Onsdagen den 30/7-08 Bilder Kristall

Detta är Kristalls flygplan. Och han står tillsammans med 3 andra hästar i denna silver container som är på väg ut från flygplanet.Här lastas tävlingshästarna till NM och hingstarna ur sina containrar. Jag missade ju Kristall. Han var först ur och jag hade inte hunnit till min gömma då... =(
De hästar som inte är hingstar, sto med föl, eller tävlingshästar (alltså de har uppdrag), står mer packade i mitten av planet med grindar som "håller ihop" dem tätt, tätt, tätt intill varandra. Sedan går de ut på denna bryggan och ställs in i två boxar (5 åt gången) och hissas sedan ned till marken där de leds till veterinärbesiktningsstallet.Vi har funnit varandra!!!!!! Jag med min Kristall!
Jag gasade och nästan sladdade in med transporten när jag fick lov att köra igenom grindarna och hämta Kristall. Jag sprang ur bilen och fick syn på honom genom stall dörren. Jag rusade in i stallet och omfamnade honom och sa:
- Hae strákur mín, eg er mjög glöd ad thu er heima hjá mer núna! (Hej pojken min jag är mycket glad över att du är hemma hos mig nu!)

Man fick inte gå in i stallet och det sa de till mig men jag låtsades som det regnar. JAG HADE VÄNTAT SPÄNT I FEM TIMMAR PÅ ATT FÅ KLAPPA OCH KRAMA OM HONOM. Jag tänkte INTE vänta EN MINUT till.Sorgligt men sant så tog batterierna i min kamera slut nu så mer bilder i morgon!!

Godnatt kram AnnaTisdagen den 29/7-08 KRISTALL ÄR HEMMA!!!!

kl. 22.20

Efter mycket om och men så är han äntligen hemma, Väshults nya stjärna: Kristall frá Búlandi.

För stam intresserade är några intressanta hästar i Kristalls stam dessa:

F: Hródur frá Refsstödum
FFF: Kolfinnur frá Kjarnholtum I
FFFF: Hrafn frá Holtsmúla
M: Skák frá Stadartungu
MF: Thorri frá Thúfu
MFF: Orri frá Thúfu
MMFF: Hrafn frá Holtsmúla


 Jag var mäkta nervös ínnan planet landat och jag visste att han var på säker mark. Men till det roliga så missade när han leddes ut. Jag hade sprungit iväg till ett gömme jag hittade för att smyga så jag kunde se när de lastade av hingstarna från containrarna, men jag missade första hästen. Naturligtvis var detta Kristall. Men jag har lite bilder från de olika momenten iaf. Men de sätter jag in i morgon. Är alldeles för trött.
Känner att febern håller på att komma och min näsa gör ONT.

Nu går Kristall i hagen med Ófeigur. De kommer jätte bra överrens. Men när Greifi och Kristall ser varandra över staketen då gnäggar de vilt. Så under ca en vecka är Kullen lite orolig. Men det lägger sig snart. Och jag ÄR SÅ LYCKLIG nu när min Kristall är hemma hos oss. Längtar så till hösten så jag får börja med honom och träna inför visningar och tävlingar till våren.

Nu ska jag masa mig i säng.

Mvh Anna

ps. ska skriva mer ingående imån, just nu är jag inte helt hundra bara...


Torsdagen den 24/7-08

kl. 22.50

Igår var klockan mycket innan Anna hade kommit i säng. Jag var ju uppe tidigt, klockan 7, på morgonen också likaså som idag. Men jag somnade iaf klockan halv ett igår och det fanns verkligen inte tid eller ork för blogg... Även om jag väldigt gätna ville för jag hade en sååååå rolig ridtur på Linas Tinna igår kväll.

När jag kom till Lina klockan 21.00 så var Tinna redan sadlad, men jag frågade försiktigt om jag fick rida barback (var så längesen och Tinna är BÄST på att bära barbacka ryttare!) Visst gick det bra. Vi gav oss iväg på en runda med mycket tempo och arbete för hästarna men med noga uppvärmning och nedvarvning, så viktigt och så lätt att glömma.

