Måndagen den 27/7-09

Kl. 21,50

Oj vilken helg.

I fredags åkte jag och pappa till norge för att hämta hem min farmor och farfar från deras hus.
Pappa körde upp och hem, jag fick ju köra farmors bil hem... Pappa körde sammanlagt 96 mil... (!)
Vi steg upp kl. 05,30. Körde 6 timmar upp och 6 timmar hem med en paus. Hemma igen kl. 21,30.
Åt pizza...
Sedan skulle jag ju tävla lördag-söndag så kvällen och natten gick till packning och förberedelser.
Klockan 23.30 somnade jag och kl. 02.30 ringde klockan. Masade mig upp tog lite frukost, gick till stallet och skakade liv i Snót och Kristall. De undrade vad i hela fridens namn jag gjorde där NU??? (de undrade jag med.)

Jag startade Kristall i femgång.
Han gick som en klocka ända till passläggning nr 1... Han låg bara halva sträckan och i nedtagningen trampade han av sig skon och fläckte hoven. Red sista läggningen också men resultatet kan ni ju nästan räkna ut själva. Men vi är två fighters och ger oss aldrig.
Det gav oss en plats i b-final m ynka poängen 4,40 med 0 för pass.

Red Snót i fyrgång vilket jag ALDRIG mer kommer göra. Hon är en femgångshäst punkt slut. Hon gick fantastiskt men för mycket pass häst helt enkelt...

Pratade med pappa och sa, vi åker hem. Detta är inte min dag.
Pappa talade förstånd med mig och sa i denna familjen ger vi inte upp.
Så vi tog in kristall i transporten och påbörjade skoning. Jag var ur säker och satte alla sömmar i nya fina hål.
På lördagen startade vi b-final sist in av 6 st.
Han gjorde en fantastisk tävling och vi vann b-finalen med 5,17 med slarv i läggningarna.
Detta gjorde att vi får starta a-final... så 4 timmar senare...

....gick vi in som nummer 6 av 6 i a-finalen. Kristall ladddade om liksom jag.
Vi gör tre säkra läggningar som bara blev bättre och bättre.
Vi säkrare en fin 3:e plats med poängen 5,43.
Om jag är glad??????
Jag är så glad så jag kan spricka. Vilken häst jag fått tag i som fixar detta och bara blir bättre och bättre.
Ni ska veta att det är inte ett varv vi rider á 250 meter st....

Bad om ursäkt till Snót att jag svikit henne..

Nej nu kommer Daniel med husvagnen. Vi ska på husvagns semester till... hmmm Falken berg? eller var det Varberg...? Aja västkusten iaf =)
Hemma igen på fredag!

Kram


Tisdagen den 21/7-09 Kurs!!

kl. 20.30

Dagen började klockan 4.45 idag med fodring, mockning och ryktning(Kristall och Snót).
Sedan utsläpp och frukost för mig. Lastning av Kristall och Snót sedan rullade bilen till Hinni. Mötte Monika och Gnuffe på e4.an och vi slog följe.

Jag började rida Snót och det gick jätte bra. Fick lära mig att få henne tänka framåt med energi. Riktigt svårt. Till och med Hinni sa: "Det är svåra grejor du sysslar med nu Anna och du klarar dig fint, hon är flott"

LEENDET VÄXTE FRÅN ÖRA TILL ÖRA!!!!!

Sedan red Monika Gnuffe och jag kunde iakta och lyssna för att veta om jag gett henne rätt instruktioner innan och vad jag ska gnälla på henne nästa gång!!!

När det var Kristalls tur så begav vi oss till rundkorallen. Av med träns och på med repgrimma och rep i min hand.
Han har börjat tappa balansen i galoppen och osäker i nedtagningarna så det var det de handlade om idag.
Inget tjafsande i hans mun bara driva och vänta driva och vänta och till slut gjorde vi övergångar:
galopp-trav, trav-skritt, skritt-halt, halt-skritt, skritt-trav, galopp-skritt. osv osv. Sedan halter och backning fast då hade jag aviserat och fått ha repet bara som en ring runt halsen och höll dem som vanliga tyglar.
Vilken känsla jag fick och jag kände VERKLIGEN att han jobbade MED mig.

