Söndagen den 26/4-09

kl. 19-20

Återigen har det gått ett par dagar..hrm veckor innan jag skrivit...
När jag tror att NU kan jag börja skriva kontinuerligt igen så... ja då kommer det upp något nytt...

Jag har jobbat mycket, varit på kurser med hästarna, tränat på vaggeryd, fått ny träningshäst och hållt lektioner.
Allt har varit jätte roligt och tiden till dator har bara inte funnits.
 
Några godbitar..

Var hos Magnús Skúlasson och tränade Snót och Kristall (Kristatl, dumma Anna har ju inte sagt rätt vad sin häst heter fastän jag kan uttalen på isländska =z...)
Hos honom red jag massor av pass och han gillade Snót och trodde det skulle gå bra för henne och mig på tävlingsbanorna. Han hittade en pass i henne som jag aldrog sett och jag fick lära mig knepet =) NÖJD!!!

Kristall tyckte han bra om och gav mig massor med tips gällande visningen och passridningen med honom. Och vad han trodde Kristall kunde få i pass på visningen... Ja det får ni förhoppningsvis se nästa vecka!!!! hihi

Första träningen på Vaggeryd efter Magnús besöket gick KANON! Åh vad jag älskar de här båda hästarna när jag reder ut att rida dem perfekt. Finns mer att utveckla, naturligtvis som alltid, men vi börjar bli ett riktigt team. Min sessa, jag och prinsen!

Känner mig laddad, spänd av förväntan och enormt inspirerad inför visningen.

Den 2 maj åker jag ner till skåne och Margaretehof för att rida SM kval i femgång/senior med Snót. Spännande och otroligt kul Snót är en dröm att rida men väldigt svår då hon är extremt känslig och man måste trycka på rätt knappar inom måttet av hundradelar och dessutom i alldeles lagom mängd annars exploderar hon och man får noll kontakt. Jag har lärt känna henne och tycker inte det är svårt alls men när nya ryttare sitter upp så ser man det komma.
Min underbara sessa nu visar vi dem!!!

Har börjat rida med Linas medryttare på Tinna, vi har jätte roligt och det är så kul med en yngre tjej (haha du e ju sååå gammal Lina!!)

Hundarna är sommar fina, hagarna rensade efter vintern, nya pinnar till saltstenarna är uppsatta, eksem täckena tvättade. Nu återstår grovrengöringen av stallet och uppkrattning av rest höet sedan i vintras.

Idag fick jag hjälp av Emelie med ridning av hästarna. En tjej på 17 år som kommer och rider hos mig när skolan inte tar all hennes tid. Jätte duktigt och rider precis så som jag önskar alla red. Mjukt vänligt och tydligt!

Nu ska jag ha lite tid med min pojkvän för vi ses så sällan nu. Saknar honom enormt på veckodagarna när han ligger ute och jobbar. Tryggheten försvinner och det är TOMT i vår stora säng. Classic och Sam fyller upp den så klart men inte samma sak utan min Daniel.

Jag jobbar jätte mycket i veckan..

Måndag: 16-21 på gym, sense, 22.30-04.30 Cromtjänst
Tisdag: 16-21 på gym, sense
Onsdag: 21.30-06.00 Cromtjänst

Hårt men gott med pengar!!

Ha det gott tills vi ses igen!Påskafton - 09

kl. 14.10

Idag steg jag upp kl. 7 drog upp rullgardinen och redan klarblå himmel och solen som började titta upp bakom träden. Skulle deta bli en underbar dag?

Ja det blev det. Är nu hemma från en underbar ridtur på  dryga 3 timmar tillsammans med Lina & Saga, Amanda & Tinna, Mamma & Snót, också jag med Kristall.
Mamma och jag skrittade upp till Lina och sedan bar det av på grusvägar, backar, skogsvägar, stigar och vatten, med avslut uppe på åsen med fika och SOL!!

