Lördagen den 29/11-08

Nej är man djurmänniska så kan man inte tillbringa en hel dag i sängen eller soffan.,.. De är beroende av att man går ut och matar dem. Jag har ju valt dem, de har inte valt mig.

...men jag älskar dem så och skulle inte byta dem mot något.

Steg idag upp klockan 7.30, fodrade, åt frukost och sedan gjorde jag lite allmänt bonna göra ute. Efter det tränade jag alla hästar på gården utom Viking och Snót. Så det blev 9 hästar idag, 10 med lille plutten! Var klar klockan 14 och då installerade jag och Daniel min nyinköpta laser skrivare. ÅH VAD SKÖNT MED SKRIVARE!
Har känt mig helt handikappad för det är ganska mycket man behöver skriva ut då och då.

Sedan lagade vi taco och mumsade oss jätte mätta. Klockan 15.30 var det Horse Show på TV och det var en speciell kändis som deltog!!! Lille Rossman och Jeff! Rossman är Linas förra häst, hon hade svårt att lämna ifrån sig honom och väntade, letade, väntade och letade och tillslut fann hon Jeff och hans familj. Kunde det ha blivit bättre? Nä ä jag tror verkligen inte det. Jag såg att det lös i ögonen på honon när han showade och tävlade på tv idag!!! Lyckliga häst och lyckliga duktiga Jeff!

Nu ska jag och Daniel kolla på en film.

Imån har jag ledigt och ska bara ut med Lina på en ridtur för jag tycker det är roligt, men först hägrar SOVMORGON!!!

Godnatt kram Anna

26/11-08 Stolt

http://www.jonkoping-styrkelyft.com/Daniel%20Back.htm

Min Daniel är en klippa!


Fyrkantiga ögon hänger vid datorn kväll efter kväll..

På måndag är det startat!!!!!

Måndagen den 24/11-08 Snöig dag!

Första dagen med Snot hemma! Kändes lite konstigt att se henne i hagan gåendes med de andra... Det stämmer inte riktigt. Men det blir väl vardag för både henne och mig inom kort.

Jag valde att bara släppa henne rakt in till: Skuggadis, Otur, Viking och Ofeigur. Det gick jätte bra. SKuggadis visade vem som var ledare och de andra nosade lite på henne och sedan åt de och ställde sig sedan i klunga och vilade, med Snot tryggt i mitten. Tack för att mina hästar är så underbara och accepterade henne så snabbt.
Och väldigt skönt att Snot är uppvuxen i flock och kan språket!

Sedan rullade resten av dagen med träning av alla unghästar. Gick jätte bra idag och jag älskar varje minut hos hästarna. Härligt väder hade jag med till på köpet; snöyra med ett par minus! Mmmm Vi njöt!!

Kristall börjar blomma ut och gick idag riktigt bra, frågan är om jag inte ställer honom snart och struntar i att hålla på till 2:a advent... Hmm beror lite på hur det fortlöper. Men jag ska försöka klicka så jag ställer i rätt tidpunkt.

Nu ska jag äta kvällsmat och kolla på en film.

Kram Anna

23/11-08 Snót er komin heim!

kl. 23.00

Klockan 15.00 rullade trnsporten från småland mot Norrköpings flygplats för att hämta Snót! I torsdags ringde Gunar Arnarsson och meddelade att planet landar lördagen den 22/11 kl. 12. Kort därefter ändras flygningen till söndag och att det landar kl. 13. Så det var väl ungefär söndag morgon som man började ställa sig in på att åka... När man har med islänningar att göra får man lära sig att ta dagen som den kommer. Det fick jag lära mig under min vistelse på Island.. Men är det inte härligt?!?! Att ibland kunna glömma tiden och bara göra det man känner för. Inga krav. Bara göra och trivas. Jag skulle aldrig kunna leva så, men ibland försöker jag stoppa undan klockan.... när jag har tid vill säga....hmmm????

I alla fall så är Prinsessan nu i väshult! Och hon mår jätte bra!

Det som skrämde mig lite och gav mig en tankeställare var att...

....det sägs att man ska låta sin häst vara i MINST en månad när de kommer från Island så. Visst tänker man och tycker att efter en vecka är hästen ju lugn, jag börjar rida lite... Men SNÄLLA gör inte det. Det tar MINST en månad innan de har verkligen "landat".

