Torsdagen den 29/11

00,30

Nyss hemkommen från jobbet, håller på att varva ned så att jag ska kunna somna.. Är inte det minsta trött.. suck men jag lär va de imån, tog lite övertid idag, kände att kassan behövde de!

Hästarna va underbara idag, vi hade lekdag, en ganska jobbig sådan tyckte de, men de hade vilja ända in i mål och de nästan log när de kom in i stallet, DE VA KUL, stod de skrivet i pannan på dem!

Så nu blir det ledigt för dem på lördag. Tar dem lite lätt från marken imån och bara mjukar. Känner att de börjar bli mätta på träning nu och att deras kroppar behöver vila och ladda batteriet för "genrepet" på söndag och examinationen på onsdag, torsdag eller fredag..., haha inte fått någon dag än... hoppas de ringer snart, jag har påminnt dem två ggr... suck!! Mina nerver ligger utanpå som de gör redan =S

Tack Lina! Jag har nog en ganska STOR tjänst att be dig om snart.........

Nu ska jag lägga mig i sängen och försöka sova iaf!

God Natt. Anna

Onsdagen den 28/11

22,45

Usch vad jag slarvar med mitt bloggande.. men det är inte bara slarv utan mycket är för att jag helt enkelt inte orkar slå på datorn för jag är för trött efter min lååååånga dagar.

Har fått nya arbetstider så jag jobbar 5 timmar på eftermiddagen till sena kväll.... 17-22
Känns mycket bättre för då får jag de ljusa timmarna till att rida unghästarna och sedan kan jag stå på jobbet när det är mörkt, passar mig alldeles utmärkt, nackdelen är väl att det inte kan fortsätta så här om de inte blir så att jag får inkomst på hästarna vill säga!!! De e ju de som är tanken. Bara jag klarar provet.....

Ni kanske är nyfikna hur en typisk dag för Anna Jonasson ser ut!?

Klockan ringer: 7,30-8,00 det är onsdag...
Äter frukost (pappa har fodrat alla djur)
9,00 - träning av hästar börjar, rider/tränar mellan 3 och 6 hästar.
12,00 bryter för lunch, för både mig och hästarna.
13,00 tränar provhästarna en gång extra.
14,30 Slänger i mig mat och sticker iväg till träningen
15,00-16,30 tränar styrkelyft tillsammans med pappa (sport jag utövar på elitnivå!!!!)
16,30-17,00 MIDDAG
17-22(;30) Jobbar på fabrik..
23,00 Kommer hem, duscha, äta mysa med hundarna.. SOVA!!!

Mockning, vatten och förberedelser av foder har jag en snäll pappa som hjälper mig med, avlastar otroligt mycke.

Nu ska jag knyta mig och överväga och bli bättre på att skriva, tycker det är så kul att skriva av sig lite men jag är bara så trött, hittar liksom inte tiden eller ro för att sätta mig vid datorn knappt..

Trött Anna säger God Natt!

ps. gjorde ett bra träningsresultat idag på marklyftspasset!!! Ska ju vara med på Lag-SM finalen i styrkelyft. Jönköpings Damer och Herrar är med i elitserien. Spännande..
Fredagen den 22/11

11,55

Jag har en egen "vinprovare"... hehe nyfiken!?

20,55

Nu är jag tillbaka efter träningen, det gick skitbra idag. Stänkte 160 i böjen. Och gjorde skit bra i bänken på 85. Gick inte på mer för jag har ett pass kvar med tröjan innan tävling..

Ja så till min "vinprovare" Det är min vovve Casper jag pratar om (australian shepherd) på dagarna ägnar ju jag ganska mycket tid åt hästar, till hästar så hör ju fodring och vatten..
Det här med vatten, Casper är en vattenprovare! Jag brukar använda vattenslangen när jag fyller X antal hinkar. Det hela är mycket enkelt, duger vattnet i hinkarna, ja då dricker Casper ur hinken, duger det däremot inte.. Då fnyser han lite och dricker istället direkt ur slangen.
Samma sak gäller inne, vatten skålarna granskas MYCKET noggrant.