Motivationen är på topp och Snót, Kristall och jag börjar nu vandringen mot 2010 mål:

......vad...??? det får ni se!!! =P

Classic.....

Han har inte ätit ordentligt och fått behålla maten på dryga 5 veckor nu... Vi har varit hos veterinären och han är grundligt undersökt med prover och är kärnfrisk.
Han har aptit, Men efter han ätit så spyr han.....
1 av 10 så får han behålla maten... Mager som en skrika. Men pigg och busig...

Vad ska jag göra?

Jag ger honom kokt ris, kokt färs, kokt grishjärta, kokt lever, kokt ox hjärta... detta tillsammans med milt foder för magen som är lättsmält, det dyraste och bästa på marknaden.... nyligen avmaskad...inget.
Börjar bli smått orolig. Hur länge kan det hålla på så här. Det får bli veterinär igen och se om de kan gå in i magen på honom och undersöka. Nått är allvarligt fel.
Tänderna är det inget fel på säger vet, men han tuggar väldigt försiktigt så jag har bärjat blöta fodret rikligt.... Men a han spyr ju iaf...

SUCK!


Leverpastej smörgåsar är det enda som funkar riktigt bra.

Måndagen den 20/7-09 Regn, regn.....regn...

Det regnar å regnar...himlen är grå...

Suck det blir en innedag idag, tur att mina hästar gick långt idag så jag slapp rida i regnet idag. Nått att glädjas åt iaf!!

Det år bli städning och tvättning istället. Sedan åker jag å pappa och möter Daniel på gymet i v-ryd för lite träning.

Imån lastar jag Snót och Kristall för resa till Hinni och träna. Monika ska också med, med sin Gnuffe. Kul, jag har lyckats att få igång henne igen =) Tar faktiskt åt mig den äran!!! Nu är det bara tävlingsstart kvar hihi
Daniel och pappa följer också med samt Monikas pojkvän och pappa med kamera i högsta hugg! Hoppas vädret vill oss väl...

Nej nu ska jag dammsuga lite.

Ha de!

kl. 22.30

Dagen blev fylld av aktiviteter trots regn.

Det blev som sagt städning och sedan träning på gymet.
Efter det blev det seeeen middag. Orkade inte anstränga mig så det blev falukorv med mos. Men trot enkelheten så kan mjölk, krydda och sås göra det riktigt lyxigt samt goda frukost knäckebröd!!

Efter det diskade Daniel och jag och pappa gav oss iväg ut på en ridtur, i regnet, han på cykel med de tre små vargarna och jag med Greifi.
Det var evigheter sedan jag satt på hans rygg men oj oj han är densamme och vi blev ett på mindre än en sekund. Underbara häst. Fan. Nu blir jag bara sådär ledsen igen. Jag vet ju att det håller inte i längden... Han blir sämre igen och då står jag där. Men jag kan inte hålla mig borta från hans rygg och han älskar det verkligen. Glöden kommer till hans ögon och han spänner varende muskel när han tryggt bär iväg mig!
Han har ju varit hos sin fodervärd, och det har hon skött fantastiskt bra. Han ska dit igen efter de varit på semester två veckor. Så glad att hon kan göra honom lycklig och att han gör henne lycklig.

Sedan packade jag bilen och förberedde hästarna. Bakade en kaka, duschade och åt kakan! Smaskigt.

Nu somnar jag, önskar er alla en godnatt!

Söndagen den 19/7-09 Bjarg "hemma-hos" hos Lina och mig!!!

20.50

Oj vilke dag!