I Snóts ögon såg jag just detta. Det tar tid innan de landar. Hennes ögon var skräckslagna och stora som tefat, så som jag aldrig sett dem förr... Jag har ju känt Snót i, i alla fall 5 månader och kan hennes signaler. Jag kunde inte det med Kristall. Jag trodde med honom att han hade "landat" efter en månad... Men det hade han inte. När jag då började rida honom va han lat och tråkig. Jag blev ledsen och tänkte... Fan jag har valt fel häst och slängt pengarna i sjön. Men så traglade vi på.. Det var i och för sig bara kravlös skogsridning jag sysslade med... enkelt tänkte jag. Men för Kristall var det nya intryck, lukter, känslor, språk, röster, djur, TRÄD, skogen, vinden, värmen...allt skiljde sig, allt. Och flygningen han varit med om... för honom var det inte kravlös skogsridning, det var rädsla och känslan av att vara otrygg och osäker.

Men efter denna ridningen och tre månader, i stort sett till skrivandets dag,två veckor tidigare ca, så har jag min Kristall, den jag tittade ut på Island. Nej... han är bättre, Vilja och glädje. Hans ögon lyser av, vilja, belåtenhet och trygghet. Han mår bra! Men det är fortfarande inga krav inblandade. Vi leker, smyger in övningar och pressar inte. Har ett ridpass i veckan som jag verkligen låter honom jobba. Till andra advent får han nya skor som ska skydda hans hovar för visning till 2009 och går därmed på vila till mitten av Januari. Jag ska inte röra honom mer än mellan hagarna och för fodring.

Snót ska få gott om tid på sig. Fördel, att jag känner henne sedan tidigare men att jag vet. DET TAR TID! Och... Det blir myckket bättre om man låter det ta tid.

Men, Min Underbar Snót är hemma! Lukten av henne och hennes härliga ögon och söta ansikte. Hon är min sessa och jag har saknat henne. Nu känns allt så bra. Tryggt att jag har henne i mina händer igen.
Men hon har blivit väl omhändertagen. Bjarni med hingsten Thóroddur och Gunnar Arnarsson på EHF (export firma) har skött henne strålande och jag är evigt tacksam! Människor med kunskap och känsla. De vet vad en häst är!

Nu står hon inne med Skuggis och Berserkar ungen Otur. Imån på morgonen blir hon ihopsläppt med Ófeigur, Viking, Skuggis och Otur. Spännande. Blir en liten flock och de ska få gå i skogshagen och ha det härligt.

När jag i lördags släppte in Ófeigur och Viking till Skuggis och Otur gjorde jag något riktigt bra. Otur och Ófeigur är oskiljaktiga. De busar massor. Och Ófeigur är så snäll och tålmodig.

Men Otur som inte lekt så mycket var inte helt med på vad Ófeigur sysslade med när Ófeigur bet Otur i knävecket av frambenet. Han hästar leker ju så med varandra och så går de ned på framknäna och så står de och biter på varandra... Bara det att när Ófeigur gjorde så på lillen så tog han i lite för mycket och Otur som inte är van ramlade och stupade framlänges och hamnade nästan på rygg...
Ófeigur sänkte huvudet och spettsade öronen mot lillen som kravlade på marken, han tittade på honom precis som att:
- Vad pysslar du med egentligen?
Sedan fortsatte de att busa och den här gången gick det bättre.
Skuggadis stod lugnt i sitt hörne och bökade bland tuvor och gräs strån och njöt av semestern!

Nu ska jag sova och drömma fina drömmar om mina lurviga kompisar där ute!

ps. helt skön natt blir det inte eftersom det tittade fram en liten mus i mitt rum alldeles nyss och när jag hämtat katten var den borta.... hmm...

Tisdagen den 11/11-08

kl. 18.30

Så var jag tillbaka på Crom tjänst igen, Gjorde min "första" natt månd-tisd. Den var HEMSK!!! Jag var sååååå trött. Kl. 12 trodde jag att jag skulle få gå och lägga mig... Men jag vilade 5 minuter på rsten vid halv 2 och 4 så jag klarade det. Hoppas det blir lättare idag bara!
Men det är skönt att vara tillbaka. Tycker inte om att inte jobba. Skänt att vara hemma kan man tycka... Men neee... det är inte det för det rullar inte in några pengar på det viset.... tyvärr...

