Onsdagen den 28/1-09

kl. 19.10

Jag jobbar med att få min hemsida färdig nu på vardag kvällarna så bloggen får helt enkelt vila...

Kram Anna

Söndagen den 25/1-09

kl. 20.50

Idag har varit en stressig dag mest hela tiden...

02.30-10.00 Anna lyckas sova utan att vakna en enda gång =)

10.45 Mätt och belåten efter en frukost som Daniel fixade åt mig idag. Gullig. Och det har han varit hela helgen. Gjort massor av gulliga saker emot mig... Sådana där små saker som man vill ha ibland men inte för ofta för då är de inte längre gulliga utan går för något som man tar för givet...

12.15 Styr bilen från Bankeryd till Fagerslätt och lektion med tre av mina elever. Riktigt roligt idag för de hade alla gjort framsteg och jag kunde ösa ur mig massor med väl bekräftad beröm!

14.55 WOOOOAAHHHHH ÄR KLOCKAN SÅÅÅÅ MYCKET. SHIT OCKSÅ.....!!!!!!!!!!!! #¤%&%¤#¤ Anna har inte lyckats hålla tidsschemat. Klockan 15 ska jag vara i Vaggeryd för att sitta som sekreterare på Bjargs årsmöte... GASA!!!

15.20 Bad om ursäkt, harklade mig nervöst och hoppades att ingen brydde sig så mycket... Mötet var jätte trevligt och gav härliga diskussioner som ledde till bra och korrekta beslut. En ny styrelse valdes och det med mig som sekreterare. Spännade att ta sig an det. Nästa gång jag är i stan ska jag köpa en pärm, block och penna speciellt för detta så att det är enkelt att gå tillbaka att kolla och att föra in i datorn. Hann dock inte prata med alla så mycket som jag velat.. Var några nya ansikten där som jag gärna hade hört mer om. Men det kommer nog fler tillfällen för jag kände något när jag steg in i det rummet idag.. Något som varit Bjarg ett minne blott i många dagar, veckor och månader nu...år...? Känslan... den kan jag inte beskriva mer än med ett ord: POSITIV ENERGI!

18.30 Åter hemma, åt lite och berättade för pappa om mötet och dess många positiva sidor (mamma var på mötet..). Sedan gick jag till stallet och tränade Kristall på ridbanan. Idag var det skritt och igångsättning tölt på schemat. Ridturen jag hade med Lina igår på ca, 1,5 timmes lugnt tempo hade verkat bra på Kristall då han idag var lugn och avslappnad i alla gångarter, Han skrittade otroligt bra och längde stegen bak för första gången. Härligt att rida honom idag och jag ville aldrig sluta. Men jag höll mig till mina 20 minuter. Han blir så uttråkad om jag maler längre tid så jag jobbar kort men effektivt. Det är ju mycket skritt på ridbanan så uppvärmd blir han. Töltar kanske 5 minuter av de 20.

Nu sitter jag här.. Hade egentligen tänkt skriva protokollet idag men det gick ett bra hästprogram på tv 20-21 så det får vänta till imån. För nu ska jag fika och sedan sova...

Ha det gott!

Kram Anna

Fredagen den 23/1-09

kl. 21.35

Det har varit en lång och tuff vecka och jag har varit tvungen att minska på både dator och sov tid för att hinna med.
Nu väntar sängen och en gullig pojkvän som ska fodra åt mig imån morgon! Gullplutt!

Tänkte lägga om min blogg lite...
Tänkte börja skriva tider på dygnet.. Jag tjatar ju jämt om att jag gör så mycket så jag tänkte ni skulle få följa med in i min värld!

Idag...

07.30 Ligger i sängen och har kommit hem från  nattens jobb, fodrat, promenerat en "bajs"runda med hundarna, packat min träningsväska.

11.45 Klockan ringer och jag ska gå upp för att åka till stan och umgås med farmor och farfar samt träna. Hjälpte farmor att plocka ner jul grejorna och ruska av gadiner och lite annat smått och gott. Sedan åkte pappa med henne på några ärrenden och jag vilade på soffan 30 minuter.

15.00 Anlänt till gymmet och börjar dagens ben och bröst pass. Knäböjen gick sådär idag. Trött i ryggen och fick ett balans fel på sista böjen. Men jag känner mig stark nu och har persat både i måndags och förra fredagen.