Kristall var en sån underbar häst som bara han kan vara. Stolt ledde han de tre stona runt på turen, men han !råkade" alltid hamna märkligt nära Saga. Han dras väl till äldre kvinnor(!) haha!
Han var en fröjd att rida och jag kunde slappna av och njuta av hans härliga gång. Det sprudlade av energi i honom och jag bjöd honom hela tiden på att få känna sig fri!
Snót var också laddad, stackars mamma... Jag har ju precis börjat ladda henne med fibergi elit och nu är hon uppe i en vecka av invänjningen och det börjar...hrm synas... hihi!
Två höjdpunkter hade jag med Kristall idag...
Vattnet! Vi gick allesammans ut i vattnet, både Kristall och Snót gick lättsamt och glatt ut i vattnet. Sparkade och doppade mulen. Men jag kände att Kristall tyckte det var extra kul att röra sig i vattnet, fråmåt. Så vi red iväg från de andra, vände tillbaka och JIIIIHHHOOOOO GALOPP!!! Jag skrattade och jag tror han gjorde det också, det kröp i ryggen på honom!!!
Mamma gjorde likadant med Snót som också hade jätte roligt. Fångade det på bild (längre ned...)

Sedan uppe på åsen. Där växkte det mycket sly och Lina släppte sina ston lösa en bit bort. Och Snót gick lös där vi satt, med Kristall fick finna sig i att va kvar i grimma och beta vid min sida (beta macka!!) Men när vi fikat klart och pratade om att rida iväg, då backar Kristall in i lite sly som är ganska högt och med mycket uppstickande grenar. Han lyckas fastna med ena bakbenet och svansen i detta... Vad gör han? Jo han lyfter på bakbenet och tittar sig om som att han sa:
- Ursäkta men jag sitter fast, skulle någon kunna hälpa mig?
Lina springer fram och pratar lugnt med honom.
Han rör inte en fena. Står helt lugnt och avslappnat.
Smaskar med munnen och som att säga Tack Lina, när han blev fri igen.
Vilket psyke och vilken stolt matte!!!

Nu står de både ute i solen ny svampade och smaskar hö. Mamma har gått och börjar med middagen, pappa spikar planker och jag... jag sitter här och njuter av dagens intryck. Ska strax gå ut och fixa med tvätt och gosa med vovvarna!

Här följer bilder!!

Amanda & Tinna, Mamma & Snót, Lina & SagaVi har hamnat i vattnet och alla hästar älskade det.. Tinna på sitt egna vis =PGLADA!!!

Otroligt vacker bild, synd att den blev lite mörk.
Charmig bild tycker jag. Tror inte det är meningen att Saga skulle sticka fram huvudet men det blev en rolig bild tack vare att hon gjorde det!Vilka är det som döljer sig bakom allt vatten? Snót och mamma!Jihoooo! Jag har en underbar och rolig häst!Kristall och jag kommer varandra närmre och närmre för var ridpass vi har. Nu satsar vi bara på glädje, slut med all press, ingen av oss mår bra av det.Svettig vacker hingst!Tack för idag och ha en fortsatt trevlig påskhelg!Lina och Saga bakom kameran :)

Långfredagen den 10/4-09

kl. 14.30

Städa städa... det gjorde jag och daniel idag i tre timmar. röjde, slängde, skänkte och rensade. Mer plats blev det nu och det känns som vi har allt på plats. Lite sladdar som ska spikas fast men det får bli en annan dag.
Daniel åkte på landslagsläger vid 13 och är borta till söndag kväll..
Jag har pysslat med lite vattning av hästar, fodring och tvätt hängning.
Nu ska jag ut och borsta hästarna för kl 15 kommer Monika och Åsa med sina hästar för en tur i det vackra vår vädret!!

Ha de gott!

Onsdagen den 8/4-09

kl. 21.40

Varit en lång och rolig dag.

Åkte först och gjorde två trevliga "hembesök"!
Så roligt att få komma tillbaka till ägaren och dennes häst som varit på träning hos mig och se hur det gått för dem. Det första stället så skulle jag rida hästen lite ute. Får frågan om jag vill ha träns på honom? Öhh tänker jag.. Eh jo de vill jag men liksom vad annars?
Tjejen säger lätt: - Nä jag brukar rida i repgrimma!
Snopen värre var jag det!! (jag valde träns..haha)
Bara grejen att man väljer att bara rida i repgrimma sådär. Hästen hade bytt tänder och då varit irriterad på bettet så istället för att strunta i att rida den så tog hon bara en repgrimma... Det gör mig impponerad!

