Lördagen den 28/11-09


Ligger och tittar på Stockholm International Horse Show hoppningen nu så jag har tid att skriva lite! ;)

Den fantastiska frans mannen som är med i showen... gode gud. Jag grät. Tänk om alla häst människor strävade efter den tilliten och vänskapen tillsammans med sin häst.

Kredit till Linda Heed som var med i intevju..

Fråga: "- Vad är ditt bästa tips till alla ryttare där ute?"

Linda: " - Var vän med din häst." Sen ett stort leende och en puff av sin häst som stod jämte.

Det är sann hästanda det!

Å vet ni vad!?!?

Jag är godkänd gaedingakeppni domare =) =) =)

Fantastiskt roligt!

Hoppas det kommer tävlingar som jag får chans att döma i vår!

1:a advent imån... Men julen kommer inte innanför vår dörr i år. Någon present kanske men pynt...ne. Någon ljusstake...kanske.. Jul mat blir tillsammans med Daniel jobb och sedan lite firande hos farmor på julaftons kvällen. Får väl göra lite eget julfint i stallet i år!
Den dagen jag och Daniel har eget då.. jag älskar julen men... det finns inget hopp längre bara...

tack gode gud för mina fyrfotade vänner!

Ha det gott!

Tisdagen den 17/11-09

Hej!!

Denna veckan är det förmiddags skift som gäller.
Så jag tog lite bilder på mitt jobb och tänkte visa hur jag har det och hur det går till!


Nedan: Här ser ni 1 vagn av 4 st. Dessa åker ut från bufferten automatiskt när roboten har sänkt ner en skena som är färdig behandlad och detaljerna skall packas ned om de godkäns. Sedan hänger man upp de "råa" obehandlade produlterna. Skickar in vagnen och väntar på att roboten kommer och hämtar och lämnar en ny!Nedan: Här är bufferten. 1/3 del av den iaf! Bakom skynket som hänger högst upp i bilden så är det en gång man kan gå på och då är man ovanför robotarna ifall något ska lagas.
Nedan: Här är förbehandlings sidan. Bl.a avfettning och ets. Samt en massa sköljar. 1-3:ans robot jobbar här. De sänker skenorna i karen enligt inställda program från datorn som vi sköter på golvet.Nedan: På denna sidan så händer det grejor. Koppar behandling, Nickel och tenn behandling och massa sköljar! Här jobbar 4-8:ans robot. Totalt har vi 8 robotar. Där 1:an har hand om bufferten samt första förbehandlingen och de andra är utspridda med div. uppgifter.Nedan: Här håller 1:an på att sänka i bufferten!
Ja de va lite... Naturligtvis finns de mycket mer, men ni fick en inblick iaf!

Blev färdig tidigt i stallet idag. förstår inte hur... Har mockat, vattnat, gjort i ordning hö och fodrat, tagit in unghästarna och ridit två hästar... Gick på 3 timmar idag! Skönt det ibland!

Så.... nu ska jag spela x-box. Daniel har byggt en ställning till sin ratt och pedaler.. Måste ju pröva.


Fredagen den 13/11-09

kl. 12.40

Arbetsveckan är slut och huset är tomt..

Jag, Atli och Classic är hemma. Mamma på jobbet och likaså Daniel.
Pappa åkte i morse till Norge. Med sig har han Casper och Sam. Från fyra hundar till två här hemma... TOMT!
Pappa är en envis varelse.. Jobbat inatt. Kom hem kl. 06.30. Timmen senare satte han sig i bilen å åkte de dryga 45 milen till huset i Norge. Det är inte första gången han gör så...å säkert inte sista heller.

Han brukar åka en helg innan frosten lägger sig för att stänga av vatten, kolla läget och träffa kompis.

Nu har jag haft en lugn förmiddag och ska ut till stallet och träna träningshästen och Fákur. De andra vilar idag för de gick igår.

De som rids nu är Fákur, träningshästen, Greifi och Ófeigur. Men de två sist nämnda rids bara 4 gånger i veckan. Det är ju mest konditionsridning nu och träning inför sässongen. De får sin vila under vår/sommar tiden. Då Kristall och Snót är topp trimmade! 2 hästar på tävlings träning och 2 st p lågvarv samt ev träningshästar + 90% arbete på industri är vad jag hinner med.

