Tisdagen den 30/8 - 2011

 

kl. 07.30

Idag står det utbildning på schemat. Bonny Burgess kommer till mig!


Måndagen den 29/8-11

Snart lider även augusti mot sitt slut och hösten närmar sig med stormsteg, vilket jag är mycket nöjd med då sommarmånaderna inte är mina favoriter. Fast i år har ändå sommaren varit helt ok med LAGOM många varma dagar och resten med växlande molnighet. Det behövdes lite värma för att tina upp efter den vintern vi fick och det närmar sig väl ytterligare en...

Jag säger inte att jag inte gillar sommar värme och steka på stranden och svalka sig i vattnet, men det är bara det att med djur som sin allra mest sysselsättning så är värme (HETTA) inte speciellt behagligt för att kunna göra ett någorlunda bra jobb.


I lördags kl. 18.00 red jag med Garri och Anna(min inackordering, eller aa hennes häst Katla!) med Kristall iväg på en långtur. En bit ifrån mig så mötte vi Lina och Sól. Mina hundar Zippo (pudel) Casper (aussie) och Dumle (papillon) och Linas Cärla (dansk/svensk gårdshund) var också med på turen.
Rundan är ca 1,5 mil och det är högt tempo med ett par skritt sträckor där vi hämtar andan.
Att Zippo ska orka det kan alla förstå med hans lätta och smidiga kropp och långa ben. Casper orkar också bara det att han är förståndig och lägger upp ett jämt medeltempo som han håller hela rundan, vilket resulterar att vi ibland får vänta in honom, men det gör vi så gärna så länge som han vill följa med!


Men så kommer vi till Cärla och Dumle.... Cärla är lite större än Dumle... men ändå!?!?
Hur kan dessa små varelser hänga med i detta tempo och denna längd utan att ens visa tecken på trötthet?
Tempot vi rider är ett högre medeltempo i trav och tölt samt medel till ökad galopp och sedan i rask skritt. Jag menar inte ens när vi skrittar kan de här två små "lunka" med och ta igen sig. De måste trava raskt.
Underbara underbara hundar! Små hundar är inga soff/lägenhetshundar! Dumle har visat prov på att en papillon inte alls är vad alla tror att de är. Han är en tuff, snabb, uthållig, stark och GLAD hund som älskar att springa och valla.

SMÅ HUNDAR BEHÖVER RÖRA SIG OCKSÅ!!


Att sedan Zippo och Casper snarkar ikapp när de kommer hem och får komma in och lägga sig, och att Cärla och Dumle istället väljer att springa och hämta sina favorit leksaker och sedan leka i sina hussar och mattars soffor... Ja det är en annan historia :)


Idag var fotograf Emma Jansson och hennes kompis på besök, dock regnade det så det blev inte så mycket fotograferat som tänkt, men vi hoppas att det kommer fler tillfällen!


I morgon kommer Bonny Burgess hit och ska instruera mig och Anna i Natural Horsemanship. Något som jag inte mer än läst om och sett på film. Ska bli otroligt spännande. Kameran och videokameran är laddad!!


På lördag väntar privat lektioner för Atli Gudmundsson med Garri och Kristall. Och på Söndag är det Kristalls andra Gaedinga SM kval. Detta hålls i göteborg!
Mycket att se fram emot KUL!!


Torsdagen den 25/8 2011

 

Just nu är det massor att pyssla med och jag har långa dagar men jag klagar inte.

 

I Lördags-söndags så var jag i skåne och tävlade på Margaretehof, Everöd. Det var 2:a kval tävlingen till Gaedingakeppni SM.

 

Både Kristall och Garri gjorde fantastiska prestationer.

GARRI T1: Fina poängen 5,93 och belönades med en delad 3:e placering och A-final. 6,0 är kvalgränsen till A-klass och det är sedan i A-klass som man kan kvala till SPORT SM. Men jag gjorde en sen nedtagning och det var den som kostade mig de 0.07 poäng som saknas till 6,0. Det är iaf de högsta uttagningspoäng vi gjort så jag är super nöjd.