På hem vägen så blev ju en pigg Saga ännu piggare och Tinna ville så gärna springa sida vid sida,... Men hon hade tappat traven upp i galopp (för att jag tänkt: - Kanske kan jag få henne ett snäpp snabbare.. men aa det gick inte denna gång.) och jag försökte sakta ner henne och börja om, vilket inte var accepterat av Tinna som tyckte det hela var en mycket dum ide. Men till slut fick jag ett trav steg men nöjde mig där och släppte henne sedan. Jag trodde ju att Tinna skulle galoppera för att bara ta in på Saga. Men riktigt så blev det inte.. Vi kom ikapp, förbi och lite till... Hade det varit lite kallare ute så hade tårarna runnit!!! Jag och Tinna slog: "snabb-hets-rekord" som ekipage!!! Jihooo va det gick och va uppfriskad jag kände mig och hon med för hon skrittade med nöjda steg hem jämte Saga.Idag har jag varit igång sedan 7 och pysslat med:

- Morgon skötsel av djuren
- Träning av Sol
- Träning av Rodi
- Intag av mina hästar
- kratta och rensa ridbanan i kanter och runt stolpar, från gräs och annat fult.
- Uppsättning av isolatorer
- tråddragning i Kristalls hage
- Gräsklippning vid stall och gången till stallet
- vila en timma
- fodra hästar
- Flytta staket
- räffsa det nyslagna höet på åkrarna så de kan köra med sina stora bal rullare där på lördag
- ...slutligen kvälls pyssel med hästarna (den helt klart bästa tiden på hel (alla) dygn!
sedan kvällsmat, mamma hade gjort varma mackor med champinjon stuvning och kantarell stuvning.. Mmmmm MUMS!

Nu ska jag knyta mig. Har en tidig dag i morgon med träning av hästar och sedan åker jag med JSK till Karlskrona på läger. Vilket betyder att jag bloggar igen på söndag kväll!

Ha det gott i det fina vädret!

Mvh Anna

-

GRATTIS CLASSIC OCH SAM! (Tisdag. 22/7-08)

Idag den 22/7 har jag bara en sak att skriva om:

Classic och Sam fyller 10år idag.

Vi firade detta med en låååång promenad på 2,5 h och lek och bus i vattnet.
Sedan kom vi hem och de druknade i vattenskålen och jag på gräsmattan =)

Sedan dukade vi fram morotskaka med 10 ljus i som jag blåste ut och önskade en önskan för oss tre.

Sedan mumsade vi kaka medan de fick märg godis, märgben och svinryggs tuggben! Oj vad de frossade i godsakerna. Sedan somnade de gott. Classic somnade i kökssoffan i mitt knä och han ligger där än... Jag ska ta och gå och hämta honom snart så han får sussa filten som alltid.

Tänk att jag har haft de här grabbarna i lite mer 9 år för Classics del och lite mer än 8 år för Sams del. Mina älskade pudlar. Classic är speciell för mig men Sam betyder också otroligt mycket för mig. De tillsammans är ett underbart par. Man kan nästa se på dem att de är bröder för de beter sig på något konstigt sätt precis som syskon gör i mänskliga livet!

Lite kort från dagen:

Classic 10år busar vid vattnet. Vill gärna men vågar inte riktigt! =)
(Sam 10år går inte att fånga på bild vid vatten för han avskyr det! Han nöjer sig med skogspromenaden!)
Classic och Sam 10 år sitter vid sin födelsedags tårta!Jag med mina älskade pudel brorsor Classic och Sam!Jag hoppas de lever länge till och vi får fira ytterligARE födelsedagar. Jag är lycklig och tacksam över de dagar jag har, har haft och kommer få med dem. Älskar dem så!

Måndagen den 21/7-08 Daniels och min dag!

kl. 13.30

Vilken härlig dag!! Solen skiner och det är linne-väder ute =)
Jag till och med red i kortärmat idag. Är egentligen inte den typen som rider i kortärmat annars, men idag var det såååå varmt.

Prövade min nya tränings valack Rodi idag, som är e: Aegir f. Olstorp och u: Askja f. Österbodarne. Jag gjorde bara lite lederskaps övningar i paddocken för att se vad vi står. Första intrycket är: vaken, uppmärksam samt lite "gå-påig" men rolig att arbeta med för han verkar tycka det är roligt.

Sól fick komma ut i skogen med mormor Saga och Lina idag. Det tyckte hon var döds kul och sprang på bra på stigarna i skogen. Skönt det ska bli med skor den 29:e. Kommer kännas som en ny häst och vi kan ta tag i mer träning och lyhördhet på ridbanan i början av passen, och därefter ge oss ut på vägarna!

Vill bara informera om att min mobil har pajjat. Eller sim kortet rättare sagt så jag kan bara nås på hem telefonen... SUCK. Känns verkligen som hela himlen ramlat ner över mig nu... Jag har allt i min mobil. Glad att den höll över min islands resa iaf! Men jag kan tänka mig att den hoppar igång igen i slutet av veckan!