Igår först... Då var jag ute och red Fákur och Ófeigur en sväng. Fákur börjar bli en fin häst. Nerver men otroligt lojal och frågvis!!!
Ófeigur måste jag få att börja tölta mjukt, men det är svårt och jag tror det har med patellan att göra, trotts att han är opererad med gott resultat i båda knälederna så tror jag det sitter kvar, samt hans smärtor  ryggen som han fick av att spänna sig för att undvika smärtan i knäna...
Så planen är varvat som handhäst och sedan ut och trava med ryttare på lös tygel samt ett par meter i taget i samlad form. Sedan mycket galopp med många fattningar och korta tölt pass så att han känner sig lugn och bekväm i tölten. Vi får se om det hjälper!! Han måste få mer muskler och bli starkare.

En som blivit stark är Kristall. Jösses vilken herre han har blivit. Han ser typ ut som värsta 100 meters atlheten =)
Han blir bara bättre och bättre och jag älskar honom mer och mer för varje dag. Vi har fått en koppling och jag gillar hur framtiden ser ut.
Sen är han liten men så kraft full. Man bara flyger fram!!

Snót har börjat gå i fint samlat tempo tölt med fina ögningaar och börjat bli snabbare så jag har bestämt att starta henne i fyrgång nu till helgen på tävlingen i mönsterås. Tar fram passen igen till först visningen nästa år!

Och idag...
Hem till mig och Lina kom det Bjargare och icke-Bjargare med islandshästar och vi red sammanlagt 11 hästar på en tre timmars tur på härliga mjuka grusvägar och fasta sandvägar.
Tyvärr skedde en mindre olycka så det var 11 hästar hela rundan men bara 9 ryttare.
Det gick bra men ryttare chockad men som väl är okej. Las dock in på sjukhus för opservation då hon slog i huvudet.
Det gav oss alla en tankeställare... Ridning ÄR en farlig sport. Allt kan hända.

De hade varnat regn... Men INTE EN DROPPE under hela ridturen. Det var alldeles för varmt tyckte vi som klätt oss för kallt regn,,,, Men bättre varm än blöt!

Tog bilder men får inte kamera sladden att fungera suck... Jag som var så laddad att få ut lite bilder. Var till å med i flocken idag och tog bilder...

Två som var ledsna idag var Casper och Classic... De fick snopet stanna hemma idag när vi red iväg. När jag sedan kom hem var det sura miner. Men jag uppmuntrade dem med kurra gömma i skogen och sändande på blöt äng! Nu är de trötta och ligger alla på sina favorit platser.
Nu undrar ni nog varför Sam inte var besviken!?
Jo det är så här att han HATAR regn och blött gräs så han stannade HEMSKT gärna inne idag!.
Hmmm.... undrar om hunden kissat idag!?!?!?! =S
Bäst jag går och kollar, sen blir det sängen, 3 timmar i sadeln med skratt, prat och illamående från olyckan gör att man blir trött....mycket trött. Jag är helt slut för att tala klarspråk.

Godnatt!!!

Fredagen den 17/7

kl. 08.30

Mycket har hänt sedan sist...

Jag mår bättre än någonsin och allt flytter framåt i en bra takt. Visst är det mycket man vill hinna med så här under semester tiderna men jag försöker att inte stressa. Jag vet hur jag mår då.

Jag, Monika Ellie och Åsa var uppe och tittade på SM förra söndagen. nästan 4 timmar i bil enkel resa, men med gott sällskap och mycket att prata om så kände iaf jag knappt av resan. Vi var ju också 4 st som delade på de 8 res timmarna.
SM var fantastiskt bra om man ser till startfältet med många högt meriterade tävlingshästar och ryttare. Den som imponerade mest i mina ögon var Hinni och hans Hrafn. Red en ok uttagning in i B-final, vinner den och rider A final. Slutade 5:a och med en del riktigt fina poäng. Där förstod jag inte domarna riktigt. En gav honom 8.5 för moment lösa tyglar medan de andra låg på 6-6.5... de såg väl något som inte jag såg... men ibland tycker jag domarna borde belöna när det är något som är bra. Vad krävs egentligen för en 10:a? Ibland tror jag att den är ouppnålig... Men jag kanske måste läsa en domarbok för att förstå vad de går efter!
Sedan var min favorit Hrannar och Vignir!! Vinnare av 5 gången i år....igen =) Han är verkligen min typ av häst, liten kompakt och otrolig utstrålning. Lyckades naturligtvis inte få en bra bild av ekipaget...