I Lördags tävlade jag på DM i Styrkelyft. Det gick i Anderstorp så det var nära mig för en gångs skull, annars så behöver man ofta åka åtskilliga mil för att komma till tävlingsplatsen som ofta är i Sthlm området.

Jag gjorde årspers i böj på 147.5 kg vilket jag är mycket nöjd med eftersom jag bommade 140kg två gånger måndagen innan...
Bänken var det som jag trodde skulle gå bäst men som egentligen gick pipp rätt åt skogen... Gick in på 70kg och tryckte det lätt. Höjde till 75 som jag gjort stabilt två ettor på i måndags. Får fel träff ich trycker mot magen istället för rakt/snett/uppåt. SUCK. Sådana missar jag inte känd för att göra.. Brukar va ganska stabil annars..
Tredje försöket gick jag om på 75kg. Tryckte upp det denna gång men hade en sänkning så det blev under känt 2-1...
Arg var bara mitt förnamn.

Marken gick bra till tredje å sista lyftet då jag begärde 142.5 som är en vikt som bör vara rutin för mig. Men jag var över tänd när jag gick in och kom fel i starten och det var kört...
Då var arg inte mitt förnamn ens längre...

Både pappa och jag hade sagt att vi gör ingen upp toppning till denna tävlingen utan vi tränar med målet inställt på Lag SM som går i december och som jag blivit uttagen till. Vi bestämde att ta DM som en rolig grej bara...
Men efter denna tävlingen har jag insett vilken tävlingsmänniska jag är.. Jag kan inte ta en tävling som en rolig grej. Varken jag är i bra form eller inte så sätter jag upp mål, mycket realistiska mål. Klarar jag dem inte så blir jag arg. På mig själv. Ingen anna. Jag är ingen dålig förlorare (vann i och för sig tävlingen... haha) men jag vill inte bara vinna jag vill vinna över mig själv också.
Men pappa och Daniel pratade förstånd med mig och jag insåg att verkligheten är att jag är inte tränad för detta...än.

På kvällen så gick jag och Daniel till ett par kompisar och dit kom även mina vänner: Monika, Ellie, Em och Annika. Vi hade jätte roligt även om vi vandrade runt en stund i centrum innnan vi hitade det utestället som vi ville in på.

Måndag och idag gick åt till träning av hästarna och det går riktigt bra för mig nu och allt flyter, det ska det ju göra det med =)

Nu har jag fyllt stallet med blöta hästar som ska få ligga torrt inatt och torka upp. De var hungriga när de kom in men valde direkt att rulla sig i spånen och sedan ställa sig belåtet i varsitt hörn och sussa! ÅHHH vad jag älskar djur!!!

Nej nu ska jag och tattit vila lite innan jobbet kallar!

Ha det gott!

Fredagen den 7/11-08 Att vara Annas ridhund!

Två veckor utan jobb på crom tjänst och jag börjar känna mig en aningens dyster... Jag tycker inte om att gå hemma. Det hade varit en sak om mitt företag varit igång, för då hade jag ju haft inkomst på hemma plan med tillhörande arbete..

Pappren är dock på skrivna och klara för inskickning till skatteverket nästa vecka och då kan jag också starta igång på riktigt. Det ska bli så roligt..

Att vara ridhund..

Funderade på det nyss faktiskt då jag såg Casper liggandes och verkligen SOVA på sin älsklings plats vid grinden till vardagsrummet, där inne sitter pappa vid tv'n på kvällen men av "hunden hårar ner för mycket själ" så får hundarna inte vara där inne. Men Casper har bestämt förklarat att han är en husse gris och ska då ligga så nära som det går.

Jo till saken. Det finns många hundar som ligger mycket men det finns två skilda saker:

1: den ena hunden är trött pga. fysisk eller psykisk aktivitet
2: den andra hunden ä uttråkad.

Casper var idag av alt. 1. Vilket underbart liv han har den hunden:

Han bär påsar (hö till hästarna)
Han bär in ved.
Han bär i stort sett allt han kan få in i munnen när vi ber honom!
Sedan är han i täten av cykel ekipaget (Pappa, Classic och Sam)
Sedan så tränar han med matte Anna på åkrarna för att bli lyhörd för ridturerna.