Nu ska jag ut i stallet och pyssla lite och sedan vid fyra så åker jag till jönköping för att va hos Daniel till imån. Vi ska ha vår tacco kväll. Vi är verkligen proffs på tacco!!! hihi Det är våran grej! Sedan är det ju den 21:a idag vilket gör allt ännu mer speciellt. Eller inte för honom för det kommer han aldrig ihåg men det är Daniel i  ett nötskal, får vara glad att han kommer ihåg den 21:a när det är års dag iaf, idag är det ju "bara" månaden....

Ha det gott!

Kram Anna

ps. Min Greifi var FANTASTISK idag. Han kan ju gå i piaff på stället och i rörelse i skritt/trav... idag stod han på stället i galopp!!!! Min underbara, han gör ALLT på träningspassen. Kan jag någonsin få en sån som han igen!?

Söndagen den 20/7-08 Vem är Anna Jonasson?

kl. 21.20

Oj då! Inte trodde jag att det var så populärt, att folk till och med saknar bloggandet från mig.. Trodde mest att det var Island alla ville läsa om. Men vad glad det gör mig för det betyder att ni verkligen vill vet Vem är Anna!?

Ska försöka ta att förklara det....

Anna är jag som sitter och skriver nu.. Jag är född - 87 och är lång ca. 175cm och väger väl en si så där 65-70kg. Eller egentligen har jag dö koll på min vikt ända in på grammen, tack vare min idrott men det känns bättre att skriva som ovan!

Tänkte innan jag började skriva att jag skulle försöka hålla mig undan hästar i min förklaring av vem jag är, men jag upptäckte snabbt att det är stört omöjligt för jag är hästar! Jag kan inte göra, prata eller tänka på mycket utan att det smiter in en häst någonstans.

Ända sedan jag var 2 år gammal har jag varit på hästen eller runt omkring hästar. Djur i allmänhet, eller om man ser först och främst till hundar och hästar, har varit min stora trygghet i livet och jag har aldrig och kommer aldrig kunna leva utan dem.

När jag gick mellan/högstadiet förändrades mitt liv lite... Jag ska inte kalla det mobbing för starkt ord.. Men att känna sig utanför det var större delen av min tid från mellan/högstadiet och upp till gymnasiet till andra året. Detta berodde inte på tjejer eller killar som var elaka.. det var bara så att jag hittade aldrig rätt. Jag gick från gäng till gäng och var alltid som alla andra var. Jag var aldrig Anna. Mer än när jag kom hem, hem till väshult och djuren då var jag Anna och det var också där jag trivdes bäst. Efter ett tag lärde jag väl mig någonstans att vara mig själv i alla situationer inte bara med djuren.
Classic var min räddning, han blev inte bara min kompis utan min bästa vän och gjorde det möjligt för mig att tycka det var roligt att gå till skolan igen med vissdomen att han väntar på mig hemma och att vi skulle träna och gå långa promenader på kvällen eller ut med hästarna.
Sanningen varför jag inte hade så mycket kompisar under skoltiden vet jag inte men jag tror att det är för att jag aldrig hittade rätt och inte var mig själv. Men huvudanledningen att jag ofta sa Nej till "leka" efter skolan eftersom min lediga tid gick till hästar och hundar. Till slut tröttnar folk på att fråga och ja... då blir man ensam.

Jag skyller inget på nån utan tror mest att allt har en mening.. Min mening var att jag började med styrkelyft och träffade min underbara pojkvän Daniel som jag varit tillsammans med i 3 år och 7 månader (imån =)!, och att jag trott så starkt på min framtid inom islandshäst sporten att det har blivit mitt mål här i livet att lyckas inom det. Bara helt enkelt därför att jag älskar att pyssla med hästarna, träna och utvecklas som ryttare/tränare/person. För mig har djur en stor betydelse och jag tror att djur är de som kan hjälpa mest i de allraflesta problemen.

Jag har offrat mycket, men i efterhand så ångrar jag inte en sekund, även om jag haft tunga och svåra tider som jag helst velat fått ett slut på.

Jag idag är en lycklig, glad, positiv och vänlig person som kämpar tappert och ärligt med allt jag ger mig in på. De vänner jag har idag är de som betyder mest för mig och som jag tror att jag betyder något för. Mitt liv akn idag inte bli mycket bättre utan att jag hoppas på en framtid inom islandshästyrket, men som sagt, jag ska kämpa och jag ger mig inte i första taget!Idag då...

Vaknade klockan kvart i 8 för att ge djuren mat och sedan för att fixa i ordning hagen som Kristal ska gå i när han anländer.. Men det visade sig snart att vädret inte ville som vi (jag, mamma och pappa) utan det häll regnade i timmar och jag valde att gå in och fixa med pappersarbete, vilket faktiskt kändes rätt skönt för ovanlighetens skull!

