Tisdagen den 23/12-08 Da´n för doppare da´n

kl. 22.00

Idag ringde klockan, klockan halv 8 och djuren var hungriga. Casper hade redan varit och sagt till pappa kl. 6 fick jag reda på senare under dagen men ingen mat hade han fått.. stackarn.

Sedan vilade jag till 10 igen då jag inte hade speciellt mycket att pyssla med idag. Mamma åkte till stan och handlade och hälsade på lite folk. Jag klippte Classic, resultat:



Jag är bra på att trimma men mindre bra på att fota ; )



Tränade styrkelyft i vaggeryd.

Nu är mi hals svullen och jag känner: antingen stannar det av här, eller så har jag jätte ont i morgon. äppelcider vinäger och honung står redo! Jag ska definitivt pröva det.

Imån ska jag upp tidigt och hjälpa mamma med maten, dra av hästarna skorna och verka. Sedan är det lagom att duscha och äta. På eftermiddagen åker vi till min mormor som bor på ålderdomshem, hon är ganska sjuk och lider av minnesförlust, alzeimers. Men hon blir glad av besök även fast hon tror jag är någon annan... Sedan åker vi till min farmor på kvällen, mamma, pappa, jag och våra tre hundar. Aldrig att jag skulle lämna dem ensamna hemma på självaste julafton.   
    Sedan kommer Daniel under kvällen. Vid 22 tiden åker vi hemåt och har paket öppning!!! (Kan säga att när jag var mindre såg inte paket öppnings traditionen riktigt ut så här... det hade jag aldrig kunnat hålla mig till klcokan 22 på natten...eller rättare sagt: MAMMA OCH PAPPA HADE INTE STÅTT UT MED MIN IVER!!!!!)

Lite bilder:

Är det Anna man kan skymta underst i brottar högen??



Classic och Sam (närmast kameran) tar en tupplur i kökssoffan...



Nu ska jag läsa lite ur en bok och sedan somna gott!

Först:

God Jul och Gott Nytt År till er alla!
Önskar: Anna, Classic, Sam, Casper, Missan, Hugo, Lill-Spiran, Greifi, Kristall, Skuggadís, Otur, Snót, Viking och Ófeigur!


Måndagen den 22/12-08

kl. 19.00

Nu äntligen sitter jag ner för "första" gången idag... Har varit igång hela dagen.

Började morgonen med en ridtur och sedan åkte jag till Lina för att rida Sól tillsammans med henne och Tinna. Vi red i mjuka sviktande grusbackar med mycket tölt/galopp. JÄTTE nyttigt för Sól, som kämpade tappert ända tills vi stod utanför stallet igen.

Väl hemma väntade stallet på att bli mockat och spånat så det blev min nästa anhalt av sysslor. Så härligt att spåna upp, soppa golvet och känna doften av "fräscht" stall utan piss lukt. Pyntade fönstret i stora gången med en liten gran, hus och tomtar med massor av paket. Lite julstämning vill jag allt ha i stallet. Utanför nya stallets ingång hänger en slinga med färgade lampor, de lyser fint i "vinter" mörkret.

Sedan väntade en trave med julklappar som skulle slås in och jag satt säkert med det i 2 timmar....

Åt en god middag och begav mig sedan upp för att få ordning på mitt bombnedslag till rum. Tog också ca 2 timmar. Men så var ju klockan bara 18.
- Hehe Där ligger ju en skitgris!!

Casper åkte i duschen och fick sitt julbad.

Imån ska jag klippa Classic och bada honom. Sam få bara ett bad för han är redan så fint klippt för 2 veckor sedan.

Fick också ett trevligt samtal från Pia som fött upp Classic och Sam. Roligt att höra från henne. Va riktigt längesedan vi hördes eller sågs. Funderar på att ta pudlarna och Casper med till henne någon dag snart. Kul för henne att få se dem nu när de är äldre men fortfarande så välmående och friska!

Lyssnar på lite låtar på YouTube. Klistrar in en länk därifrån om någon vill lyssna på ett helt fantastiskt soundtrack från filmen: The Last of The Mohicans. (låt det bara spela i bakgrunden medan du pysslar med något annat!)

http://www.youtube.com/watch?v=ygNuRpwZqRU   (bildspelet till är underbart!)

Lägger in en till... denna är lite "tyngre" man måste nog gilla denna typen av musik för att ens få fram en känsla. Jag ryser från knopp till fot!

http://www.youtube.com/watch?v=3G6UHQJx3Us&feature=related

Haha inatt hade jag fuffens för mig....

Daniel vaknade klockan 4 ca och gick på toa. Sedan la han sig med armen om mig och jag gosade in mig som vanligt och somnade tryggt. Men efter en kvart reser jag mig hastigt upp, kravlar mig ur sängen och över Daniel.
Daniel frågar:
- Ska du på toa älskling?
- Nej, kommer ett yrande svar från mig.

