillbaka till verkligheten. Göra något annat, tänka på något annat. För de flesta problem man har med något löses oftast bäst om man slutar tänka på det och sedan bara låter det poppa upp!

Nu ska jag duscha och äta kvällsmat med mamma och pappa. Sedan blir det sängen med Benni Líndals bok - Harmony.

Godnatt!

Kristall frá Búlandi är i Väshult!!! ÄNTLIGEN!!!!

Hemma!!!!Mitt nya stjärnskott!
Godkänd exteriört!


Vitt i ögat. Kristall!!! Enligt Isländsk myt så betyder det tur att ha en häst med vitt i ögat. Och att en häst med detta ögat ofta blir något speciellt och ofta väldigt bra!
Är det bara en myt eller kan det stämma!? Låt oss avvakt ett par år och se!!!! Jag är iaf spänd av förväntan!

Kristall och Ófeigur, kompisar direkt!Vackert huvud!Väshults lilla Ófeigur har blivit stor. Han är nu 6 år gammal!


Fredagen den 1/8-08


kl. 22.00

Idag har varit en lång men trivsam dag!

Började klockan halv sju och tränade tre hästar här hemma, bl.a. träningshästen Rodi. Han fick ta det lugnt på ridbanan idag med lite böja och svänga i skritt och tölt. Tölt på små små volter för att hitta traven. Efter en si så där 20 försök så travade han en långsida!!! Igår var han ännu duktigare då vi red ut ensamna för första gången. Såg några spöken, men tog det bara lugnt och sansat så löste det sig med tid och tålamod.

Sedan fortsatte jag min träningsrut upp till Lina. Började inte så jätte bra. Började på ridbanan med en ganska sur och avdankad Sól. Bestämde mig för att rent ut sagt SKITA i ridbanan och bara rida ut. Och vad fick jag för det?
En lösgjord, spänstig, lycklig och pigg Sól. Hon travade och töltade som ett rinnande vatten och det utan speciella krav på henne.

Två härliga träningshästar, kan en fredag bli bättre?

Ja det kunde bli grädde på moset också... Sol och bad på vätterstranden i tre timmar med Daniel. När vättern går att bada i (när den är tillräckligt varm) då är den lugnt Sveriges bästa sjö!

Sedan bar det av för ett styrke pass på JSK. Ska försöka satsta till J-SM för att kunna få försöka bli uttagen till Junior EM som går i Jönköping i år. Tuff och svettigt pass blev det, men åh vad jag älskar tuffa styrke pass!

Till mat blev det kina hämtning. Gott gott! Jag och mamma mockade och sedan hjälpte jag Daniel att städa hans bmw innuti (bäst jag skriver BMW för han e stolt som tuppen i en hönsgård, kanske ska skriva M5 med!!! haha) han ska ju till mantorp imån och den ska tydligen stå i någon utställnings kur eller liknande. Ja ja han får ju stå ut med mina häst ideer så jag får ju ta detta då!!

Nu ska jag krypa ner hos Daniel och titta på film!

Kram kram Anna

Jag är i bildfarten....

Dagens bilder: Greifi min älskade hingst!


Greifi frá Krossi sista Juli 2008! Han är nio år.
Vackert huvud!Trix jag lärt honom!

RSS 2.0