18.30 Färdig på gymmet. Åkte och handlade de "tunga" grejorna åt mamma, mjölk, potatis, fil, dricka osv.

19.30 Hemma och äter idag kyckling och ris som mamma gjort. Mmm Vad gott!!! Jag och Daniel värmde lite vitlöks bröd i ugnen som vi BÅDA älskar.. Haha vilken tur =) När vi ätit gick vi ut till stallet och förberedde för Daniel i morgon bitti.

Sedan har jag pysslat med lite papper och nu ska jag somna gott på Daniels bröst.

Ha det gott så hörs vi imån!

Ps. Skuggadis är dräktig =), Hade träff om min registrering för företaget och alla papper och siffror är korrekta och de ska nu skickas in på måndag. Samt att jag ska beställa ett bokföringsprogram.

Ps2, ÄLSKAR UNDERLAGET UTE, IS!!! KAN RIDA HUR LÄNGE SOM HELST. Med välbroddade hästar är det en dröm!! IMÅN BLIR DET IS IS IS IS IS!!!!!Söndagen den 18/1-09

kl. 20.30

Idag gick jag upp tidigt och red en sväng på Kristall och mamma hängde med på Snót.
Kan inte mer än att säga att hon gillade Snót. Det har alla gjort som hittintills träffat henne... Hon är speciell!

Kristall var riktigt fin idag. Lite lugnare idag, lite... Han ville ju helst gå och titta på den söta flickan som gick jämte.. Men han var koncentrerad på mig ändå så jag brydde mig inte.

Sedan var det middag tillsammans med Daniel och hans pappa med fru. Och hennes släktingar. Jätte trevligt och god mat. Ska ni ut ett större gäng och äta kan jag rekomendera "Sjöåkra kursgård" i Bankeryd. God svensk husmanskost med det där lilla extra, och man hämtar mat själv och äter så mycket man vill. Men det är verkligen husmanskost!!
Vi har ätit där många gånger, aldrig betalat, alltid bjuden, så jag kan inte svara på vad det kostar...

Imån kommer veterinären och vaccinerar ALLA djuren... Ut och fånga katter. Alltid lika spännande! Sedan ska jag brottas med lille fölet... Nja dryga 100kg är väl inte så litet... Men jag vill ju ha honom vild så jag får skylla mig själv. Lärde mig de dumheterna på Island. Fast då fick jag brottas med 3-åringar. Det tog ganska låååång tid innan de lugnade sig och många tårar från min sida av att jag var så rädd för dem men ville så gärna. Envis som jag är så ger jag mig aldrig. Tårarna sprutade men en dag så stod jag där med en vildhäst i grimman, som jag fångat alldeles själv =)

Har man väl greppat dem runt hals och mule så är det bara att hänga sig fast och vänta.... tills de av utmattning inser att jag inte ger mig.. Sedan står de froma som ett lamm och låter en få på grimman.
Sedan är ju nästa steg att få dem att gå med.. Men då fäster jag mitt långa rep igenom en gallerpinne, puttar på den på rumpan och när den rör sig framåt drar jag åt repet och vips så står den uppbunden! Sedan klappar man, pratar och ger trygghet. 3-6 gånger burkar det ta (föl) sedan har de insett vem som är ledare, för den här gången =P
Jag föredrar att alltid ha mina djur ifrån mig och att jag bjuder in dem istället för att de tränger sig på som det lätt blir om man gullar med dem redan från första dagarna utanför mammas mage.

Nu ska jag ta och vila lite framför en film. Skulle lägga in de sista bilderna på hemsidan nu men den fungerar inte... hmmm.. undra vad det är för fel... Jag kopierade och sparade all text på hårdisken för säkerhets skull.

Ha det gott!

Kramar

Lördagen den 17/1-09 Debut!

kl. 19.00

Idag har varit en helt fantastisk dag!

Sov länge... till kl 10.30 men det behövde jag. Hade huvudvärk mitt i natten och bara 4,5 timmars sömn förra "natten". Gick bara upp och fodrade kl. 6.30 sedan vilade jag tryggt jämte Daniel en stund till. Sedan gick vi upp och åt "frukost" och sedan en promenad med vild djuren! (hundarna!) Vi sprang och gömde oss och var allmänt barnsliga med hundarna och de fullkomligt lös av glädje, vi också! Älskar mina hundar så, de förgyller dagen. Och att stå brevid och se på när min älskade Daniel busar med hundarna, det värmer mitt hjärta och får en glädje tår att sakta fylla mitt öga!

