Lördagen den 19/6 - 2010

kl 22.55

 

Veckan har varit lång och dagarna och tiden räcker som vanligt inte till...

Det är sömnen som får lida bara för att jag vill hellre göra en massa annat =)

 

Kristall har tre ston hos sig nu och alla är betäckta minst två gånger som jag sett! Han sköter allt själv och jag är mycket stolt över honom och hans lilla sto flock.

Greifi och Skuggadís lever sitt egna lilla liv och njuter av det. Tänk om ängarna alltid kunde vara gröna!!

Casper har parat färdigt tiken och de skötte också allt själv men med övervakning ifall att. Nu väntar vi spänt på ultraljuds tiden för alla flickor och se om de alla får bli lyckliga mödrar nästa år och i år, för hunden då =)

I veckan fick jag det iaf så väl planerat att jag inte har någon ridning av träningshästarna i helgen utan kan bara ägna mig åt hus och egna hästar. Skönt med ledigt!

 

Hörs snart igen!


Måndagen den 7/6 - 2010

 

 

kl. 23.16

 

Det ligger en främmande hund på mitt köksgolv...

 

Kristall har betäckt gäst stoet 4 gånger med 3 gånger av vad vi kan se 100% resultat. Vid dag 16 skall vi ultraljuda och håller tummarna.
OM hon är dräktig så KAN detta bli ett mycket spännande resultat med tanke på den mycket bra stam de båda hästarna har samt att båda bär på bukskäck anlag. Stoet i andra led på faderns sida. Vet inte riktigt hur det fungerar men anlagen finns där. Kristall bär på det iaf!
SPÄNNANDE!

Den främmande hunden heter Mojo och är en aussie. En svart/vit med tan. Liten spraalig och helt underbar liten varelse som blivit lämnad av husse och matte här för ca 1,5 timma sedan. Nu ligger hon lugnt och sover på mitt köksgolv. Det kallar jag stabilt psyke.
Casper ligger en bit bort och håller ett vakande öga på sin tjej.

Vi valde att göra på detta sättet då tiken är "första-gången-tik". Då ger vi henne mer tid och lugn och ro. Samtidigt som hon får lära känna Casper ordentligt.
Vi håller tummarna även här då det är nu som jag har chansen att få min Casper valp.

Händer mycket kring Casper nu. Han är anmäld till Elmias internationella utställning den 19 juni. Han ska tävla i veteran klassen. Kul att visa upp honom igen. På pappret är han redan Svensk utställnings Champion men det är kul att se hur han står sig och få kritik på honom nu när han är äldre. Personligen tror jag att de kommer tycka att han är mycket fräsch, vältrimmad, mycket bra päls och trevlig.

Men VI VET iaf att: HAN ÄR VÄRLDENS BÄSTA CASPER!


Nykära och idiot trötta ska vi alla nu sova!

Godnatt!


Lördagen den 5/6 - 2010

kl. 12.45


Idag får Greifi och Kristall träffa sina tjejer =)

Daniel, pappa och kompis står i vedhögen och jag är kokerska!

Kram


kl. 23.22

Inne efter en lång men händelserik dag.

Höll lektion för Tina och Randalín. Kul att se henne igen och Tina rider henne så bra. Vi jobbade en del på en massa! Men i slutet var de otroligt fina tillsammans och jag tror stenhårt på dem, båda!

Sedan fick ju hingstarna träffa sina tjejer.
Men grabbarna är INTE nöjda...
De är nog lite arga på mig för att jag gav dem så svårflirtade flickor... ha ha ha!
En gång kom Kristall fram till staketet och tittade på mig som om han sa:
" -HJÄLP! Vad gör jag för fel!?!?"
Stackars mina grabbar.

Men de får fjäska vidare så släpper de väl till någon gång de små tjur märrarna.


Sedan red jag Fákur..
Han är bra, men jag visste inte att han va så bra.. Idag bara av slump redjag galopp på 8 volt. Det blev liksom lite fel planerat.. Och vad gör hästen... Jo först i höger varv höger galopp och sen blev det dumt och så var jag tvungen att rida vänster. Var på väg att sakta ner men så bjöd han och PANG hästen byter. Med BÅDA ben paren. Snacka om att jag var chockad.
Så nyfiken som jag är var jag ju tvungen att pröva igen.. Pang han byter. Sedan prövade jag från andra hållet. Det kunde han inte då blev det bara byte fram.

Men nu vet jag ju att han vill och kan så nu ska vi smyg öva detta lite ibland och kanske snart blir det inte bara slump.
Kul när man ör öppen mot sina hästar och de bjuder in en till att få lära sig nya saker. De kan ju göra allting i det vilda. Bara att passageraren ska vara med och inte störa.
Det är svårt...

Nu ska jag sova grillningen ligger tungt i magen med ett par glas vin!RSS 2.0