Men det blev finare fram emot eftermiddagen och vi kunde börja med staketet iaf!

Idag kom en ny träningshäst! Alltid så spännande med nya hästar som man ska ta sig an! Längtar till onsdag då jag ska smyga igång med honom.

Var sedan uppe hos Lina och tränade Sól. Sól och jag hade dock olika åsikter om vad som var rätt och fel idag... Särskilt ston är mycket roliga ibland tycker jag. Allt gick enligt planen från marken och det jag gjorde från ryggen gick ok och jag valde att sluta när det kändes just ok för att sedan strunta i paddocken och ge mig ut på skogs stigen. En helt annan häst där! Så vi snurrade lite runt träden och till slut gick hon riktigt fint i skogen och böjde bra med eftergift på en tygel i taget! Och vet ni vad!?!?!?! VI TÖLTADE!!!! Å så härlig känsla det är när man sitter på en unghäst och den töltar. Kommer aldrig sluta älska den känslan!

Nej nu har jag babblat mycket och tänker sätta punkt för idag.

Godnatt Kram Anna

Lördagen den 19/7-08

kl. 21.45

Usch nu har slarviga Anna varit framme igen...
Eller hela sanningen är att tiden har bara inte räckt till så pass mycket att orken hos mig har inte velat sätta sig framför datorn mer än att kolla av mailen och fixa med djurens grejor.

Men jag ska verkligen verkligen försöka ta mig mer tid.. Behöver ju inte skriva så mycket varje gång, hur lätt nu det kan vara att låta bli när jag har så mycket att berätta jämt!!!

Ja.. Vad har hänt sedan senaste gången jag skrev?

Jag har fått två träningshästar =) Den ena ska vara hos mig och den andra finns hos Lina och därmed 5 minuters bilresa, så då är det allra bäst att bara låt hästen stå kvar hemma i sin hem miljö! Spännande att börja med dem båda och se vad de kan ge mig. Han som ska till mig har inte kommit än så jag måste be ägaren om lov att nämna namn och grejor gällande det innan jag skriver om dem. Lina har ju redan avslöjat i sin egen blogg ;)

Tog en del kort på Otur och Skuggadís! De är så fina tillsammans och Skuggan är en kanon bra mamma!Mamma och Barn!
Jag och min älskade Greifi. För första gången på 6 månader tar vi en ridtur!

Jag och Casper tränar på hundklubben. Tass!
...och jag kan sitta fot med ögonkontakt!...jag kan även springa fot med ögonkontakt.Matte säger att jag inte får lukta och vara okoncentrerad när vi tränar, då blir hon sur.. Men kan ni svara på varför hon får prata i mobiltelefon under träningspasset????
Classic och jag har alltid dunderkul när vi tränar och han är hunden i mitt liv!!!! Han gör allt för mig och älskar att vara mig till lags. Jag har över lag ganska lätt att få djur att få förtroende för mig för jag älskar att umgås med dem. Men Classic har och kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Vi är inte två olika figurer som springer runt på banan, vi är ett!Alltid hundra koll på Anna!Bästa Vänner för Alltid!Älskar dig min älskade Tattit!Brosorna Sam och Classic med matte Anna får avsluta kvällens skrivning!Lördagen den 12/7-08

kl. 17.30

Hej hopp!

Igår orkade jag verkligen inte slå på datorn på kvällen.. Va ute hela dagen och sedan gjorde jag misstaget att sätta mig i soffan och äta kvällsmat.. sedan slocknade jag 10 minuter in i en KANON bra film... alltid så, somnar jämt när det är något jag verkligen vill se. suck.

Ja igår red jag Greifi och Ófeigur. Greifi tog jag i skogen, ca 30 minuter lugnt tempo. Han hostar inget och verkar helt ok när det gäller dessa korta turer så det ska jag hålla mig till nu så jag kan använda honom i ridningen lite iaf =) Se om det fortsätter bra till början av Februari.. Då ska jag öka sträckorna lite.
Ófeigur har jag böjat om helt med. Han var bra tränad och jag hade börjat töltsätta honom men så kom jag till stället då jag skulle sko honom. Men så stack jag ju till Island. Så jag beslöt att han fick vila istället.. Mamma och pappa red honom lite då och då.. men det blev mest på åkrar nån dag i veckan eftersom han inte hade skor för grusvägarna.

