Söndagen den 24/5

kl. 14.00

SItter ute i hamocken och gör mest ingenting. Kan inte äta idag... Allt jag sväljer svider ända ner i magsäcken och kommer upp med en sur uppstötning någon minut senare...
Känner mig helt matt och orkeslös. Pappa sa åt mig att vila. Men vem vill vila en dag som denna?
Men ibland handlar det väl inte om vad man vill utan kanske vad som är bäst för en!

Igår hade jag och Daniel en härlig ute kväll bara han och jag. Vi började med bio: Änglar och Demoner, uppföljaren till Da Vinci Koden. Denna var MIST lika spännande och bra. Jag och Daniel älskar denna typen av filmer.
Till det åt vi två stora bytter med varma chips: sour creme och bacon. Mums. Efter filmen begav vi oss till Jensens Biff hus. En dansk restaurang där man få massor med mat för en bra peng och gott var det med. 190g kött + tillbehör för mig med ett glas vin och Daniel tog en 275g kött bit och ett stort (0.5l) fanta. Allt komi stora mängder och man betalade verkligen för mat. Som tack för besöket fick man en biljett var att om man kom igen och köpte en huvudrätt fick man gratis frossa i deras glass bar och mängder av topping hur mycket man vill.

Men... Anna måste lära sig att inte äta en massa pepprad och stark mat... För mag knipet kom under natten och har ju som sagt inte gett sig än...

Jag vet förresten vad jag önskar mig i födelsedags present nu: En egen mjukglass maskin!!! Det finns en sak som inte blir slaget av mycket i min "kan inte vara utan lista" och det är mjukglass. Mmmmm riktigt gott och med massor av sås och strössel.

Imån bär det av till Brösarp och träning med Snót och Kristall för Magnús Skúlasson. Ska ju tävla helgen efter och det är perfekt att träna för honom på deras oval. Den här gången ska Anna inte göra några nybörjar fel på tävlingen. Jag ska ha kontroll över program och regler iaf!

Nä nu ska jag vila lite och se om kroppen klarar lite ridning senare.. Annars får det va. Hälsan först har jag hört!

Mardrömmar...

Idag är en konstig dag...

Jag har mardrömmar som förföljer mig ständigt..
Djurplågeri.
Då pratar vi om: de som flår hundar katter m.m levande och staplar dem på hög å låter dem dö av smärtorna för att sedan kastas på tippar, levande eller döda spelar ingen roll bara de hemska personerna fått sitt skinn. OCH DETTA KÖPER FOLK?????
Det handlar om tigrarna som gått från 100.000 till 3500... pga samlare. Om björnarna som tappas på galla för nån jävla medicin som man kan göra minst lika billigt konstgjord väg och den är dessutom mycket bättre. De handlar om de som för nöjes skull svälter björnar, burar in dem i burar så de kan inte röra sig knappt andas, de drar ut tänderna på dem. Det kallas sedan för björnhets, då de släpper in hundar. kan björnen försvara sig: fastkedjad, utan tänder.
OCH DETTA GÖR FOLK FÖR NÖJES SKULL!?!?!?!?!?!?!?!?!

Sedan finns det naturligtvis mycket mycket mer. Men detta är de saker som jag bara mår så illa av.
Ni som har hotmail och kanske msn som första sida på ert internet. Ni har säkert sett de hemska bilderna de visar.
Alltså jag mår verkligen illa. Det jag såg idag om att dra ut tänder på björnar och hetsa dem det fick mig att få kväljningar.

Man kan skänka 100kr/månad till asap för att sponsra de som försöker rädda djuren och få ett slut på missbruket av varelser som inte kan säga emot.

Ibland vill jag bara strunta i allt här hemma och sticka, sticka till ett land och hjälpa de som hjälper djuren.
Ibland känner jag mig helt otillräcklig. Vet inte om jag ska tänka att det kommer lösa sig en dag, eller ska jag göra något? vad ska jag göra? Och om jag skulle försöka mig på att hjälpa skulle jag klara det? Jag kan ju inte ens tåla att se när de slaktar djur.. Men ändå äter jag köttet... Vad är jag för människa?
Eller vad är folk för varelser? Vi går till jobbet varje dag, har våra problem, kör vår bil, är ledsna för vi inte kan köpa den tröjan, eller att det svider i plånboken, vi har för lite lön bla bla.. men tänk på de som inte kan göra något åt något för de kan inte tala. Vi har iaf en talan att vara lyckliga för.
Nu menar inte jag att vi ska sluta leva för att andra har det dåligt, men tänk till nästa gång du klagar. Det finns de som inte ens kan klaga...

Första steget får bli att skänka de här 100kr/månad.

