11.11.24 Regn och rusk


Ja.a blir det någonsin dagsljus dessa dagar kan man fråga sig? Jag tycker inte jag ser när jag släcker lamporna inomhus.
Måtte det frysa på och komma snö snart, detta är bara för dystert.


Det rullar på framåt för mig och just nu ser "mitt-nya-liv" vääldigt väldigt bra ut. Å jag mår så bra av att bara ha ett jobb i huvudet. Jag hinner med saker på vardagarna utan att ens behöva känna stress. Jag börjar få en fin rutin på allt och det känns bara så bra.
Har fått en fin dygnsrytm vilket är jätte viktigt.

Å snart har jag en egen hemsida =D en RIKTIG hemsida, som jag har längtat. Tänkte först jag skulle anlita någon att göra den. MEN kom på att min bror är en fena på sådant där, så han tillsammans med sin tjej ska ordna en åt mig. Bra va!? Och en logga är också på gång. En logga med en häst som INGEN ANNA någonsin kommer att kunna efterlikna =)
Känner mig stolt över att komma på den idén jag har helt själv. Brukar annars vara väldigt velig och vilja göra som andra, för då känns det på något vis som att det blir bra. Men nu valde jag min egna väg!

Har börjat komma igång och träna igen, två dagar i veckan och jag har typ konstant träningsverk... Men det ger sig nog. Är så skön avkoppling att sticka till gymmet och lyfta lite vikter. Men uj vad tunga vikterna har blivit sedan jag var där för 2år sedan.. =S

I morgon blir det en kort men intensiv dag i stallet. 6 hästar ska ridas och boxar ska mockas och kl 14 sticker jag till stan för att träna och springa ett par ärenden. På kvällen får det bli pizza och idol.

På lördag ska jag till ett nytt gäng i taberg och hålla kurs, spännande!!
På kvällen ja då kan man helt enkelt säga att jag ska få vara tjej. Umgås med mina tjejkompisar och få bära något annat än ridkläder och mössa. Och lite onykter tänker jag allt va! SKÅL!!

Nej nu kurrar magen!

Må gott!

Kram

Bild från i somras. Sam född 98.07.22


11.11.20 Nytt uppläggpå dagarna

Godmorgon!När Cromtjänst kursade så blev ju jag automatiskt arbetsbefriad och vad betyder det? JO att jag numer bara har ett jobb =D OCH att det gav mig en spark i ändan till att sätta igång med träningshästarna. From årsskiftet så avicerar jag från hobby verksamhet till enskild firma!!! 

Jag måste våga satsa någongång och det här känns ju lite som ett tecken att nu är det dags. Må det bära eller brista!!

Så numer ringer klockan 07.00, fodra hästar och hundar, sedan lite frukost till mig och lite mockning. Därefter sitter jag i sadeln mellan 9-18 med avbrott för middag kl. 14 å lunch för hästarna. UNDERBART! Jag känner mig som en ny människa och bäst av allt: JAG BEHÖVER INTE KÄNNA MIG TRÖTT HELA TIDEN! Som jag gjort i snart 3års tid känns det som...

Nu är det söndag och dags att bege sig till Vaggeryd och hålla kurs för ett trevligt gäng och därefter får jag och Daniel besök av hans mamma, Pelle, Lisa och hennes nyfödde son. Trevligt!

Ha en go söndag!                                                       //Anna


Hmm mina inlägg blir inte snygga... vart har radavståndet tagit vägen...? Får kolla på det senare.... hmmm...
ah! där gick det upp ett ljus =D

11.11.11 fredag

Igår skrattade jag åt mayakalendern... Idag, inte så mycket skratt. Jordens undergång nja, men katastrof, ja det blev ju faktiskt lite så. Lönen för oss på arbetet uteblev igår och alla började undra. Vi visste väl innerst inne att det inte gått så bra på sistone... Idag blev vi kallade till möte kl 13. Trodde väl att det handlade om uppsägningar, det visade sig vara värsta tänkbara. Konkurs. Jag mår dåligt,men jag ser det som ett tecken från ovan att nu är det dags att köra på allvar m hästarna. Men jag sörjer att inte få ha samma underbara gäng att jobba med. Vi har ju blivit ett team å jag tycker så mycket om mina kompisar på jobbet. Den andra halvan av mig känner dock för min chef å ägare, hur han mår vågar jag knappt tänka på. Han är i stort sett född på fabriken. 11.11.11 visade sig för mitt liv bli en fruktansvärd dag. Vi får se hur detta slutar... Tur att jag har Daniel att luta mig mot, men hur länge kan han stötta mig? Å hur mycket måste jag ge upp innan den här sörjan är löst?? /Anna

11.11.10 Torsdag.


Jag har verkligen haft blogg torka.. Inte känt det där behovet av att skriva. Även fast det händer mycket kul i min vardag som jag skulle vilja dela med mig av. Men när jag sätter mig vid datorn, loggar in och ska skriva så....är det tomt...


Update!


Kristall och Garri har nu fått sin välförtjänta vila på allvar. Skorna åker om 2-3 veckor så jag kanske mys rider lite fram tills dess, men absolut inga krav.


Thór hade ju fruktansvärda hålväggar och nu 7v senare så har de börjat läka och på 2:a återbesöket hos veterinären/hovslagaren idag så slapp han gips och fick nu istället plastade hovar som kommer att skydda det uppklippta och som  sedan verkas som en vanlig hov. Och i morgon får han gå ut i sin vanliga hage med flocken, SKÖNT!!!

Det positiva med att ha haft dem (Príns och hans mamma har också fått dela de här 7 veckorna med Thór och mamma skuggis) så här i box och paddock är ju att jag har fått möjlighet att hantera deras mammor varje dag och det har gjort dem mindre skygga. Fölen har naturligt fått lära sig att gå i grimma, lasta och lyfta hovar. Men nu blir det ingen mer hantering än absolut det nödvändiga. Jag vill inte ha några valpar till hästar.

Min hovslagare sa en gång om Otur som nu är 3,5år, när han var föl, att jag hade tränat honom väl med att lyfta hovar och stå still... Sanningen sa jag är att det är endast du som tränat honom, för vi har inte rört honom mellan gångerna du har varit här.

Så ja, i väshult har vi hästar med bra lynne!


    Och eventuellt blir det tillökning i familjen, om allt går som det ska vill säga, Spännande!


Sista arbetsdagen för denna veckan avklarad, nu kallar sängen!


                                                                                               //Anna


RSS 2.0