GARRI B-FLOKK(kort tölt. ökad tölt, trav m ökning, galopp m ökning, skritt): Han gjorde en fantastisk uttagning och höjde sina tidigare kvalpoäng från 7,99 till 8,236(!) Jag kommer inte ihåg mycket från den uttagningen för jag tänkte inte JAG BARA RED! Underbara Garri!!
Han placerade sig på en 4:e plats och vi fick rida A-final. Jag valde att bara starta i denna finalen på söndagen då jag tyckte att det skulle räcka gott och väl för honom. Finaler är jobbiga, särskilt T1 och B-flokk.

ökad tölt i finalen!Duktiga duktiga DUKTIGA Garri!KRISTALL STILPASS: Det var hans andra start den dagen och jag fick inget riktigt driv. Han var snabb och gjorde fina läggningar och ok nedtagningar men det såg nog allmänt lojt ut... Men vi gjorde pers: poängen 4,90 och tiden: 10,8 sek.


KRISTALL A-FLOKK: Fantastiska underbara Kristall. Äntligen kunde vi visa vad vi verkligen går för. Han gjorde en kanon uttagning. Kritsik är jag alltid så det fanns naturligtvis saker som jag kunde skött bättre men i det stora hela så är jag SUPER NÖJD! Vi kvalade med fina poängen:
8,25 - 8,14 - 8,09 - 8,07 - 8,0 = 8,11
Vi fick en fin 7:e placering och A-final plats. I A-finalen kommer Kristalls allra bästa styrka väl till pass, han är otroligt uthållig och blir bara bättre och luftigare i rörelserna ju mer han få gå och ju mer jag ber honom. Detta resulterade i fantastiska poängen 8,291 och en slutlig 3:e plats! Jag har aldrig varit mer stolt över honom än denna gången. Kristall ger sig aldrig!

Trav (ärovarv!)Trav i finalenPass i finalen

Duktiga duktiga DUKTIGA Kristall. Jag är stolt och han är nöjd <3Tölt ärovarv!Till helgen hägrar målning av stallet och kurs i huskvarna. Ska bli kul att träffa mina elever igen.

 

Nu är mina ögonlock tunga efter en lång och intensiv dag. Godnatt!


 


Torsdagen den 18/8 2011 Mycket som snurrar....

...i mitt huvud just nu.

Det är allt från tapeter till arbetstider till gaedinga program.

Väga för- och nackdelar. Tänka tänka, bolla bolla... Aja någongång faller väl allt på plats får vi hoppas.

 

Ósk har i en vecka gått med hälta fram och tillbaka. Jag hittade en hålvägg och lät hovslagaren kolla henne i tisdags. Mycket riktigt. Han öppnade upp 3 av 4 hovar.. Stackars liten. Nu är det öppet och jag behandlar med jodapax och ett SUPER medel som heter Cyclo vet! Men jag hade också en tid på kliniken i vaggeryd idag som jag valde att åka på för att säkerhetsställa diagnosen på henne. Veterinären höll med och sa samma som hovslagaren. Nu är det absolut inte så att jag inte litar på min hovslagare, för det gör jag till 100% han är guld värd. MEN Ósk är 2 år och jag vill inte bygga på problem på henne bara för att jag snålar på en koll på kliniken. Känns mycket bra nu!

 

Ja Ósk är ju bara 2 år, hon har aldrig lämnat sin mamma och går nu i en flock med 3 föl och 4 vuxna ston inkl. mamma Skuggadís. De är en familj och ropar efter varandra om någon går in för koll. Men Ósk hon skötte sig exemplariskt. Hon gick i både skritt och trav jämte sidan under hältundersökningen och stod stilla när de stack för att kolla djupen på hålväggarna. Hon fick beröm av veterinären och sköterskan. JAG ÄR SÅ STOLT.

 

Kristall följde med idag som moraliskt stöd i transporten. Jag passade sedan på att träna på banan när jag ändå var där. I helgen ska jag tävla med Garri och Kristall i Margaretehof. Det är SM-kval i gaedingakeppni. Garri är redan klar och Kristall ska göra sin första start. ROLIGT!