Sedan på nästa ställe så har jag ridit in en häst åt henne men denna gång var det en annan vi skulle titta på. Hon är duktig på att arbeta sina hästar själv och frågade mig mycket och var med och tittade när jag red in hennes första unghäst. Men nu var det dags för henne att själv pröva.
Min uppgift idag var att kolla, lägga in kommentarer och vara en hjälpande hand.
Det var som jag tränat hästen själv, hon hade verkligen lyssnat på mig och det hade gett resultat.
Hon satt upp och jag höll i repet, övade på att svänga lite. Sedan tyckte vi båda att det räckte... Eller ne inte jag då... Vi släppte henne lös och jag satt upp. Först i små volter och sedan i stora och vips så red vi längs fyrkants spåret. Det kröp lite i ryggen på henne men inget att oroa sig för.
OJ va stolt jag blir över henne! sa matte och Anna sa:
- Att detta gick så bra som det gjorde är för att Du varit noggrann i ditt markarbete med henne. Markarbete är A och O!!

Kunde dagen börja bättre?

Väl hemma så var det min träningshäst tur och vi red iväg med honom som handhäst. Sedan tog vi lite middag och efter det så red jag honom en sväng ut. Gick så bra idag. Upptäckte härom veckan att jag gått för fort fram (hoppat över några steg... AJA BAJA) så det var vackert att sitta av och backa några steg. Och det gav resultat för idag gick det kanon. En mjuk och trevlig häst med mycket energi och glädje!

Sedan var det Bjarg arbete och efter det en 1,5 timmas tur med mamma Kristall och Snót. Och med inspiration av första ekipaget jag besökte idag så blev det repgrimma på Kristall men med träns över och extra tygel IFALL!
Väl var väl det för han var kanon kula idg. Men vi red genom snåriga stigar med mycket nedfallna träd, trav på lång tygel och han bestämde tempot. Det blev ju 110km/h ända tills han upptäckte att han knappt stod på bena för att han snubblade så mycket DÅ saktade han ner och bar mig tryggt genom skogen.

Kristall har blivit så mycket mer harmonisk det sista. Längtar tills nästa gång jag ska till banan för jag har en känsla av att det kommer att gå jätte bra!

Nu ska jag äta budapest bakelse! MUMS

Godnatt!

Fantastisk ritt!

kl. 21.45

Dagen idag var lång och jag stod i hela dagen. Lagade två middagar. En till idag och en till imån samt två matlådor till Daniel då han jobbar månd-torsdag i Linköping.
Sedan hjälpte jag pappa med veden i någon timma och sedan var jag tvungen att sticka för att rida.
Vi försökte även släppa ihop Ófeigur, Otur, Viking och Greifi. Men det gick inte. Greifi försökte döda Otur. Det var något utav det värsta jag sett i häst sammanhang. Greifi var helt svart i blicken. Han till och med fick ner Otur på marken en gång. Ofeigur försökte gå emellan och försvara Otur men Greifi var starkare. Han la inte ens av när jag kastade en sten på honom och slog knytnäven i rumpan på han. Han bara bet och högg på Otur. Till slut, vad som kändes som en evighet men som kanske var 3 minuter så fick jag in han i ett hörn och pappa kom springande så vi kunde få tag i honom.
Vet inte vad som flugit i honom. Jag har mina aningar för han betäckte ju SKuggadís i somras och sedan försökte vi släppa in Ófeigur till dem och Viking men då attackerade Greifi Ófeigur på samma sätt som han gjorde med Otur idag... Men det slutade med öppna sår... Han och Ófeigur har alltid gott väl ihop innan..
Sedan togs SKuggadís ifrån Greifi och han fick gå ensam. Och valackarna samt Snót fick gå tillsammans. Sedan kommer konkurrenten Kristall hem till gården...
Tror han har någon slags status grej i huvudet. Och Otur är ju hingst och på G att bli könsmogen så jag tror det har med det att göra....?

Men nu till något betydligt roligare...
Jag, Lina och en tjej som heter Sara red iväg på längre tur till Klevshult och macken rasta på Sól, Tinna och Kristall. Det bar igenom skog och snår med grenar och små "hopphinder" , över järnbro, under E4:an stanna på rastplats med mycket tung trafik (lastbilar), barnvagnar cyklar........och sista proven blev en älg och en bäck.

Och vet ni vad? Kristall, min Kristall klarade det galant med stöd av duktiga och trygga Sól och Tinna.
Jag var på Island och jobbade, letade då samtidigt efter Greifis ersättare. Hittade potential i Kristall. Idag visade han att jag valt rätt! Så nöjd.
Och vare sig det är hingst, valack eller sto, tävlingshäst eller "ridhäst" så behöver de ha kul och få vara hästar. Springa i flock och ridas tillsammans med andra i skog och mark. Kristall har aldrig gått så bra som han gjorde idag och då red jag helt kravlöst och i skogen!
Ångrar mig bittert att jag inte började med honom i den änden. Känner jämt sådan press på mig och då blir det bara träna träna träna.. Men det är ju detta jag vill ha som jag upplevde idag: prestation med glädje!!!!