Ser med spänning fram emot nästa sässong. har fått för mig att 2010 kommer bli ett härligt år för mig och mina hästar.. Vi får väl se om jag har rätt!?!?

Ha de gott!

Onsdagen den 11/11-09

kl. 23.30

Hemma efter ett par timmar på jobbet.

Varit struligt värre på jobbet denna veckan. Fått hjälpa till och laga diverse grejer på maskinerna. Kul för man lär sig nya saker. Men det betyder ju också att produktionen står stilla.. Men vad ska man göra..? Fungerar inte maskinerna så hjälper det ju inte hur mycker jag packar och hänger på för det kommer ju liksom inte in i linen..

Men skänt att jobbet är på det viset att jag kan släppa det när jag kommer hem, hade aldrig klarat att ha jobbet släpandes efter mig även hemma.

Idag sov jag mest hela dagen. Det är något som inte är som det ska i min kropp. Shi Sang och vitamin tabletter biter inte. Treo biter men det är så falskt. Så jag prövade med sömn. Djuren fick vila och jag fick lugn och ro. Nu ska jag sova igen och kl. ringer 9 imån. Sedan är det jobb igen kl 16-22.30 sedan är denna veckan slut.
Ska göra min helg välplanerad så jag inte behöver känna stress utan kan ta allt som kommer med ro.

Classic har piggnat till rejält och äter som en häst och får behålla maten! Nu är det största problemet att hans kropp är 11 år men hans sinne säger JIHOOO va jag är pigg och glad. Busa, springa och hoppa. Så nu har han naturligtvis sträckt sig i höger bakben.. suck. Men inte deppar han för det, det får jag stå för själv...
Men jag hoppas det ger sig iaf. Jag har sten koll på hans bus idéer nu.

Nej sömn knackar på min axel.

Godnatt!

Månsagen den 9/11-09

kl. 14.50

Helgen har varit lugn och rolig.

I lördags så vaknade jag trött kl. halv nio och somnade ännu tröttare kl 01..

På förmiddagen var jag hemma och pysslade i stallet, red bl.a. Sedan tog jag tåget till nässjö och mötte Daniel som varit och hjälpt till på en styrkelyfts tävling. Vi åkte till hans mamma i lekeryd och gjorde oss i ordning. Sedan åkte vi alla ut till bison farmen strax utanför lekeryd och var på bröllopsfest. Det var Daniels kusin som gifte sig.

Åt en massa gott. Gott räcker egentligen inte.. Det var lite för gott så jag åt mig för mätt =)

Sedan åkte vi och hälsade på några av Daniels kompisar senare på kvällen. Det är inte så ofta vi tillsammans träffar familj och vänner så, så det var till att passa på. Med mig vid ratten och med Daniel vid min sida med en öl i handen, var vi oslagbara denna kväll!

Jag var klädd i en svart halterneck klänning med lite guldigt på till det en kort kavaj som är skotsrutig. daniel hade jeans svarta skor, mörk röd t-shirt och svart kavaj! Synd bara att inga kort blev tagna.
Nu är jag åter i mina vanliga kläder...ridbyxor och knut i håret =)

Söndagen gick åt till rengörning av hingstarnas hagar, intag av nya ensilage balar, bygge av vindskydd och skräpmat =)

Nu ska jag ta köttfärsen av spisen och äta. Sedan bär det av till jobbet.


Fredagen den 6/11-09

kl. 19.45

Igår var det bilder...nu tar vi lite text!

Hänt en del sedan sist. jag jobbar ju skift tider nu och tröttheten tar ut sin rätt. Eftermiddags skiften så vaknar jag kl. 8 och rider, fixar med djuren och allmänt. etc. kl. 16 börjar mitt skift. 22.30 går jag av. 00.30 +/- några minuter somnar jag... månd-torsd. Förmiddagarna ringer klockan 4.30. åker och jobbar. går av 14.00. Hem, äta, rida fixa med allt runt omkring etc. slocknar mellan 21 och 22... Sedan om igen.
På fredagen efter 5 dagar i detta tempo är jag helt slut så när datorn stängs av somnar jag!