Mardrömmarna kommer ständigt förfölja mig men med de 100 kr så gör jag en insats så gott jag kan och får information för att följa deras arbete. Sedan funderar jag på att bli fadder till ett djur med.. men har inte räknat ut vilket.

ha en bra dag.

/Anna

16/5-09 ESC

kl. 22.10

Ligger i sängen och slö tittar på eurovision...
Har mina två favoriter: Island och Frankrike. Sverige så klart men jag hoppas inte i år utan blir glad ifall...

Haft en konstig dag idag, strul på jobbet. Om folk ändå bara kunde ha lite koll någon gång.. Men jag gör väl missar också ibland men jag har ju lön därefter också =P

Hästarna är bättre än någonsin, har kommit in i en extremt bra bana och hästarna är så lätt motiverade.

(gjorde en paus i skrivandet, tyskland var nu.... good god var fan har det tagit åt världen?)

Pappa har gjort en jätte fin hage till flocken (Ófeigur, Otur, Kristall - inte min kristall, en lånad bebis hingst), Rodi, träningshäst på vila.) De är så lyckliga när man öppnar grinden ett par timmar. Måste ta det lugnt så de inte äter ihjäl sig. Feta? Jo extremt men dem är de ju ingen fara med de är ju inte i träning.
Ska sko Ófeigur näst nästa vecka och starta träning. Greifi ska lånas ut till en tjej som brukar vara hos mig och hjälpa till med ridningen.

Ja just det ja.. I flocken går det en häst till... Fákur frá Hólabaki som pappa köpt. Jag red in honom på Island och ville ha med honom hem direkt. Men pappa övertalade mig att det räcker med Snót och Kristall nu... Men sen fick jag ett erbjudande att köpa Fákur  skamligt billigt, så vi slog till!
Han är halv vild och speciell men när man rider honom... Oh vilken kraft. Han kan, om träningen går som den gick på Island bli en riktig kanon töltare. Man svävar!

Denna veckan har jag jobbat 6 dagar, mycket för att vara Anna + träning av alla hästar.
Daniel och jag har inte setts på väldigt länge nu.. eller setts har vi ju gjort i form av: Hej! Godnatt! Godmorgon! Hej då!
Så nästa helg så ska vi ha en hel helg, bara han och jag. Eller lite djur blir det inblandat men mer på en sällskaps nivå!!
Längtar!

Nu ska jag njuta av Norge!!!! Man är ju norska!! hehe

Kramar

Tisdagen den 12/5-09

kl. 22.30

Visningarna är över!

Jag började ladda redan på torsdags kvällen och det höll sig ända till söndagens slut.

Gjorde en del grova missar som säkert påverkad till att Kristall inte gick in i stamboken. Jag tvekar inte en sekund på att hans gångarter räcker gott och väl till stamboken men det ska vara en ryttare på ryggen med som har hundra koll över läget och det hade inte jag.

Vi (familjen) visste redan innan vi anmälde mig som ryttare att det mycket väl kunde gå åt skogen pga min okunskap...

Exteriören gick enligt förväntningarna: 8.04 med 9 för rygg. 8.5 för huvud och 8 för resten med 7.5 för hovar och man/svans. Han sänkte hovarna från sin förra visning och det visste vi innan visningen.

Ridningen... Anna Anna Anna lilla söta Anna om din häst stått i box i två dygn med endast promenad som motion när han är van vid utevistelse hela dagarna plus tuff ridning så borde du förstå att du måste värma ordentligt INNAN du startar...
Min okunskap resulterade i att Kristall bara RUSADE igenom lördagens ridning. Fick han inte ens att trava ordentligt som är hans normalt bästa gångart. Passen gick kanon... förutom att han sprang fortare än benen bar och det resulterade i att han slog upp och slog upp...

Söndagen värmde jag hårdare och var hundra på att detta kommer gå kanon.
Valde att försöka höja pass och tölt. Tölten kändes fin men jag hade inga temposkillnader... SUCK inget jag tänkte på... Passen. Han var så bedårande fin och snabb. Var så stolt så stolt där jag svävade fram. PANG blev omriden och han slår upp... Pang han ryckte till för något vid banan och slår upp... Fick en lyckad pass av tre alltså ingen höjning...