Jag rusar mot fönstret slår upp rullgardinen och ställer mig och kikar ut.
Drar sedan ner gardinen igen och springer in i sängen och kravlar mig in innanför Daniel igen. Somnar hårt.
Varpå Daniel frågar:
- Älskling, vad gjorde du?? Hallå Älskling? SOver du?

Anna svarar inte...
När klockan ringer säger Daniel:
Du gick i sömnen inatt!

Mig veterligen är detta första gången det händer. Men jag vet vad jag gjorde uppe. Jag skulle kolla om stallet brann.
Vi har ju satt upp julbelysning ovanför stalldörren och Greifi och Kristall stod inne inatt. Jag drömde inatt att julbelysnig någon annanstans började brinna. SÅ antagligen skulle jag upp och kolla stallet....

Det händer mig ofta att jag vaknar av att det stampar i stallet (trägolv) och då måste jag ur sängen och kolla så allt ser ok ut. Lite äckligt men jag kan ABSOLUT INTE somna om förän jag gjort säkert för mig själv att det INTE är något fel ute.

Nu ska jag fika lite och titta på tv. Klockan 20 är det mannen som talar med hundar och det SKA jag hinna se idag!

Kram Anna

Söndagen den 14/12 - 2008 Lag SM Styrkelyft

kl. 18.00

Igår var en låååång dag.

Från fredag till lördag sov jag 4 timmar, pga att jag var nervös. Och då blir jag inte trött.. Så jag låg onödigt länge framför tv'n fastän jag vet att om jag bara släcker lampan och blundar så somnar jag på 10minuter.

Klockan ringde lördag morgon kl. 05.20 och det var dags att gå upp. Fodra hästarna och rasta hundarna. Sedan åkte jag och pappa till Jkpg och hämtade Daniel och en kille som heter Adam. Tillsammans (pappa körde vi andra sov...hehe) åkte vi de 28 milen till en satd som heter Köping för att tävla Styrkelyft i Lag SM.
Jsk bestod av ett herrlag: Marcus, Daniel, Bernard, Damir och Anders. Reserv: Adam.
Damlaget: Jag, Carina och Titti. Reserv: Erika. Det var fyra lag i från herrarna som skulle mötas och fyra lag ifrån damsidan som skulle mötas.

Hos damerna var det en jämn och tuff kamp men som sedan gick från klarhet till klarhet: JSK DAMER ÄR ÅTER IGEN SVENSKA MÄSTARE FÖR ANDRA ÅRET I RAD!!!!!!
Sådan glädje spred sig bland Jsk:arna och vi i laget kunde inte mer än le.. och vi log och log! Glädjen försvann aldrig. Vi var bäst, igen!

Herrarna hade också ett guld att försvara men i första momentet knäböj så strulade det sig för en av lyftarna och de var borta från kampen. De kunde knipa bronset, markspecialisterna (däribland Daniel) k'ämpade in i det sista men fick idag se sig besegrade.

Tävlingarna höll på från 13-19 och sedan var det bankett och vi åkte därifrån kl. dryga 22. Jag och Adam delade på resan hem medan pappa vilade i baksätet. Han hade knappt fått någon sömn från i torsdags, nattjobbare som han är. Och han hade slitit hårt på tävlingen för att matcha mig och sedan plocka vikter. Av och på...flera flera tusen kilo. Vad skulle jag göra utan pappa? Ärligt talat: Jag vet inte! I allt ställer han upp och hjälper mig. I vått och torrt. Sedan har vi mycket roligt tillsammans. jämt!

Hemma var vi kl. 02.20 och jag somnade så fort huvudet låg på kudden......RIIIIIINNNNNGGGGGG!!!!!!....
Yr vaken Anna reser på sig och svarar i telefonen: A det är Anna. Halåååå?? H-h-allååå??? Öhh--- tittar på telefonen.. Aha ALARMET. Klockan var 8 och dags att stiga upp... Jag trodde fortfarande klockan var runt halv 3 snåret... SUCK.

Aja, något roligt väntade ju iaf! Casper date skulle komma! En tik från Karlskrona som skulle paras med honom. Casper skötte sig fint och uppvaktade vackert. På en 30 minuter var det klart. Jätte trevlig ägare och kompis som var med och det ska bli sååå spännande att följa dessa valpar för tiken var så härlig.. Men jag ska nog inte åka och hälsa på dem förän de är en sisådär 6 månader, fula och gängliga och redan iväg skickade till nya hem. Risken är nog stor att jag annars står där med en valp.

Sedan red jag en unghäst, slängde i mig ett par kex och åkte och höll kurs, köpte kina mat, åt, duschade och nu sitter jag här med ögonlock tunga som bly...

Nu blir det bingen.

Ha det gott!

Kram Anna

Tisdagen den 9/12-08

kl. 13.50

Om 1 timma går tåget till stan och jag ska träffa Daniel för att hjälpa honom att julhandla... Vad nu jag kan vara för hjälp, vet knappt själv ut eller in när det gäller jul. Hittar liksom ingen stämmning. Brukar älska julen, men nu känns det som att jag skulle lika väl kunna jobba på julafton utan att känna någon förlust.