Nu ska jag återgå till idol. Imån är det tidigt upp och ut till hästarna. På kvällen är det dags för årets första, elr aa julen 2007 första julbord. Ska med daniel som respektive till hans jobb julbord, Trevligt. På sändag är det vilodag för hästarna och jag passar på att ta härlig sovmorgon och sedan åka för att kolla på Bänk-SM för Juniorer och Ungdomar.

God Natt!

ps. Lina, jag älskar isländska och tycker det är såååå vackert, jag kanske inte förstår så mycket men jag försöker verkligen sjunga ut! Vill vill vill så gärna lära mig!

Torsdagen den 22/11

22,10

Oj vad jag slarvar med att skriva i min blogg.. Tycker att det är roligt men när jag kommer in sent på kvällarna så lockar sängen mer än datorn.

Idag jobbade jag som vanligt, tiden gick riktigt fort idag för jag hade mycket att göra och klantade mig lite med en av maskinerna så det blev extra stressigt i slutet. Sånt som händer.

Sedan kom jag hem, åt och stack sedan ut och red en av unghästarna och hade en annan av dem som handhäst, de funkar så bra ihop att det var inga som helst problem och de båda kan själva gå som handhästar så vi hade bara jätte roligt som man allt som oftast har när man rider med handhäst!! Fler borde pröva och uppleva känslan, OBESKRIVLIGT!!!

Sedan gick, hrm åkte jag upp till lina då jag är lite, JÄTTE, mörkrädd så promenad va inte å tänka på.. Väl där pratade vi en hel del, svenska, men sedan övergick vi till saga på Isländska. Vi läste om Palli som var ensam i hela världen, de va en modig liten kille!
Å jag vill bara till lägga att vill man ha tung gymnastik och lära sig de mest otorliga stavelser du kan tänka dig, börja plugga isländska, det låter så vackert och som en sång när en som kan pratar isländska, så skulle jag själv försöka och det lät som värsta finskan med hackiga uttal. Försökte verkligen härma efter som Lina sa de, men de ville liksom inte komma fram.. men övning ger färdighet eller va de är de brukar säga.

Tog mig en runda i stallet och hälsade på hennes hästar, å lille rossman, fortfarande lika söt! Fick även se den målade bilden på Scottis, OTROLIGT VACKER!! Gud va duktig hon är som målat den, helt fantastiskt, det var som att själen va kvar i Scottis. Hon hade verkligen fångat ögonblicket!

Imån börjar dagen ganska tidigt, fast de känns inte alls jobbigt för imån går jag upp för att rida och pyssla med djuren så då är det bara skönt att stiga upp.

Nu ska jag knyta mig, läsa lite till om Palli bara!

/@nn@

ps. kom åt någon knapp så de blev så här konstiga tjocka bokstäver.. jag är inte så vidare teknisk av mig..

Lördagen den 17/11

20,40

Idag har varit en jätte rolig dag med massor av härlig träning med hästarna! Åkte till ovalen med två av unghästarna, de hade jätte roligt och gick hundra gånger bättre när de fick lite mer yta att jobba på!
Imorgon åker jag tillbaka till ovalen med ytterligare en häst, kanske tar med två.. de va ju så roligt.
   sedan red jag när jag kom hem också, fast det fick bli på banan med lyse eftersom det var mörkt. Sen var det mys och ompyssling med trötta, svettiga och hungriga hästar. De riktigt njöt av ompysslingen. Red ganska länge och intensivt idag ju så de blev nog extra trötta. Men de va RIKTIGT duktiga!!!!

Nu är jag seg och trött, fick ju hjälpa daniel med bänkpress idag också, kände inte alls för det men det är ju inte alla gånger han känner för att ställa upp på mig heller men han gör det iaf, så det var bara att bita i det sura äpplet och följa med!

Nu blir det dusch och lite varma mackor sedan bingen. Tidig morgon imån.