Nu somnar jag gott. Hann med att röja i rummet lite också samt hänga och plocka tvätt och få i mig lite kvällsmat..Håller jag på att bli vuxen??

Godnatt!

Söndagen den 5/4

kl. 07.30

Fredags var en lugn dag men jag hann inte träna... Hmm då var den kanske inte så lugn med tanke på att det är det jag och pappa brukar göra när vi åker till stan varje fredag. Men istället åkte vi till farmor som vi brukar och denna gången bjöd hon oss på våfflor, det var precis lika gott som det brukar vara.
Sedan hade vi en del ärenden att springa och sen var klockan 17.30 och det var dags att bege sig hemåt för att fodra djuren. Och släppa ut vakterna (hundarna(!)

Daniel var hemma hos sig denna natt och fortsatte sin packning. För på lördagen flyttade han till mig.
På lördags morgonen till tifig förmiddag så hade jag en del att packa och flytta undan, rensa ut gammalt skräp och möblera om.

Sedan åkte jag på Bjarg styrelsemöte och stressade ihop en mat handling. Stressade hem för flyttlasset med daniel mamma och styv pappa hade kommit. Jag sa snabbt hej och sedan lagade jag mat. Det blev ugns potatis med biff stroganoff med champinjoner lök och vitlök. Det var jättte gott förutom att det var massor av brosk i köttet.... Köpte ju nötkött och de var som grytbitar.. Har slutat äta gris.. Sedan händelsen då grisar flera gånger om på samma ställe vaknat upp i det kokande vattnet så klarar jag det bara inte mer. Veterinär har sagt åt dem att de tar för många grisar på en gång i "gaskammaren" så de får inte i sig tillräckligt för att hållas "döda" genom hela avlivnings processen.
Människan är och förblir en trög varelse. Det man inte vet har man inte ont av och sedan finns det människor som intalar sig att det bara är så... Hmmm Jag reder inte ut det längre iaf.
Skulle försöka få tag i någon gris bonde som slaktar själv och man kunde köpa av honom...tips??
Jag gillar kött men jag gillar inte sättet det föds upp och slaktas på...
Mitt nyårslöfte.. kan ta det nu, man ska inte säga det men det är ju redan avslöjat nästan....
Slutar jag med styrkelyft på elitnivå pga mitt knä då ska jag sluta med allt griskött och kyckling. De blir bara nöt. För de anser jag leva och dö bättre...
Anledningen är att jag när jag tränar mycket behöver all protein från kyckling och det är svårt att ersätta med andra produkter.


Aja nog om det...

Mitt stora två rum blev jätte fint.
Där jag hade dator rum innan blev det sängkammare,
En stor säng 1,8x2m samt en 37tums tv på väggen... Snygg byrå och de bärbara datorernas bord samt en fotölj och det är faktiskt inte trångt.

I det andra rummet har vi en vägg med garderober som innan och sedan mitt skrivbord och de fasta datorerna + alla mina hästpapper och mappar. Min hörnhylla med lyftar och häst priser. Hundpriserna fick inte plats längre så de flyttade ner i ett prisskåp i trimrummet.

Nu idag ska vi packa in kläder och jag ska rensa ut gamla papper och tidningar i lådor. Får bli en sväng till pappersinsamlingen innan jobbet imån.

Å ikväll rider jag, Lina och hennes medryttare på längre tur. Fullspäckad och rolig dag!

Ha en trivsam dag!

ps. Har bokat pass lektion för mig, Snót och Kristall för Magnús Skúlason den 21/3. Ska bli spännande!

Fredagen den 3/4-09

kl. 20.00

Oj oj vad Anna har segat ihop. Jag gör allt som jag brukar men min kropp säger sov sov SOV!

Så jag ska faktiskt lyda den nu och borsta tänderna och sova.

En lång dag imån då Daniel flyttar hit. Äntligen ska vi få sova i hans stora säng. Min säng plockas isär och läggs under hans eller vår =)

Godnatt!

Just det åt mums goda våfflor hos framor idag. Fick som vanligt lära mig en massa gammeldags och hederliga trick!

