torsdagen den 30/6 2011

Godkväll! Idag bjöd dagen mig på strålande sol och.....huvudvärk... Så vi pratar om tidigare dagar istället ;-) Jag Lina å Anna hade en fantastisk ridtur i söndags. Lina m sol å saga. Jag m kristall å Anna m Garri! Rundan tog ca 2 timmar m stop vid sjön! Det är det som är livet att ta sina tävlingshästar på lång tur. Släppa alla måsten å bara leka å stärka deras kroppar. Jag skrattade så tjöt när kristall stolt m rest å krökt nacke å höga benlyft dundrade fram på de härliga vägarna i ökad tölt. Det är det här som gör att jag å mina hästar orkar, det är så här vi laddar batterierna å viljan att prestera vid träning å tävling. Stackars de hästar som aldrig får släppa loss å leka, om bara ryttarna kunde inse vad lek blandat m träning ökar hästens förmåga att vilja prestera på tävling/träning! Jag red hela mitt femgångsprogram den kvällen å det gick som en dans! Hans trav är fantastisk, han behöver inte så mycket fart längre för att orka bära sig rätt. Älskar min Kristall! Godnatt!

Söndagen den 26/6 2011

kl. 14.30


Idag har det hittills varit en underbar dag.... tråkigt nog fick jag tillbringa den inomhus då städning stod på schemat. Daniel och jag hjälptes åt så det gick ganska snabbt...4 timmar! =) Men fint blev det.

Sedan blev det lite middag och nu ska jag gå ut till stallet och rida ett par stycken. Sedan blir det en lång tur med mamma & Garri, jag & kristall, Anna & Ófeigur, Lina & Sól å Saga. Samt Zippo, Atli och Dumle. Å hoppas Cärla vill springa med =)

Ikväll kommer Casper, Sam och pappa hem från en tur i Norge. Dumle är nästan sjuk av saknad av Casper... Stackarn, han älskar Casper!!

En midsommarbild från mig och Zippo!
Lördagen den 25/6 2011

Så var årets avelsvisning över och jag hade en jätte rolig och givande vecka.
Lyckades rida så pass bra att både Randalin och Lofn kom in i stamboken som fyrgångsston!!!!
Nu är det väldigt tomt hemma och det är nästan att jag inte vet vad jag ska ta mig för...hmm...NÄÄÄÄ så illa är det verkligen inte. Finns massor av hästar att träna och föl att mysa med.

Men efter denna veckan så blev jag väldigt sugen på att visa om Kristall. Men vi får se när det blir, inte i år iaf!

Igår var det midsommarfest ute i Lekeryd hemma hos ett par bekanta. Mycket trevligt och roligt som vanligt. Ellinor och Monika gjorde ett fin fint jobb med lekarna och det bjöds på många skratt!

Jag och Daniel, Zippo och Dumle åkte hem kl 01.30 och somnade nöjda och glada.

Zippo och Dumle har varit med mig hela veckam (söndag-torsdag).
De är så duktiga. Dumle går nästan alltid lös och följer mig till 100%. Zippo däremot har koppel då han fortfarande inte är riktigt hundra % trygg. Sedan tycker jag personligen att man ska ha ALLA hundar kopplade när man är på offentliga platser för du vet aldrig vad som kan hända.
För 3 veckor sedan var jag och pappa på hästtävling och då blev han biten av en hund som skulle attackera Casper men pappas hand "kom i mellan"... Han blev inte illa biten men blodet forsade.. Pappa reagerade också snabbt och sög hunden i nacken och kastade iväg den.
två veckor innan dess var vi också på hästtävling och då attackerade en lös hund Casper. Vi kom och ställde oss i fika kön och framför oss var det en annan han hund av vallhundsras... Han gillade inte att casper kom nära så han flög på honom. Casper blev chockad men svarade snabbt emot. Dumle skulle också hjälpa till och sög sig fast som en liten igel i nacken på den andra hunden. När det blev lite luft mellan hundarna så sparkade jag iväg den andra hanhunden och först då...reagerar ägaren....

Men de har nog iaf lärt sig en läxa för nu har den alltid koppel när jag träffar dem...

Stackars snälla casper. Så dumt att alltid de snälla hundarna som går kopplade ska få all skit. Särskilt när det står klart och tydligt att hundar skall hållas kopplade.
Vid attacken då pappa blev biten så hade ju faktiskt den andra hunden koppel...bara det att det inte fanns någon matte eller husse i andra änden.... =S

Nej nu är det dags att mumsa i sig lite kärleksmums som jag och Daniel duktigt bakat!

Kram


Söndagen den 18/6 2011

Godkväll!

I veckan har det endast varit koncentration på Lofn och Randalin som skall visas på Strömsholm 20-23 juni, dvs nästa vecka!

Igår var jag och Tina på banan med dem. Jag red programen och allt satt perfekt, förutom att jag ha svårt att få till skritten på Randalin. Men jag hoppas jag finner knappen på tisdag lätt och smidigt.

Vilken utveckling de båda har gått igenom, jag är mycket nöjd med mitt arbete med dem och tror starkt på dem, men sedan är det ju domarna som ska tycka som jag. Och hur man än vänder på det så är det svårt att visa hästar utan ett "namn". Jag hoppas de kan se mig som vem som helst av de visarna som kommer vara på plats och att "mina" välmusklade, pigga och framförallt glada hästar imponerar på dem.

Tina och jag badade hästarna i 1,5 timme igår och de är super rena och luktar som en hel kicks affär... ;)
Randalin är ju skäck och jag tror aldrig hon har varit så här vit och fin, gud vad Tina skrubbade =D


Idag kom Anna som har sin Katla inackorderad hos mig, vi tog en tur på Garri och Lýsir. Helt underbart va det och Zippo, Dumle och Casper sprang troget med. Efter det väntade putsning av utrustning.
I morgon åker vi först klockan 12-13 tiden så jag hinner packa på förmiddagen.

Nu vankas det grillat!

Må gott!

Kram AnnaSöndagen den 12 juni 2011

kl. 23.00

Hej! Kommer ni ihååg mig!? Hästtjejen från de småländska skogarna med HUUUURRR mycket som helst att stå i alla dagar 24-7!?

Jag tror att jag har fått tillbaka viljan till att blogga... Jag ska iaf göra ett försök!

Vad har hänt sedan sist vi hördes för ca 1/2 år sedan...

Tror det ända ny bland djuren är att jag har tagit hand om en storpudel kille som heter Zippo.
Hittade honom på hundstallet.se som tar hand om hundar som har blivit misshandlade/vanvårdade..

I Zippos fall handlade det om vanvård. Han är en mycket sprallig kille som älskar sitt liv som det är nu. Som Lina sa idag på vår ridtur: - Ler han hela tiden!?

Han har en kropp som en greyhound och är mycket snabb och atletisk.
MEN när han sover då SOVER han. Har aldrig sett nått liknande han kan sitta upp och sen bara doppa ner huvudet mot bröstkorgen och somna.
Sedan har han väldigt skumma sovställningar då han vrider kroppen vad man kan tycka ser ut som "ur-led".

Han och jag har blivit mycket goda vänner. Jag kommer förmodligen alltid att ha en storpudel, de är helt fantastiska och passar min livsstil perfekt!!

Nja det får vara en start på fortsättningen ;)


Zippo!RSS 2.0