Onsdagen den 31/10

Den sista oktober dagen detta året tillbringade jag på jobbet och hemma med hästträning.. Nu saknar man höstloven lite sen man gick i skolan, det är på något sätt ganska jobbigt att förstå att klockan bara är 18.00 när kroppen egentligen tycker att, mörkt, nu sover vi... Har jätte svårt för klockändringar hit och dit.

Hade jätte huvudvärk igår så jag orkade bara inte sätta mig vid datorn utan det fick bli till att sova i tid istället.

Hästarna funkar jätte bra nu och de tre jag vill ha på provet börjar bli ett riktigt team nu och verkar trivas att stå å mumsa hö inne, innan träning.

Känner mig streaasd av något men jag vet inte vad, känner mig tidspressad på något sätt fast jag vet inte varför...? Men det får jag väl svar på inom kort kan jag tänka mig!

Nu ska jag duscha å äta lite!

Godnatt, Anna


Måndagen den 29/10

17,30

Väldigt seg efter en tuff helg..

Bröllopet var jätte fint och de såg så lyckliga ut! Had ejätte trevligt på festen efteåt och lite senare på kvällen åkte jag å daniel in till Jönköping för att träffa våra kompisar. Var väl i säng kl. 3 den natten. Sedan gick söndagen åt till att sova, kolla på film, sova och sedan kolla på film igen. Pappa hade varit så snäll att lova å ta hand omm hästar och fodring lörda-sönda! Otroligt skänt att kunna släppa häst tankarna lite och bara göra något annat.. Även fast Monika å jag pratade en HEL del hästar även på lörda kvällen.

Jag märkte inte så mycket av att vi ställde tillbaka klockan eftersom det blev så sent för mig på lörda kvällen.

Unghästens bett läker jätte fint och han ser fantstiskt fin ut, stygnen sitter fortfarande helt ok på plats. Skönt att det ordnade sig iaf!

Skuggadís åkte på ultraljud på söndag eftermiddagen och hon konstaterades DRÄKTIG!!!

Deprimerande att titta ut nu, svart, redan, klockan halv 6 på kvällen. Längatr så tills snön kommer nu så att det lyser upp lite iaf!

/Anna

Fredagen den 26/10


21,15

Slö tittar på Idol samtidigt som jag sitter här, och samtidigt som jag packar.

Har haft på känn att allt varit föööör bra ett tag nu med unghästarna, så något negativt är nog på väg, och mycket riktigt idag kom det... SUCK

Hade skrittat greifi med en av unghästarna som handhäst, ställde in dem i boxen jämte varandra och började plocka in gerjor i sadel kammaren och då PANG! jag rusade ut och såg min dumma greven som hängt sig fast i den andres mule... Å när jag kom ut rusande så kastade sig greifi bakåt, UTAN att släppa taget om den andres mule.. Så det blev ett centimeter djupt jack från båda håll.. veterinär, sy, vila, MMMMM detta är VERKLIGEN mitt år detta.. Fråga mig något om skador och åkommor, JAG LOVAR att jag kan svara på det mesta nu! TACK!!!!

Som tur väl är så är det bra läkekött med god "blodtillströmmning" i mulen så det kommer läka fint och veterinären sydde ihop det JÄTTE fint! Nu ska det bara läka sen med lite päls över så kommer de inte märkas. Men greven åker i skamvrån ett tag nu.. tänker inte titta åt han GRRRR

Å som om detta inte vore nog, så började det brinna idag, I MITT HÅR!!!!! Va hos frissan och skulle bleka lite slingor sen kom det rök.. hmmm varifrån... UUUAAAAA det brinner I MITT HÅR.. Hallå HJÄLP!!! men det slutade bra och håret sitter kvar.. Puh

Nu ska jag gå å lägga mig så inget mer händer. Det räcker för idag liksom.

/Anna

Torsdagen den 25/10

21,45

Oj vilken lång dag det har varit idag. Va å sprang på stan från 16-20... Stackars Daniel drog jag med mig, men jag behövde smakråd.. Det slutade i finbyxa och blus till själva bröllopet och middagen, sedan en klänning till festen på kvällen. Ska bli så roligt och jag ser fram emot detta så mycke!
    Monika, Elli och jag ska träffas på kvällen också! KUL!!