Ja och så är han ridhund.
Han springer ca 20m framför, vänder sig om ibalnd för att kolla att vi är kvar. Han springer ibalnd in ett par meter i skogen. Nosar, spejar leker och springer springer och springer. Rider jag 1 mil så springer han noge det dubbla. Kors och tvärs överallt.
Och sedan är han hare med. Jo för när jag ska galoppera min sedvanliga galopp sträcka då kommer han springandes mot mig och hästen, skäller uppmanande: KOM IGEN DÅ!!!! Sedan rivstartar både han och hästen och sedan bär det iväg!
Han har total frihet, förutom de gånger som jag måste ropa in honom fot för att det är någon "fara" i närheten. Då går han med lugna steg och sänkt huvude i takt med hästens framben och väntar på: - Alé (som betyder fri!)

Nu ska jag sova av ljudet av mina tre trötta ridhundar!

Kram

Måndagen den 3/11-08

kl. 21.45

Idag är jag trött, riktigt trött...

Hästarna fick vara idag. Hundarna och jag busade en massa och hade det jätte trevligt! Tog lite roliga bilder:

Casper har inte riktift förstått vad man EGENTLIGEN har ett tuggben till! haha
Sedan tycker han att det är roligt att hoppa upp på våra ensilagebalar och göra hål med klorna så det möglar...
Toker där!
Ska Casper så ska vi!! (Men man kan ju undra om matte Anna KANSKE ligger bakom denna bilden...? Eller är de 10 åriga bröderna fortfarande så pass spänstiga i kroppen att de klarar 1,5 meters hoppet utan hjälp?!?!)Vårt hus!Sedan på eftermiddagen åkte jag till JSK och tränade... Uj uj det var jobbigt idag. Hade inte något kvar i ryggen efter mitt mördar pass i fredags. Men men jag blir tuff av denna träningen iaf! Tål mer och mer. Men är fortfarande noga med vila och uppbyggnads träning. Variation är bra!

Nu lockar sängen... Väldigt mycke.

Ha det gott!

Kram!

Söndagen den 2/11-08 Kurs för Hinni

kl. 20.10

Idag är jag glad!!!

Klockan ringde vid 07.30 och jag gick ut och fodrade, borstade Kristall och Ófeigur, packade tre påsar me täcken, rid utrustning och hö. Gick in och gjorde havregrynsgröt med mackor och juice, väckte älsklingen. Sedan åt vi, hämtade transporten hos Lina denna gång (tusen tack). Lastade hästarna och styrde kursen mot Mia och Jonas i Dala för att rida för Hinni.

En miss i vägb. + mitt lokal sinne gjorde att vi blev försenade och jag var lagom stressad när jag skulle in på banan och vara skärpt och koncentrerad. Men Hinni skötte det proffsigt och fick mig på spåret igen. Första passet är, som alltid för mig, det sämsta. Sedan på det andra, bara av att vila i 4 timmar, så har jag fattat och för sedan över det perfekt till hästen. Men sedan återstå befästningen av det nya och det görs hemma träning, efter träning, efter träning.

Sedan åkte Daniel till sina kompisar och sista F1 racet. Underbara han som kör mig i kylan och stannar och tittar ett pass, ordnar med box, leder och håller hästar, packar in och ut grejer... och allt detta utan det minsta intresse för hästar.


Sedan kom mamma och pappa lite senare och mamma red för första gången för Hinni. Hon var jätte nöjd och pappa sa:


- Så bra har han aldrig gått!!


Jaha tack för den tänkte jag som har ridit honom det mesta. HA HA HA! Jag är jätte glad att jag fick med mig mamma.. hon kan annars vara lite, hmmm vad ska jag kalla det... blyg för att rida så för folk. Men jag hoppas det släpper.. Vi får se, duktiga var de iaf!!!


Sista passet med Kristall red jag direkt efter mamma och det gick JÄTTE bra. Nu ska vi hem och öva på massa nytt och ANNA!!!!!!!!!!!! SLÄPP INNERHANDEN OCH SAMSPEL MELLAN YTTERTYGEL OCH INNER SKÄNKEL!!!!!


Nu ska jag sussa tror jag. Ögonen hänger tunga. Mysa lite med Classic. Stackarn han har fått vara utan mig mest hela tiden i helgen och han är allt lite små sur, så jag får väl försöka muntra upp honom lite. Tänkte jag skulle ha en hund förmiddag imån och lägga hästarna på hyllan en stund. Det mår vi nog bra av allihop!


Godnatt!


RSS 2.0