 

Nu drar det i ögonen och dags att somna, dagen börjar tidigt för mig imorgon med mycket att stå i, som vanligt.

 

Godnatt!


Ósk är fölens favorit i hagen. Här leker hon och Prins! 

 


Tisdagen den 9/8 2011 Första dagen...

...på jobbet!

 

Å det känns faktiskt helt okej. Jag önskar jag slapp men samtidigt är det en del av min vardag 48 veckor om året så...det känns rätt tryggt och bra ändå!

 

Jag och Daniel har blivit två kattungar rikare och de är det busigaste jag träffat:Edward och Bella, när man tycker bäst om dem: VILANDES!Meningen är att de ska bli stallkatter men jag tror det får bli en combo mellan inne och stallkatt. Daniel vet inte om det än dock....ssscchhhh!


Träningen med hästarna går suveränt och nu är det 5 träningshästar och 4 som jag rider privat. Dock är det max 7 hästar om dagen så jag har ett fint schema. Sedan har jag två dagar i veckan som jag inte tränar träningshästar för att hinna med allt annat som har med djuren att göra, samt att få lite såkallad fritid. Men den fritiden fylls ju ändå allt som oftast av något som har med hästar att göra.. Så jag antar att mitt liv är.... HÄSTAR!


Jag har dömt min första tävling. Det var en sm-kval tävling, jag är ju nationell gaedingakeppni domare. Detta var en mycket rolig upplevelse om än lite krångligt ibland då det är en hyffsat ny tävlingsform i Sverige och alla ryttare hade inte hundra koll vilket är förståeligt! Men vi löste det fint tycker jag och riktigt mycke fina hästar och duktiga ryttare denna dag. LÄNGTAR till Gaedinga SM, men då ska jag rida, Garri i alla fall som är kvalad. Hoppas att Kristall kvalar om 1,5 vecka i skåne.

Kul att dömma som sagt men det blir svårt att hinna det eftersom jag vill tävla också och det är minst sagt stressigt att både rida och dömma olika klasser samma dag. Det gick denna gång men inget jag önskar att behöva göra om..

 

Nej slut malet för min del...

Lite bilder!


Prins är pappa Kristall upp i dagen.

 

Daniel har blivit farbror till lille Emil!

Svårt för fotografier på mig själv men denna är jag nöjd med!Måndagen den 1/8 2011 En vecka kvar...

 

kl. 22.20

...tills jag börjar jobba igen. Tiden går alltid så fort när man har semester och lite jobbigt är det att veta att det snart är dags för arbete igen. Önskar av hela mitt hjärta att jag en dag kan bara ägna mig åt hästarna för det är det som jag verkligen vill.

 

I torsdags var jag med Kristall och Garri och tränade på banan och Hinni var där och hjälpte oss med våra Gaedinga-program. Det gick riktigt bra med båda hästarna och " I nailed it" så att säga ;)

(bilder från träningen längst ned i inlägget)

 

Igår var det Gaedingakeppni SM-kval på himmelstalund i Norrköping. Jag hade med mig Garri och startade b-flokk. Och VI KLARADE DET!! GARRI OCH JAG SKA TILL SM =D

Jag kommer rida en kval tävling till med honom för att öva eftersom vi gjorde ett par missar som jag inte är nöjd med riktigt. Och jag tror att jag bör finslipa programet lite grann.

Men... VI KVALADE!!!!!!

Kristall ska till kval tävling den 20/8 och jag hoppas på att jag kan sätta en lika fin runda med honom. De är bra nu de där två...tre :)


Har också fått nys om en kurs för Júlio Borba och som jag har drömt om detta. Och det är redan nästa söndag-måndag! Jag tänkte ta med Kristall och väntar bara på bekräftelse.
"Lightness through energy"
Hoppas, hoppas, hoppas...!

 Garri

 

Garri
Garri

Kristall
KristallKristall


RSS 2.0