Hästarna fick vilodag idag, men imån blir det träning på förmiddagen och sedan ska jag iväg och bli ompysslad i håret, ska bli så skönt att bara slappna av å inte tänka på någonting.. Bara njuta!

Nu är det dags för bingen för mig!

God Natt!

Anna


Onsdagen den 24/10

19,20

Idag har varit en snabb dag, kändes knappt att den hade börjat fören den tog slut. Både positivt och negativt.

Härligt väder idag igen, ovanligt för att vara Småland tycker jag. Har vi tur så får man ju en dag i veckan som är fin, nu har vi, hör och häpnad, haft tre i rad!

Inget direkt som hänt idag, känns som en vanlig dag i mitt liv med hästar, hästar och åter hästar. Skrittade Greifi i 10 minuter idag. Han flåsade som om det hade varit ett lopp på 10km... =( Men jag har bestämt mig för att han ska skrittas 10 minuter iaf 3-4 dagar i veckan för att se om det kanske är det han behöver för att kanske kunna få upp slemmet. Stackars min fina Greven!

Nej nu måste jag kila för idag.. Ska titta på Benni Líndals film - INRIDNING!!! Den kom på posten idag! Så spännande!

Hälsningar Anna

Tisdagen den 23/10

19,15

Usch jag var så trött igår så jag bara orkade inte skriva i min kära blogg..

Idag vaknade jag och upptäckte att det är faktiskt minus grader, igen!! Jippie!!! Å vilken härlig dag det blev, sol och lite små kyligt, underbart hästväder!

Red fyra hästar idag och alla skötte sig prima, vissa efter mycket om och men och vissa direkt jag bara satt upp. Det är ju lite det som är tjusningen med hästar, att hur väl du en har lärt dem något så endera dag så kan det bara gå åt skogen alltihop.

Min härliga hund Casper han lever verkligen livet av att bo så här på landet:

Jag börjar dagen med att ta en sovmorgon som heter duga, sedan äter jag lite, HRM mycket mat.
Följer sedan med husse ut och hämtar ved. För att han ska slippa bära allt för mycket så är jag vänlig och bär en vedpinne åt honom, passar också på att gnaga på den på väg upp till huset. Där lägger jag den fint i ved korgen.
    Efter denna kraftansträngning så måste husse få vila lite så då lägger jag mig snällt ner en stund och väntar och väntar, ÄH NU FÅR DET VARA NOG! Upp med dig husse annars slickar jag dig i ansiktet!

Nu blir det bråttom ut och vakta de hungriga hästarna för jag vill inte vara med om något bråkande eller sparkande för då får ni med mig att göra! Å eftersom husse har så dålig kondis så är jag snäll och hjälper honom att bära de tomma höpåsarna ner till stallet igen! Sedan är det dags att visa trögbollarna Greifi och Ófeigur bort till betet, den dära Greifi får jag allt passa mig lite för, för han ska envisas i att bita mig i svansen.. Grr. Sedan bara måste jag bita och reta min pudel vän Sam! Haha han är så lååångsam! Men ändå en rätt rolig filur.. Classic vill jag knappt nämna för han styr bara och ställer över mig hela tiden..

Sen kommer Anna hem och då är det motion och skogs vistelse som gäller.. Efter detta måste jag erkänna att det är skönt att slumra till lite framför kaminen i väntan på kvälls maten.. 

Godnatt vovv från Casper - en lycklig aussie hane

image8

Söndagen den 21/10

Idag vaknade jag tidigt och började träna hästar för att sedan kunna ha "resten" av dagen till att stöka lite med de ena och det tredje. Drömde mig bort till Island lite också....!

Red alla unghästarna idag och det gick jätte bra. Känns fortfarande som att jag ligger väldigt bra till för de 10 veckorna som jag har på mig, är nu inne i halvtid.