I lördags var jag inbjuden till Bratteborgs ridskola för att berätta om islandshästen. Eleverna hade november lov och det var tema vecka på ridskolan. Jag stod för lördagen och tog med mig Greifi och Ófeigur. Monika och Annika slöt upp med Glossa och Tvisti.
Blev en lyckad dag och jag kände att jag ställde det lite till rätta iaf om vad folk tror de vet om islandshästen. Sedan fick alla pröva att rida. Alla var enormt duktiga. Ófeigur och Greifi är inga lätta hästar, men med lite instruktioner och spring hjälp så fick alla pröva att tölta. Glädje och trötta hästar!

Jag fick pröva att rida stor häst. Det är, när jag tänker tillbaka, minst 6 år sedan jag satt på en stor häst senast och det var skillnad. Fick använda mycket mer över skänkel och flåsade friskt! Är ju van vid att komma runt hästen hur lätt som helst men fick här se mig slagen. Men en fantastiskt fin och välriden häst och jag var stolt som en tupp när jag satt av. Det var definitivt inte sista gången. Tror det kan vara ett bra komplement att rida lite dressyr på "tre-gångare" ibland för att träna på ett annat sätt. Jag hade träningsverk dagen efter...
Fantastiskt kul.
Tråkiga är ju bara att när man sedan berättar det för andra som rider stor häst på hög nivå så tycker de att man är amatör och "du rider ju bara mulle hästras" frasen dyler upp i huvudet..
Men jag VET hur duktig jag är och hur mycket jag tränar och kämpar. Det har jag aldrig "vetat" innan utan har bara gått undan när jag fått beröm. Men nu, nu vet jag men jag är ödmjuk och skryter inte. Folk får tycka men jag vet!

Greifi fick ett bad innan vi åkte på de äventyret och det gjorde susen för eksemen. Sedan jodapax behandling som jag alltid änvänder utblandat med olja och ljummet vatten. Gör susen och han är nu symptomfri.

Vad mer...

Kändes som det fanns massor men nu är det tomt...

Jo, vindskyddet som pappa bygger har fått tak och pyssel återstår. Näst nästa vecka blir det väggar. Och förhoppningsvis till månads skiftet, invigning!!

Fákur har formats till en mycket trevlig häst och jag börjar se fina framsteg i hans gångarter. Hoppas jag hittar en duktig satsande ryttare till honom nästa år.

Nej nu ska jag kika runt lite och sen...sooovvvaaaaa!!!

Godnatt!

Torsdagen den 5/11-09

Idag kör vi bild dag... imån tar vi texten!Otur växer.. (Fákur i bakgrunden och Kristall (2 åring) tittar fram.
2009 kämpade Kristall. På denna bild är vi tredje placerade efter...

Ridit uttagning, trampat av en sko, jag skor på, rider in sist i b-finalen, han vinner och blir direkt kvalificerad till a-final. Kämpar igenom den och blir 3:a.. Har jag hittat en kämpe eller vad? Han fick högst poäng i a-finalen. Borde han liksom inte vara trött...?
Snót är ingen riktig kämpe. Men nog så vacker och UNDERBAR att rida. Hon ställer upp och är MIN prinsessa. Hon är det vackraste jag har och jag längtar efter alla föl jag ska få från henne. Det kommer bli den finaste och viktigaste uppgiften i hennes liv!

Atli växer så de knakar.(gillar skor....) Han blir vackrare...
....å vackrare!
Busa med Casper är det bästa han vet.


Atli, Casper och Per Edon! (Per Edon "Edon" är farmors hund. En Shih Tzu, hennes ras =) Namnet kommer från en gammal man som levde i Norge då farmor var ung. Han har nu blivit hund (!) Edon är en buse och hade det jätte roligt tillsammans med bus Atli och Casper på min födelsedag.Glad med hundarna!Alla "mina" hundar...De fyra! Överst fr. vä. Classic och Sam. Nederst fr. vä. Casper och Atli.Classic och Sam!Min Älskade älskade Classic!Daniel med "Casper+Tilly" valp.Liten hund stor man..!


RSS 2.0