H. Anna

Fredagen den 16/11

23,30

Idag blev det en sen kväll.. Började morgonen (ca, 05,00) med att upptäcka att jag kallsvettats hela natten.. Hade ställt klockan på halv sju för att gå upp, fodra och mocka. Men det blev till att ringa pappa (som jobbar natt och är hemma till halv 7) be honom att fodra och släppa ut så att jag fick sova vidare. Vaknade igen vid 8 och kände mig piggare men det är ngt som är på gång nu.. =(

Åkte ändå til jsk och tränade ett kanon pass! Stänkte 140 i böj (måste ju få passa på att skryta lite.. 140 för mig är bra när jag är i lågssäsongs träning som nu men när jag är i toppform gör jag 180 ibland mer...!) och gjorde 102,5 kg i klossbänk med tröja PERS!!!! kanske ganska många konstiga termer för vissa som läser detta.. men förklaringarna orkar jag inte just nu om ingen är jätte nyfiken för då berättar jag GÄRNA mer om min andra sport: STYRKELYFT! =) Det är en sport som inte är så stor och inte så känd men vi växer!

Sedan åkte jag till en kompis som jag inte träffat på jätte länge, så är det nästan med alla min kompisar från skolan att vi inte ses så mycket nu när vi inte har skolan som för oss samman eftersom jag har så himla mycket att göra jämt och ständigt. Men nu tog jag mig minsann tiden för hon är en kompis jag känner starkt för och vi delar även intresset, Hästar!!! Pratade, åt, pratade, pratade kollade på idol och PRATADE!!!

Nu ska jag knyta mig. Riktigt trött känner att jag bara sluddrar in en massa ord i texten som är helt onödiga.. som detta jag precis skriver.. suck..

God Natt!!

Torsdagen den 15/11

19,50

Idag känner jag mig verkligen frusen och ur form... Igår ska vi inte tala om.. men idag är det liksom som att det är något som håller på att bryta ut i kroppen... suck jag har verkligen inte tid att bli sjuk.

Har ändå varit på jobbet idag och ridit fyra hästar på kvällen. Det är ju tur att jag inte har några direkt problem inför examinationen ifall jag nu ska gå och bli sjuk..
Åh det här vädret som är så härligt, det är nu som jag kryper fram! Älskar vinter och knastrandet under fötterna när jag traskar med hundar eller är på väg till stallet! Å djuren, de verkligen lyser av lycka när man tittar på dem. Äntligen VINTER!!

Nu ska jag koka lite alger till min sjukling och sedan är det dags för kvällsmaten till både djur och mig själv. Är ledig från jobbet imån, men ska ägna den största tiden i stallet, gymmet och i soffan tänkte jag!!

God Kväll! Anna

Måndagen den 12/11

21,20

Precis hemkommen från styrelsemöte med Bjarg Islandshäst klubb! Lika trevligt som alltid. Höll oss till dagordningen men också mycke prat om..... HÄSTAR!!!!!!!!!!!!!!!!! Kan ju inte BARA prata papper!
Åtog mig lite pappersarbete på mötet, tänkte att något måste jag ju tillföra när jag sen kommer sticka iväg i 3 månader till Island. Vad glad jag är över att datorer finns, så enkelt att hålla kontakten på det viset, å framför allt billigare (utomlands), men för den delen skulle jag aldrig klara mig utan att få prata i telefon också.. Det är liksom en annan känsla på ngt vis. Blir lätt missuppfattningar när man skriver, man hör ju inte tonfallet som ordet/orden sägs med.

Har verkligen varit JÄTTE slarvig med att skriva i bloggen, jag har helt enkelt bara inte haft tid att sätta på datorn. Varit för mycket sena kvällar och hårt jobb ute, att huvudet helt enkelt inte hunnit med, så jag har värderat sömn och avkoppling mer. Men nu känner jag mig: "back on track" igen och kommer sköta bloggandet bättre!!
Men ändå.... Så mycket man vill göra, men så lite tid... Det är verkligen mitt största problem i nu läget. TID!