Öppnade vår första hösilage bal som någonsin funnits på vår gård! Det var jätte spännande. Hur nu en bal med massa vit plast kan vara spännande..? =S Lite nervöst var det också över att det inte skulle vara fint nog. Kan ju inte så mycket om varken hö- eller en-silage. Men det var ganska torrt och det luktade inte starkt, utan friskt. Man kunde doppa näsan i det liksom. Unghästarna älskade det.. Medan Mina fyra tyckte att det va lite skumt och tittade på mig precis som att, Vill Du att vi ska ÄTA det här??  Men jag får v'l växel köra lite så kanske de vänjer sig vid smaken!

Ska bada min vovve nu, han är jätte smutsig i pälsen. Så ska jag vinter klippa honom i morgon. Får dela upp klippningarna lite. Orkar helt enkelt inte stå en hel dag med små, kittlande hår som kryper längs med hela kroppen.

Sedan blir det att avsluta kvällen med att titta på Benni Lindals tränings dvd. Så himla fint gjord är den, och han är jätte duktig!

Bless! Annaimage7

Lördagen den 20/10

När jag fodrade hästarna i morse kl. 7.30 så fullkomligt lös de upp hela väshult med sin energi och lycka i ögonen av att det ÄNTLIGEN varit en FROSTIG natt!! Hundarna stack iväg snabbt ut på ängarna och busade med varandra. Hoppade och skuttade, nafsade i mina händer att jag skulle göra dem sällskap.. Vilka underbara stunder man har med sina djur på månarna! Ville aldrig gå in!!! Men magen kurrade!

Lördagen har bjudit på massor med hundklippning! Lille Cesar blev jätte fin efter mycket om och men.. Han ville inte vara stilla idag, skötte sig så fint förra gången så jag och matte var övertygad om att han skulle ligga blixt stilla idag.. men de är ju inga maskiner så vi fick plocka fram tålamodet! Hos både honom och oss =)

Sedan har jag varit ute i hagarna och tagit lite bilder på hästarna. Det var knepigare än jag trodde... fniss

Upptäckte också att Skuggadís måste ultraljudas i veckan, HOPPAS HOPPAS det finns en liten Berserkur bebis i magen på henne, jag håller tummarna för en Otur och resten av familjen hoppas på en Flikka.

idag har jag inte tränat hästar utan bara varit med dem och umgåtts. Har liksom inte haft rätta känslan nu sedan beskedet med Greifi, men jag ska göra ett försök i morgon. Om inte annat så tror jag ju inte att greven vill att jag ska deppa ihop, det är som min vän sa igår kväll, han står ju fortfarande i hagen. Chansen finns ju att han blir bra.. Men det är ändå tungt att bära..

Nu ska jag ta mig en dusch och krypa till sängs framför en film, Next, tillsammans med min kära Daniel.

Bless      /Önnu   hehe!


image5

Fredagen den 19/10

Så hade det blivit fredag..

Kommer precis hem från Lina, där jag fått min förste lektion i Isländska! Jätte roligt. Men vi fattade ett gemensamt beslut, Nu är det Alfons Åberg som gäller =)

Ingen styrkelyftsträning idag, kände att det skulle bli för mycket för min kropp. Utan jag var hemma å strosade lite. Red två hästar. De två gick UNDERBART! Båda tog sina första stapplande tölt steg, KUL!!!

Röntgen bilder på Greifi visar, tyvärr COPD, eller som det också kallas, bronkit eller Kvickdrag. Veterinären sa att det finns inget mer de kan göra för honom på klinik utan nu är det astma medicin och slemlösande som gäller. Blir han inte bättre av detta så kommer han att få tölta upp i häst himeln.
Min älskade Greven hur kunde det sluta så här? Nej usch inga mer sådana tankar, nu ska jag blicka framåt och hoppas att astma medicinen gör under och att han kan leva ett lyckligt liv som familje häst och LYXridhäst!
Älskar honom så!

I morgon kommer "pudel-valpen-Cesar" och vill bli trimmad och fin till vintern, blir nog en gång till innan jul, får vi se till att göra honom riktigt stilig. Och mina egna gamlingar ska också få lite pälsvård i morgon. (Just nu ligger de tätt intill varandra och snarkar gott)

Jäsp! Nu får det bli natt för mig. 