Sedan till dagens huvudnummer: Kristalls och Snóts första ridtur efter vilan resp. hemkomsten från Island.

Kristall red jag till flygrakan och sedan lite på fälten där nere. Eller red... Jag satt på och höll mig i och bad till gud att han inte skulle springa ihjäl sig! Nä riktigt så allvarligt var det inte. Jag hade kontroll, men han höll inte med om att jag bestämt tempot rättvist.
Vi red i alla gångarter... Ja till och med pass... som han av misstag la sig i från en dålig nedtagning från galopp till trav från min sida..
Men han var mjuk och pigg, och LYCKLIG! Så det känns bättre än vad jag vågade hoppas på!
Han gick liksom hela rundan och gjorde små glädje ryck, ibland med hela kroppen och ibland nöjde han sig med bara huvudet. Mitt energi knippe!

Snót... ÄLSKADE PRINSESSA!
Gick ut i hagen och skulle tränsa henne.. ICKE! Hon tog god tid på sig innan hon bestämde sig för att, det är nog bäst att stå stilla iaf.
Sedan satt jag upp, med pappa ståendes med en liten klump i magen att hon skulle bli rädd och dra. Men inte.. Lugnt stod hon, precis som på island. Och vi red iväg mot fälten bakom huset. Sedan, perfekt raksträcka... Tölt. Och visst, hon är precis densamma och lika mjuk och härlig i steget. Luftade med knäna högt och flöt fram! Jag älskar min Snót! Allt vi tränade och slet för på Island är kvar och jag är så lycklig.

Det som oroade mig mest var att hennes trav skulle vara dålig igen.. Den var alltså riktigt kass när jag började träna henne. Hon kändes halt varje gång. Men så ett par veckor innan visning och landsmót så släppte det. Och den är kvar. Svävade fram och ville fram fortare och fortare!

Jag har haft ett leende på läpparna hela dagen!

Nu ska jag lägga mig jämte Daniel och kolla på film. Lycklig!!

Kramar Anna

Torsdagen den 15/1-09 Långa dagar!

kl. 18.30

Precis inkommen från stallet och kvällsrutinerna. Hundarna är lagom sura på mig. Har inte ägnat mig åt deras "kvalitetstid" på tre dagar nu. Och att försöka förklara för dem att på lördag är jag ledig och vi ska ha roligt är inte det allra lättaste. Blev bara två snabba promenader med lite kurragömma. Det håller Casper lugn iaf, fast jag vet att han vill ha mycket mer.

Men första arbetsveckan har varit tuff och jag har inte hittat mina rutiner än, brukar ta nästan en vecka.

Igår sov jag 4,5 timma efter jobbet (alldeles för lite). Lekte med hundarna och åkte sedan in till stan för att köpa "Guldskor" till Kristall och snow pads till honom och Snót. Och då passade jag på att träna på jsk också.

Lustigt, när jag vaknade efter 4,5 timma ville jag inget hellre än att sova mer... När jag sedan tränat var jag såååå pigg. Det är VÄLDIGT upp piggande att utöva en sport på det sättet och det är troligtvis där jag hittar all min energi till allt annat jag sysslar med. Många fråga: Hur hinner du med? Svaret är ofta.. jag vet inte. Men jag har insett att det är för att JAG VILL göra och syssla med de grejor som jag gör nu och då får man hitta tid helt enkelt. Tufft är det men jag har nog som sagt styrkelyftet att tacka, för det ger energi, MASSSOR!!

Idag kom ju då hovslagaren.
Kristall fick sina "guldskor" med 6 brodd i varje hov + snowpads. Snót fick snowpads och vanliga 8 mm med två brodd i varje. Vågar inte riskera med någon av dessa två att vädret stoppar mig från att rida. Ska de visas så måste de tränas regelbundet. Snót fick bara två brodd i varje hov för jag vet att hon har väldigt bra grepp och en säker fot sedan jag red henne på island. Vi red på is med bara två brodd och det klarade hon fint. Men visst skulle hon greppa bättre med brodd i tån med, men jag litar på henne.
De andra hästarna verkades bara. Men medan Fredtik skodde Snót så verkade jag Greifi. Dags att lära sig nu! Han förklarar jätte bra men det gäller att hitta tekniken och känslan nu. Ska köpa en verkningstång imån och fila min kniv och sedan ska jag öva på Ófeigur. Pappa är duktig också, han verkade ju innan, kanske för 7 år sedan. Så han pekar och jag gör! Teamwork!!!!