Unghästarna har iaf varit jätte duktiga i helgen då galopp arbete stod på schemat. Vi tränade i brant uppförsbacke så de fick både anstränga sig i galopp uppför och sedan nerför i samlad skritt med ordentligt undertramp med bakdelen. Det var mjölksyra dagen efter kan jag be å få tala om! Så härligt att verkligen känna att hästarna blir genom arbetade ordentligt med både dressyr som uppvärmning men sedan också styrka i form av galopp uppför. Men ändå dagen efter så står de snällt och villigt vid grinden och verkligen ber om att: Ta Mig SNÄLLA! Ta Mig!
Underbara hästar! Hur skulle jag klara mig utan dem. Min värsta mardröm är att bli av med djuren och tvingad att bo i stan i lägenhet i ett höghus. Det skulle sluta i K A T A S T R O F!
Min pojkvän brukar ibalnd säga till mig efter vi varit ute ett par timmar med djuren: Kan vi inte bara lägga oss i sängen å slappa lite nu? Jo visst säger jag.... ligger väl i sängen i 15 minuter sen kommer jag på att, jag borde nog städa lite, elr klippa hundarna, elr ut å gå.. sen slutar det hela med att han tröttnar, vi klär på oss och går ut och gör ngt. Då e jag nöjd!! Att han står ut med mig, han är min skatt, var hittade jag honom? Han har inte ett dugg intresse för hästar, han tycker om djur i största allmänhet, men inte så beroende som jag. Men ändå är han med mig hela tiden! Lös den gåtan åt mig någon!?

Nu har jag sluddrat länge känns de som men de fanns mycke att berätta.. mer finns det men då är det med stor sannolikhet att jag blir tjatig.. *skratt*

Imån är det jobb så jag ska knyta mig nu... God Natt!!

image10


Fredagen den 9/11

22,50

ÄNTLIGEN SNÖ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Började dagen med att stiga upp "tidigt", 7,30, för att äta frukost och sedan bege mig ut till träningshästarna som stått inne inatt, å alla hade legat ner och riktigt myst runt i boxen för de var spån över bokstavligen talat hela dem!!!

De va lite smått lojja idag och va inte riktigt på bettet ngn av dem egentligen så vi tog det lugnt och repeterade mest.. jag vill inte pressa dem till resultat, det blir aldrig bra då.. Å de vet jag med säkerhet för jag har gjort det misstaget två gånger med två olika hästar.. Å det gör jag aldrig om igen!

Sedan förberedde jag för kvällen så att mina kunde vara inne..

...sedan åkte jag till jönköping och hälsade på mina farförldrar och sedan till JSK (jönköpings styrkelyftar klubb) För ett ben och bröst pass. Det gick jätte bra idag, kände mig stark.. har haft en nergångs period för att jag har behövt hålla på med hästar så mycket. Jag är en riktig tävlings person och känner jag att jag inte kan satsa hundra på något då går jag direkt ner till att köra mer lågsässongsträning..

Nu ska jag knyta mig..

God Natt

Torsdagen den 8/11

21,30

Idag är jag riktigt trött, de va jag igår med.. anledningen till att jag inte orkade skriva igår.. Hästarna hade ledigt igår så jag tog mig en promenad med hundarna, så härligt!!! Är alltid van vid att sitta på hästryggen och ha dem medspringandes, lösa för det mesta.. Koppel hatar de, de går hellre lösa, fot vid sidan om hästen. Duktiga små älsklingar!! Å jag håller med dem, med tre hundar så blir det väldigt lätt TRASSEL av alltihop med halsband och långa koppel...

Red alla fem hästar idag.. en av dem var mäkta busig så han såg till att jag hamnade med mina knän i staketet och sopade i två stolpar med knäskålen AJ! kände de inte först, då hade jag kylt ner det.. utan smärtan kom efter två timmar ca. Så nu är det härligt svullet och blått.. AJ igen!

Ska krypa till kojs nu och gosa lite med min vovve tattit!