Góða nótt 

Måndagen den 15/10

Usch vilket dystert väder det har varit idag. Ledig från jobbet, så jag kunde träna hästar. Det gick jätte bra idag igen med allihop. Det börjar kännas som att det tar form nu!
Beställde Benni Lindals DVD - INRIDNING, ska bli spännande att titta på den och få massor med tips och idéer.

Men tyvärr inga goda nyheter med Greifi. Han andades med 49andetag/minut och veterinären gav mig order att komma innan veckoslutet med honom så att han får kolla honom igen. Klumpen i magen är ju inte direkt mindre kan jag inte påstå.. Stackars min underbara!

Hur kunde det gå så här? Vill bara att det ska bli bra nu, för mitt liv är helt perfekt nu om bara han kunde bli frisk också. Håller mina tummar!

Något att se fram emot är iaf att Daniels pappa ska gifta sig snart och då är jag bjuden, spännande, varit på ett bröllop. Men då var jag 7 år och förstod liksom inte innerbörden, så det ska bli jätte roligt.
    Roligt att få klä sig fint och inte lukta stall eller se ut som man bott i en höstack de närmaste dagarna... skratt!

Nu ska jag stoppa om mig själv med en hästbok och sedan sova och ladda batterierna för morgon dagen.

                                              Godnatt! /anna
 

image4


Söndagen den 14/10

22,00


Idag var det Sagas sista dag hemma hos mig, tråkigt måste jag söga för hennes hjälp har varit guld värd. Hon fick gå med två handhästar som "avslutning" på Mycket Väl Godkänt arbete =) Sedan fick hon "luffsa" med hem jämte Lina och dotter Tinna, med rikte mot BODA!!!!!!!

Idag tog jag låååång sovmorgon, har varit så sliten det sista, inte bara i kroppen utan huvudet också. Sov till 10... men en dag i veckan tycker jag att jag har rätt till det faktiskt!
    Haft hjälp av min Daniel idag igen, uppskattar honom enormt mycket. Men nästa helg får han ledigt. fniss!

Hästarna har fungerat super bra idag, utom en... Min stackars Greifi, får en sån klump i halsen när jag tänker på det... Han andas verkligen inte bra alls.. 49 andetag/min, vilopuls. Min fina fina älsklings häst, Varför just Du? Jag skulle inte vilja lägga över detta på någon anna häst heller, men jag kan inte hjälpa det, detta är liksom inte rättvist. Han är en sån speciell varelse.. Bland det snällaste djur du kan hitta. När jag plockar fram hans sadel och lägger padden på hans rygg, då vet han vad som väntar, han ska stolt få bära matte fram över skog och mark å när tansporten kommer då hoppas han å tror han att han ska få åka på tävlingar och showa, han älskar uppmärksamheten och berömmet: VA? är han verkligen hingst? - Ja det är han, en mycket underbar sådan!

Nu är det mest: veterinärbesök, obehag, veterinärbesök, obehag... Ska jag någon mer gånga i hans liv få ta fram transporten åka med honom till en tävling och lasta ur honom, höra hans skrii som säger: - Hej! Här är jag. Å se hans laddade blick när jag ska sitta upp å han vet vad som gäller, han vet att nu är det dags nu är det allvar... Ska det mågonsin mer bli så!?               Min Älskade Greven!

Nu ska jag sova och hoppas på att han är piggare imån, ska ringa å råd fråga veterinären, om det har med medicinerna att göra att han blivit sån här.. Håller mina tummar för en piggare Greifi imån!

                                   /Anna
image3


Lördagen den 13/10

Nu har mitt internet äntligen börjat fungera igen, efter att ha varit trasigt två gånger på mindre än 1 vecka. Så tråkigt, man känner sig verkligen handikappad utan dator och internet, dagens i-landsproblem.

I veckan har jag mest ridit och tränat hästar, jobbat också förstås! Skönt att iaf bara jobba tre dagar i veckan under tiden jag tränar för unghästprovet. Känns verkligen jätte bra och jag har inte hamnat i några riktigt tuffa konflikter med hästarna än utan vi stegar sakta men säkert ett steg längre fram i inlärnings stegen.