Efter det så prövade jag min nya träningshäst lite... Hade lite ledarskaps övningar och så... Funkade fint och det ska bli spännande att ta mig an honom på lördag!

Imån är det träning igen och sedan så väntar en helg med djuren. Ska bli så roligt att sätta igång dem igen. Eller aa Kristall och Snót. SKuggadís är ju dräktig och föl vid sidan så henne motionerar vi regelbundet två gånger i veckan, Ófeigur har inte haft vila så han ska stå i 8 veckor och bara hjälpa mig med unghästarna och vara drag häst (binder fast unghästarna i honom så de lär sig följa, för att sedan ha dem direkt i handen), Greifi ska vila ytterligare 8 veckor och rids bara tillsammans med Skuggadís två gånger i veckan.

Nu är det dags att vila lite inför nattens arbete!

Ha det Gott!


Tisdagen den 13/1-09 Börjat jobba igen!

kl. 17.30

Har återigen kommit tillbaka till cromtjänst för att arbeta natt skiftet! Skönt tycker jag!
Men att ställa om sig igen är jobbigt och tar ett par dagar, men jag kämpar på. Har ändrat mina tider så att jag bara sover till MAX 13 på dagarna och sedan vilar vid 18-18.30 ca. Så jag får lite ljusa timmar. Det behöver kroppen och huvudet!

Den 22 januari blir jag officiellt häst//-(tränar) företag om allt går som det ska, dvs, att de som ska hjälpa mig igång inte avbokar pga förhinder eller liknande.
Ska bli så roligt. Längtar. Det har varit en lång process med mycket hinder. Hindrena består främst av att skattverket och olika bokföringsfirmor inte använder sig av det svenska språket. Haha nä där ljög jag. Men ordlistan har jag fått slita på i alla fall!

På måndag ska vi ultra ljuda Skuggadís och Snót för att se så de är dräktiga. Har inte tagit det så allvarligt i år. Är de dräktiga så är de. Men jag måste ju veta så jag vet om de ska in för träning eller om de ska fortsätta med sin vila. Klart jag rider väl lite på dem ett tag ändå. Men jag vill inte träna dem.

Min hemsida rullar sakta framåt. Gör lite små pyssel på den varje dag. Planerar bilder och skriver om texter om och om igen. Den ska ju vara intressant för en som bara vill titta förbi samtidigt som det ska finnas att läsa om för den som vill utforska mig noggrannare!! Men det ger väl sig med tiden med. Kommer iaf ha en liten flik med "kritik" som jag tacksamt kommer att ta emot från mina besökare!

Nu ska jag läsa lite i boken "Marley och Jag" Skriven av John Grogan som också ingår i denna bok taget rätt ur hans vardag tillsammans med Marley och hans fru. Oj OJ OJ vad denna labrador hane (marley) hittar på knasiga grejor. Men de älskar honom så! Jag skrattar massor när jag läser denna bok och den är ett hett tips till alla hundälskare att läsa! Det man inte visste innan om sina bus hundar får man reda på i denna bok!

Ha det gott!
 Kram Anna

Söndagen den 11/1-09

kl. 18.30

Ha ha ha varannan dag klarade jag ju länge...

Men det är inte av lat het. Det kallas Tidsbrist.

Träna tre dagar i veckan, träna hästar, sköta om alla djuren hemma, laga middag (vissa dagar) städa, pyssla, pappersarbete, starta företag, kurser, träningar...... Ja det tar tid.

Igår spenderade jag och Daniel största tiden på Risenlunds relax avdelning. Skönt. Gav varandra axelmassage i det varma vattnet, bastade i massor och bara njöt och åt goda hemma gjorda baguetter! Mmmm! Men sedan var vi trötta. Verkligen helt slut. Köpte lite mat på Maxi och åkte sedan hem och lagade mat istället för att stanna på Max som vi tidigare bestämt. Det blev marinerat kött med potatis och gräddsås! Pricken över i:et var mammas kanel äppel kaka med vaniljsås. Påsen med godis och chips ska jag kanske inte nämn....=S

Idag har också varit en kanon dag, dock inte lika mycket slapp-tid. Vaknade strax efter 8 och fodrade. Åt en frukost med gröt och mackor. Sedan kom Lotta med en träningshäst. Spännande! Efter det skulle jag egentligen åkt till Lina men insåg att då kommer jag ha NOLL tid att hjälpa pappa i skogen som han bett mig om så Lina och jag kastade om dagen lite...