Tårarna rann när jag hörde att endast skritt och kort tölt höjts... de rann inte av besvikelse utan för att JAG tyckte min häst hade gjort ett sånt strålande jobb och förtjänade högre poäng. Jag var förvirrad och undrade VARFÖR???
Förklaringen löd (Hinni). Om de slår upp i passen så höjs inga poäng, inga temposkillnader i tölten, ingen höjning...
Okunskap...oflyt... jag vet inte. Jag vet bara att jag lärde mig otroligt mycke.
Och kanske kanske om jag hade värmt honom bättre på lördagen och han hade utstrålat samma lugn och säkerhet på lördagen som söndagen att han hade varit godkänd idag.
Jag är iaf nöjd och lärt mig massor. Och han kommer visas i år igen och då med en erfarnare Anna! =) Att låta någon annan visa finns inte på min karta. Han är min häst och jag älskar att forma hästarna själv och sedan visa det för andra. Jag tar gärna hjälp av duktigare och erfarnare personer men jag gör alltid all träning själv i praktiken! Sedan tror jag att många fler där ute mycket väl skulle kunna visa sina egna hästar. Det är faktiskt inte så svårt och farligt som man tror, ta bara hjälp av erfarnare personer under träning inför visning.

Två fantastiska bilder tagna av Elin Persson:Lördagen, travLördagen, Flygande Pass

Sedan är det en sak som gör mig mindre lycklig...
Precis efter visningen när jag suttit av och ska leda Kristall av banan. Poff en stor kamera mitt i ansiktet...
Öh vad sysslar han med.
Han berättar att han är från jp och ska bara försöka ta en bra bild...
Jag ber han vänligt att vänta tills vi åtminstone kommit av banan så vi inte stör de andra ekipagen..
Det förstod han inte utan fortsatte. FIck upprepa 2 ggr utan bättre resultat.
Sedan kom ju mina tårar. Ville inget annat än bara drunkna i daniels famn å vara i fred ett par minuter. Nopp han fortsatte med frågor, frågor. Då hämtar jag mig och säger: Kan du vänta en stund? Det hörde han nog inte för han bara fortsatte och fortsatte. Daniel stod tyst för han var nog mest snopen över respekten som den här reportern helt saknade...
Så det slutade med att jag sa: har du inte tid att vänta så skriv ingenting om mig utan skriv utifrån Bjarg. sedan gick jag.

Öpnnar tidningen idag och vad får jag se?
Anna mycket besviken: - Det gick inte alls bra...
Öh??? Har jag sagt det (jag sa det gick inte alls bra men fick aldrig chansen att förklara vad jag menade med det... det handlade ju om det jag förklarat för er i detta inlägg...) Men besviken.. hmm jag var inte besviken.. vart har han fått det ifrån????
Ringde upp honom och skulle förklara... Det var den mest otrevliga och respektlösa person jag talat med på MYCKET länge. Han sa till mig när jag sa att jag är inte besviken: Men du grät ju då är man besviken...
Eh jaha.... då ska man försöka förklara för honom att han har gjort fel och att jag inte alls var besviken utan att tårarna rann av förvirringen av att JAG trodde Kristall gick perfekt men inte fick några poäng, men att jag sedan fick förklaring och allt var okej...
Efter 10 minuter gav jag upp...
USCH TVI OCH BLÄ han lyssnade inte ens. Han hade minsann bara gjort sitt jobb!
Men jag vet inte, ska journalister tro och hitta på? är det deras jobb? Och ska de skriva om folk som inte vill vara med? Eller är det då bättre att hitta på något eget??

Nu väntar ett par intensiva dagar...
onsd natt på cromtjänst lika torsdag natt.
lördag söndag jobb på sense.
Tisdag och onsdag på sense... + hästarna...

Känner ni mitt bloggande rätt så var detta det sista på ett tag...igen....

KRAM!
Visning!

Jag har nog aldrig upplevt att ha så lite att göra som nu men som tar sån tid och tar så mycket av mig psykiskt....
Jag pratar om visningen av min Kristall.

Bara att rida honom, grov borsta han 1-2ggr/dag. putsa och dona med honom, kolla honom, prata med honom... Ja allt som man egentligen gör som en vardags grej men den har blivit så mycket jobbigare.. Hmm kan inte förklara riktigt.

är iaf tacksam över de människor jag har i min närhet. De ger mig utrymmme och jag får vara ifred med Kristall.
När jag går till honom nuförtiden så är det en slags längtan från både hans och min sida... En längtan att sadla sitta upp och träna. Vi är vänner på riktigt nu och jag har för alltid lärt mig en sak: Ha kul med din häst! Sätt upp mål (tävlingar visningar om man önskar...) men HA KUL!.
Jag har en underbar vän i Classic, Greifi, Snót och Kristall tack vare detta. Med alla dessa 4 djur har jag en alldeles speciel kemi. Vad? Vänskap!

Kristall och jag kommer att vara det lyckligaste och gladaste ekipaget på lördag hur det än går, för han och jag har hittat varandra!

Kram Anna

ps. jag exteriör visar kl. 09.00 och rid visar kl. 10.00 på lördag (9/5) för de som är nyfikna!!

RSS 2.0