Men oj vad roligt det är att vara tillbaka i sadeln på mina EGNA hästar. Saknat dem så.. Särskilt Greven. Det är en speciell känsla att hoppa upp på honom. Mycket häst. Hans trav är svävande och luftig... MMMM ÄLSKAR!!!!

Idag åkte jag med mamma till stan och handlade lite till trädgården och sedan åt vi bakpotatis (äter mamma och jag jämt när vi är ute och handlar, våran favorit) pratade lite så där mor och dotter. Sedan styrde vi mot mormor och hälsade på henne! Det är nog bland det jobbigaste. Jag har ett minne av henne.. mormor är liksom mormor.. men nu har hon allt mer och mer bara börjat tyna bort och det är hemskt att se. Hon kommer inte ihåg vem jag är och hon är tillbaka då hon va liten eller då hennes barn  (mamma med syskon) va små... Men vi tog henne med ut i parken och drack kaffe med bulle.

Nu är jag hos Daniel... eller aa han snarkar i sängen och jag har kollat på film. Stackarn fick jobba idag och sent i säng igår.. Vi ska träffa Monika och hennes kompisar ikväll och fara till piren och äta lite och fira hemkomst!

Ha det gott!

Kram Anna

HEMMA!!!

11/7-08 kl. 11.30

Jag är nu åter hemma.

Med både lätt och tungt hjärta lämnade jag Island den 8 juli. Monika var med mig hem, min vän som kom för att tillbringa Landsmót veckan tillsammans med mig!

Landsmót ja...

Jag slutade på en 67:e plats av 95 startande. Vilket jag personligen är otroligt nöjd med. Att slå sig in bland de toppryttarna som jag tävlade mot är ingen lätt match och jag går fortfarande rak i ryggen av att vi faktiskt fick chansen att försöka. Snót var fantastisk och kämpade tappert och vi dansade... Jag hade en otrolig känsla med henne och för mig var och är hon den finaste hästen som betredde banan under hela veckan!

Men OJ vilka hästar jag fick skåda den veckan. Jag kan inte förklara med ord hur mycket intryck och upplevelser jag hade den veckan. Vill man veta hur KANON kul Landsmót är så får man helt enkelt ta sig dit!

Kristall står nu hos en exportör på Island och beräknas anlända till Sverige i slutet av Juli.
Snót är hos Thóroddur på betäckning och kommer hem till Sverige i augusti/september.

Tisdagen den 8 Juli landade jag i Sverige, Arlanda och åkte sedan med Monika och hennes pappa till Jönköping. Där spenderade jag tiden fram till torsdag morgon hos Daniel. Att jag hade saknat Daniel det visste jag, men så mycket? När jag väntade på att han skulle komma och hämta mig slog hjärtat 400 slag i minuten, minst, av nervositet!

Jag skulle egentligen varit i stan tills på lördag kväll, men eftersom Daniel jobbar denna veckan med så bestämde jag att jag åker hem. Och min stackars pappa dras med Ichias (hur de nu stavas...hoppas ni förstår vad jag menar, det gör ont i alla fall!) så han tjurar fram här, men jag kände att jag ville hem och hjälpa till. Men den största anledningen: JAG KUNDE INTE HÅLLA MIG!!!! HEM lockade för mycket!

Stannade bilen... klev ut och gick de sista 10 metrarna till gården, hörde classic.. och där.. där var han... men han började med att skälla ut mig... nosade på mig med osäkerhet.. men sedan såg jag hans ögon: AAANNNNAAAAA!!!!!!!! Under två minutert var det nog hjärn kaos i hans lilla hjärna! Men nu är vi BÄSTASTE vänner igen och allt är som vanligt... eller aa nästan han är inte som en svans på mig längre... han är som ett PLÅSTER!!! =)
Gick till stallet och alla hästar var kel glada och det verkade som att de kände igen mig. Särskilt greven. jag fick en härlig blick ifrån honom som sa: Å nej nu e chefen hemma och jag måste börja lyda... hehe den lilla filuren.
    Han är världens snällaste men han är inte dum. Han har haft sina små hyss med mamma och pappa. Han försökte med mig, men jag sa åt honom en gång och sen var diskussionerna färdiga. Han slog med svansen irriterat en gång och sedan sänkte han huvudet och tittade med svarta ögon på mig.. JA JA jag ska vara snäll! Min älskade greven!
Jag sadlade honom och satt upp.... och visst är jag HEMMA!!!!

Nu ska jag äta lite och sedan fixa ute! Har en hel del tvätt om man säger så.

Har bestämt mig för att ta helt ledigt från allt och bara ha det gott till på måndag och sedan börjar livet igen!

Bilder kommer ikväll!

Kram Anna

RSS 2.0