Torsdagen den 2/4-09

kl. 21.00

Längesedan nu så vi tar en snabbgenomgång dag för dag.....=)

Lördagen: Laddade jag för tävling med Snot dagen efter. Red resten av gänget hemma och Snot fick välförtjänt vila sig! Monika kom kl. 17 och hjälpte mig att puttsa sadel och träns och tvätta sessan. Sedan åkte vi till en kompis, Mickan, i värnamo. Hon lagade lax burgare åt oss, GUD VA GOTT!!!!
Kvällen blev sen och vi somnade inte förän kl halv 2 på natten. Eller Monika somnade, jag kunde inte sova och det var inte pga nerver utan vad var det Monika??? hihi

Söndagen: Klockan ringde 07.00 och jag var TRÖTT, riktigt TRÖTT. Hade ju ställt om klockan till sommartid och missat en timmas sömn.
Fodrade. åt och lastade. En smidig resa till Helsingborg och jag fick sömn i kroppen.
Väl framme checkade jag in, gick lite med Snot och kollade sedan lite på tävlingarna. Fantastisk fin arena. Med stor arena och väldigt bra annordnat för publik, ryttare och häst.
Det var ju islandshästens dag och det var fullt av dem. Fantastiskt!
Snot och jag startade i mellan klass för vuxna och tog oss till de 10 bästa men sedan var det stopp. Jag gjorde en hel del missar som gör att jag inte är nöjd med mig själv, tävlingsmänniskan kryper fram, men jag är OTROLIGT nöjd med min fantastiska Snot som kämpade hela vägen.
Sedan red vi showpassen och det tog jag bara som träning. Första gången jag "tävlade" i pass och första gången som Snot springer rakt igenom en arena med fullsatt av publik på båda sidor.
Hon skötte det med sjärna i kanten och la sig fint alla tre gånger och hon var... FANTASTISK!!!

Måndagen: Jag sov länge... Red unghästen och Greifi och Ofeigur. Snot vilade välförtjänt och Kristall lika så.
På eftermiddagen lastade vi Kristall och begav oss till Ljungby för spattröntgen inför visningen. Han var felfri på båda benen. Det visste jag ju egentligen för han spattröntgades ju innan jag köpte honom men SIF måste tydligen ha ett bevis till eftersom han är över 5 år.

Tisdagen ägnade jag förmiddagen åt hästarna och ägarinnan till träningshästen Rodi kom och tittade. Kul med nyfikna och intresserade hästägare.
Klockan 16 började jag jobba på gymmet sense och slutade kl. 21 och var väl i säng vid 00 tiden.

Onsdag: klockan ringde kl 06 och sa RIDNING på schemat, Anna masar sig vackert ur sängen tveksamt men ändå kom jag ur den. Red till halv 9 och sedan åkte jag till jobbet.
Jobbade 10-13 och sedan sjukgymnast och massor av ärenden och sedan jobb 17-21.
Somnade sent även denna dag och....

idag var jag enormt trött och det blev inte mycket gjort. Åkte till Ewa och Ewa för att dra av skorna på deras hästar för deras hovslagare blivit sjuk. Jätte roligt att få öva! Gjorde ju inga ingrepp mer än att dra av och jämna till, men ändå en erfarenhet med nya hästar.

Sedan var jag trött... kroppen dog och jag gick i slowmotion.. fodrade lunchen tidigt och gick faktiskt och vilade. Somnade hårt och hade kunnat sova länge. Men skulle iväg kl. 14 med Kristall och Snot till banan.
Red Kristall inför visning och det funkade bra... dags attbörja knyta ihop säcken som pappa säger. Passen är det som är problemet. Han har en kanon fin pass men det gäller att jag ska reda ut och rida den... så jag har bokat lektion för Magnus Skulasson för special hjälp. Ska bli jätte kul!
Snot gick bra men hade ingen energi... Söndagen va ju tuff och hon måste ju få tid att återhämta sig. Vi ska toppa uppåt sakta nu till den 25/4 och 2/5 då vi rider för SM kval i femgång. Tufft, jag vet men kul!!

Nu ska jag röja i mitt rum... På lördag flyttar Daniel hit och vi börjar projket: "SPARA VARTENDA ÖRE VI HITTAR" för framtida mål!!!

Ha en fortsatt trevlig kväll.

ps. min sladd till kameran har fått fötter och är på villovägar. Men när jag finner den ska ni få bild uppdatering också!!

RSS 2.0