Jag, Daniel, Pappa, Casper, Sam och Classig var alla i skogen idag och fällde träd, bar kvistar och stockar. Alla hjälptes vi åt och OJ vad fort det går när man är så många. Casper är en riktig liten arbetsmyra och ska helst bära allt, ÄVEN de riktigt stora stockarna skulle han dra. Men han fick tillslut se sig besegrad.

Mamma red under tiden Ófeigur på fältet jämte. Ófeigur har verkligen börjat lysa och går från klarhet till klarhet. Han är ingen markbunden häst som vi trott... Han har rörelser. Stundtals lyfter han 90 grader. Och tempot och flytet i gångarterna börjar komma. Så kul att se. Mamma är så duktig med honom och det värmer i mitt hjärta. Sedan var mamma snäll och gjorde middag lagom tills vi slutade vid halv tre tiden.

Åkte upp till Lina och vi red en runda på Sól och Tinna. Och jag är så glad. Lycklig över att Lina är nöjd med mitt arbete med Sól. Sól har en intensitet i blicken.... Undrar vad hon riktar den mot? Jag tror jag vet!

Hemma väntade ett stall nyspånat, sopat och färdigt för natten, snälla mamma! Pappa hade tagit in hundarna och det var bara för mig att dra av Ófeigur skorna som jag skulle göra idag, fylla hö och vatten, fodra och sedan gå in. Smidigt!

Nu ska jag och Daniel göra god kvällsfika och sedan titta på batman filmen "The Dark Knight".

Ha det gott!

Kramar Anna

Torsdagen den 8/1-09

kl. 19.30

Nytt år och nya utmaningar!

Min 3 första och mest VIKTIGA utmaningar:

1. Starta mitt företag
2. Hålla min blogg vid liv MINST varannan dag
3. Få igång min hemsida och bjuda in åskådare!

På den första utmaningen går det framåt och jag har bara ett par små saker att fixa. Ska på rådgivning och info i nästa vecka.

Bloggen... nja det får tiden utvisa!! ha ha ha

Hemsida... Texter klara och upplägget. Bilder ska placeras ut samt stamtavlor (TRÅKIGT) på djuren ska skrivas in.

Men det är nära nu!!

Ligger personligen i hårdträning inför Junior SM i styrkelyft som går den 27-29 mars. Har ett mål i sikte....

Kristall och Snót tas in för träning den 17/1. De skos den 15/1. Ska bli skönt att komma tillbaka i sadeln på mina egna hästar. Har lovat mamma premiär turen på Snót här i Sverige! Kommer bli minst lika spännande att stå på backen... ha ha skööönt då är det inte mig hon slänger av... Neee jag tror absolut inte hon gör något, det är i så fall om mamma skulle spänna sig. Snót är ju en sessa och hon har sina idéer. Känslig är hon ska gudarna veta!

Kristall kommer säkert rusa.... FORT!!!

Red Greifi för någon dag sedan, bara för att jag var så ridsugen (nu när alla vilar) skulle trava lite på flyrakan. BOOOMMMM sa det bara så sprängdes han i luften! Det var jag inte beredd på, hade känt att han gått och laddat lite, men inte så mycke! Så jag hamnade på halsen men lyckades återfå kontrollen och vi sköt iväg i galopp istället. Åh vilken känsla att sitta på honom när han sprudlar av energi och glädje.... Undra hur han kommer vara då när han får skor igen... Hmmm vill jag inte tänka på nu!

Nej nu är det kvällsfodring som gäller, sedan dusch fika och lite tv. Imån är det träning på JSK och på lördag åker jag och Daniel till Rosenlund för att ta någon timma på relax avdelningen, ska bli så skönt. Sedan ger vi varandra rygg och axel massage när vi kommer hem mjuka i kroppen efter all värme! (fast först stannar vi nog vid MAX och frossar i lite slibbig mat =)

Kram Anna

RSS 2.0