God Natt

Tisdagen den 6/11

19,00

Började min dag med att försova mig, och sedan blev det stressig frukost och stressig medicinering av Greifi, stackarn han var helt förvirrad som jag irrade runt i stallet bland byttor och bröte. Men jag lyckades ändå att komma i tid till jobbet, hur nu det gick till....? Olaglig körning kanske =P

Prövade något upp piggande som mamma köpt, blir så frutkansvärt seg av att försova mig, ChiSan eller något i den stilen hette det.. pigg blev jag, men det kallar jag att lura kroppen för under den tiden det gjorde verkan så hade jag så mycket energi att det nästan gjorde ont i kroppen, blev liksom skakig. Och sedan när det inte gjorde någon verkan längre, då blev jag svintrött.. För att min kropp hade antagligen fått för mycket energi än vad den egentligen orkade med. Så jag nöjer mig med att sova och stiga upp sen är jag så trött jag är, för jag mådde nästan sämre efter att druckit de där.

Tränade tre av unghästarna idag. Tog längre tid än jag trodde. Blev nästan 40min per häst. Men de gick jätte bra! Han som är rädd för sin egen svans, gud vad jag skrattar åt honom ibland. Han är så himla lustig, men samtidigt ett hjärta av guld!

Nu ska jag försöka börja jobba på en affisch att sätta upp i olika affärer om min han hund här hemma som är tillgänglig för avel.. Ska bli riktigt kul! Hoppas det är någon som nappar för hela familjen älskar den här hunden och vill gärna ha en eller flera =) avkommor efter honom.

/Anna

Söndagen den 4/11

18,30

En helg med fullt ös och lite sömn, ända tills idag morse.. åt hrm "frukost" kl. 12,30. Min kropp behövde det, va helt slut efter allt ståhej! Gick bara upp vid 7,30 och matade och rastade alla djur sedan va de bingen igen, skönt.

  Hundarna tyckte också det var skönt, de har varit ute med mig dygnet runt i en veckas tid nu och sprungit med när jag tränat på åkrar och backar, det var precis som att de tackade mig för att jag sa: Kom nu grabbar så går vi in å sover igen, istället för att  marcshera in för en snabb frukost och sedan ut i stallet och börja träna.
Men sedan hade de givetvis överskotts energi, tur att daniel var hemma och lekte med dem!! De gillar verkligen honom, deras ögon fullkomligt lyser när de får syn på honom! Så gör också mina <3

Red alla fem hästar idag me, återigen: JÄTTE DUKTIGA!! Det märks verkligen på dem att de börjar få in en rutin för träningen nu, de vet liksom vad som gäller! Så roligt.

Igår kväll va vi och åt på Sir Simons i jönköping, jätte gott och trevligt!

Nu ska jag kolla på en film, har precis ätit sen men god och välbehövd middag!

Imån är det träning av hästar och i gymmet som gäller. Sedan ska jag börja läsa mina isländska sagor också, och skriva upp ord jag inte förstår... typ hela böckerna kan jag tänka haha. Tur jag har min vän Lina till hjälp!!!

God Natt!         /AnnaTorsdagen den 1/11

Tanke: Visste ni att det i vissa länder finns folk som blir "upphetsade" (inte sexuellt) av att flå små djur arter levande???? BLIR SÅ ARG!!! Va är det för fel på folket. Skulle jag få tag i en sån människa... De kallar det kultur...

18,00

Idag va en regnig dag.. Å myggen de har överlevt... USCH!!!

Hovslagaren kom idag så hästarna fick ledigt så istället sitter jag med pappers arbete och telefon samtal...

Idag fick jag brev att jag kan hämta grevens mask på posten, spännande och se ifall de funkar, hoppas! Men det tar ju tid. Men jag är villig att vänta, Lääänge! Så länge som att jag känner att det gär nytta och att han mår bra, så klart!

Är ledig imån och på måndag, fast ledig för mig är ju inte att ro om sig själv och slappa.. nej jag måste ju träna hästar, fast måste är ett dumt ord för jag älskar verkligen all tid jag lägger på djuren över huvudtaget. Mår så bra i deras sällskap.. Helt fantastikst, önskar bara fler kunde förstå det..

Här är en bild på mig som ni aldrig sett mig förr... haha enjoy!image9

RSS 2.0