Har allt skrivet på en lapp vad som ska handlas.

Längtar till dem 21/12. Då har jag och Daniel tillbringat 4 år tillsammans och vi ska gå till den restaurang som vi åt på innan vi förlovade oss på kvällen. Ska bli så gott. Inte dyrt (Daniel bjuder...hihi) och man blir faktiskt mätt. Första fin restaurangen jag äter på som man betalar och efteråt känner sig mätt och belåten, på.

Alla mina tre hundar är piggare och gladare än någonsin nu. De sover hårt på nätterna och de känner ingen oro. Känner mig nöjd över att kunna göra dem belåtna. Har den senaste tiden varit förföljd av bilder och reportage, gällande hur hundar faktiskt behandlas runt om i Sverige och inte minst sagt världen. Jag mår illa, får gå för mig själv en stund, gråta en skvätt av ilska och hjälplöshet över att inte kunna göra något. Visst kan jag göra... men mina pengar räcker till de djur jag har och de ska jag ta hand om först, jag har inget överflöd, även om jag önskar.

Fråga som ofta ställs:

"- Vad skulle du göra om du vann pengar?"

- Jag skulle göra mig och min familj skuldfria. Sedan skulle jag resa till organisationer som hjälper övergivna, misshandlade djur och köpa in tillbehörigheter för att de ska klara sig bättre för en tid.

Vi människor borde snart förstå att vi är inte de enda som lever på denna planet.

Uppmaning som jag fick och vill föra vidare... Ser du någon som misshandlar eller plågar sitt djur. Ingrip. Polisanmäl. Filma, skaffa bevis. POLISANMÄL. Kan krävas flera gånger.

EN KAN INTE GÖRA ALLT MEN MÅNGA KAN GÖRA MYCKET!!!!!!!!

Nu ska jag få något i magen!

Kram Anna


Fredagen den 5/12-08

kl. 07.00

Sitter och väntar på att det ska ljusna så jag kan börja träna hästarna. Men just nu är det ett riktigt tråkigt jobb... Varken jag eller hästarna har motivation till att prestera nu när det är sååååå slaskigt ute. Det blir bara klampar under fötterna vart man än vänder sig. Sulor är inte att tänka på eftersom jag ställer om en vecka.

Igår var en dag med en känsla som jag sent ska glömma...

Trodde inte jag skulle uppleva den känslan igen. Gjorde det första gången när jag red Gáski (Ólis häst). Men igår gjorde jag det igen, på Kristall.

Under de senaste dagarna har något hänt med honom... Han liksom dansade igår.
Han brukar alltid vara lite spänd och vill ALLTID röra sig så fort det bara går i varje gångart. Men igår... Hade perfekt uppvärmning med växelvis skritt-trav-galopp. Sedan kom tölten... Kort först sedan kändes han så mjuk så jag vågade öka och öka och ÖKA. Det gick fort i skogen och han bara dansade. Med mjuka och sviktande steg. Helt fantastiskt. Ett leende spreds och jag saktade av och red hem...

Kan inte förklara känslan. Han blev liksom lös i manken, precis där jag har händerna. Det liksom blev som deg... Han var AVSLAPPNAD =)

Så nu har jag en vecka planerad till för honom och sedan vila..

Idag: Springa jämte Ófeigur i TRAV
Lördag: Vila
Söndag: Klättra/långtur
Måndag: Vila
Tisdag: Skritt ocg samlingsarbete på banan
Onsdag: Luffs (ut och skritta i skogen, lite trav, helt kravlöst)
Torsdag: På mjuka grusvägar i blandat tempo och gångarter
Fredag: KRISTALL GÅR PÅ VINTER VILA I CA 4 VECKOR!!

Ófeigur har också skött sin träningsperiod exemplariskt och han utvecklas mer och mer till en riktigt fin och trevlig ridhäst. Han är min allt-i-allo och han går fron klarhet till klarhet, jag behöver honom!
Han drar jag av skorna på fredag och får vila till mitten av Januari med lite ut i skogen kul under tiden.

Greifi får också av sig skorna men kommer fortsätta att ridas varannan dag pga sina lungor och deras kapacitet.

Både Snót och Kristall ska skos om för att deras hovar ska fortsätta att växa uppåt inför visning. Men Snót förblir orörd tills Januari.

Vikings skor åker också av...

Ja... det blir lungt i väshult efter fredag!

Idag har jag mitt sista tunga knäböj och bänkpass inför Lag SM finalen lördagen den 13/12. Går riktigt bra för mig nu igen =) Börjar komma tillbaka till min gamla form!! Väger mycket nu igen. SÅ gött att gå upp i vikt. Hatar att vara spinkig som jag blir så fort jag slutar med Styrkelyft. Tycker inte det spelar någon roll vad jag stoppar i mig så kommer det inget på min kropp om jag inte utövar styrkelyft. Men

Nu ska jag ut... måste ju ljusna snart tycker jag!

Kram Anna

RSS 2.0