I måndags hade Kristall svullet öga vilket fick betyda vila... Å eftersom jag och Daniel åkte till norge och inte var hemma förän onsdag kl halv 4 på natten så blev det ingen ridning förän igår. Krutpaket kan man kalla Kristall för då... Men ögat var bra och han var glad. Det blir nog bara "busriidning" idag igen om jag känner honom rätt. Brukar ta två dagar innan han återhämtar lugnet... haha min buse!!!
Snót hon är alltid bra, älskade häst. Hon är verkligen en klippa. Hade hon inte haft nerverna utanpå så hade hon utan tvekan varit en häst för alla.
Köpte nya boots, skydds boots, karledsring och ridbyxor på sm, man får ju passa på när det är mässpriser!!!
Prövade bootsen på Snót, vilken skillnad. Helt klart mina nya tävlingsboots. Rider ju inte ofta i tunga boots utan bara inför tävlingar när man vill ha det där lilla extra. Men nästan alltid med skyddsboots i och med passläggningarna för att skydda henne och Kristall med förståss.

Igår hämtade jag hem Greifi från hans "nya" matte Emelie och hennes familj. De skulle åka på semester i två veckor i Sverige så då kände vi båda att det är bättre han kommer hem till mig än att de fixar häst vakt. Så sen åker han tillbaka igen och då med Viking. Kommer bli helt perfekt för både mig, hästarna och Emelie.
Igår hade jag med Ófeigur så vi red en sväng. Hon har underbara  ridvägar. I mängder och allt sirklar runt de många sjöar som finns i området. Fick uppleva all natur man kan uppöeva kändes det som.
Och Greifi mådde prima och såg sådär lycklig ut igen!!

Idag skulle jag egentligen åkt och tränat för Tóti, han som rider Kraftur frá Bringu. Det var bestämt sedan 3 veckor tillbaka. Men han fick viss hemlängtan och åkte till Sverige en sväng innan han kommer tillbaka till Sverige igen för att träna Kraftur inför VM. Det tycker jag var väldigt dåligt. Men tyvärr är det ju så i denna branschen och jag har varit med om det många gånger förr och det förvånar mig inte. Jag fick erbjudande om någon extra tid men då rider jag mycket hellre för min riktiga tränare Hinni för de pengarna, och jag tror det är bättre också för han vet hur jag rider och vad mina svagheter sitter och han känner mina hästar. Så på Tisdag bär det av till honom. Monika ska också med, med Gnuffe, de ska bli jätte kul. Älskar resorna med de fyrbenta och goda vänner!!!

Nu ska jag strax ut och rida dagens hästar för att sedan ägna dagen åt mer husliga ting!

Ha det gott!

kl. 14,30

Ibland undrar man vad man gör med dagarna...Från det att jag skrev sist har jag:
mockat
ridit en häst 1 timma ca...
släppt hästar på bete
fikat
matat hundarna
badat två hundar
ätit middag
satt mig vid datorn och fixat med lite saker som är måsten...

På 6 timmar känns inte det som speciellt mycket även fast jag varit igång i ett!

Nu ska jag iaf ner och hjälpa pappa med fönstrena som han slipar och målar.
Sedan mot kvällningen 6 halv sju blir det långtur med Kristall och Snót!

Hörs!

RSS 2.0