Idag har jag fått proffshjälp av min pojkvän, han är verkligen underbar och ställer upp för mig till hundra procent!

Imorgon tänker jag bara ta varje häst en gång och istället ge mig ut hand i hand med Daniel och de tre vovvarna på en promenad och hålla tummarna för blå himmel, sol och max 8 + grader.

Idag på morgonen kom jag ut till 9 lyckliga hästar som hade frost i pannluggen och fluffig päls, med ett uttryck i ögonen som sa:
- ÄNTLIGEN FROST OCH KYLA!!!!! (önskar jag hade haft med mig kameran.. )

Sista natten för Saga hemma hos mig ikväll, kommer sakna hennes hjälp för det har underlättat otroligt men jag vet att hon väldigt väldigt Väldigt mycket, längtar hem till sin dotter och dotter-dotter. Kan tänka mig att det kommer bli ett kärt återseende för alla tre!

Nu ska jag pyssla med lite fotografier och sedan natta hästar och mig själv!

Ha en trevlig kväll!      /Anna

ps. från vänster: Sam, Casper och Classicimage2

Tisdagen den 9/10

ISLAND HERE I COME!!!!

Nu har jag ringt det MILT pinsamma samtalet till Island. Med knackig engelska kom vi fram till att i början av Januari bär det av! Spännande å kallt... brrr!

Hur ska jag förstå vad de säger då??? Han tyckte inte att det lät som ett problem att jag inte kunde isländska, det är väl bara för dig att lära dig det när du kommer!!
Ha! Lättare sagt än gjort!

Idag har varit en ganska stressig och jobbig dag, det har bara surrat i huvudet på mig om precis allting. Hästarna skötte sig iaf fin fint och det känns fortfarande som att de gör framsteg!
Härligt väder med sol och friska kalla vindar å pigga hästar, det är livet det!

Orolig för Greifi idag, hans andning är bara inte som den ska.. Kommer han någon gång bli helt frisk? jag tänker iaf kämpa in i det sista.. Dummisen hade ju trampat av sig en sko idag.. suck. alltid är det nått!

Nej nu tänker jag lägga mig om jag nu kan somna, alla tankar som snurrar i huvudet på mig.

Men som pappa säger: Ta det nu bara lugnt så löser sig allt i slutändan, det gör det alltid!

Natti!
Måndagen den 8/10 2007

Jaha så var det dags för mig att också skaffa en blogg, snacka om att falla för grupptrycket *skratt*
Det ska faktiskt bli ganska roligt att få skriva av sig lite!

Idag har jag ridit, ridit, ridit och åter ridit, men Oj så roligt det är.
Alla hästar sköter sig jätte bra! Men det är väl farligt att säga så också för det är väl då turen vänder...
Är inne på min andra vecka av 10 nu och det känns helt okej, de gör framsteg och det känns fortfarande som att jag lyckats göra det roligt för dem för de kommer när jag ska hämta dem, de är uppmärksamma under hela träningspasset. Tänk att få ha det så här varje dag. Lyckos dem som kan leva på hästarna!

Otroligt Tack till Lina för att jag får låna Saga av dig, hon är en klippa och så duktig på att uppfostra de små =)
jag bara sitter där på hennes rygg och kan helt koncentrera mig på unghästen som springer jämte. Tack!

Sitter här ock försöker komma på vad jag ska säga när jag ringer till Island om min arbetsplats där efter nyår. Måste prata engelska och det är lättare sagt än gjort när det gäller hästord. Oj vad nervös jag kommer att vara när jag ringer imorgon. Lovar att skriva hur det gick!

Min gammel pudel var jätte pigg idag och han sprang runt och lekte med ett löv, hur det nu kan vara roligt.... =S
han och hans helbroder är 9år nu och det är läskigt men börjar faktiskt tänka på den tid då de inte kommer finnas mer.. Classic är den som är mig närmast och vi hänger ihop dagarna långa.. Min bästa vän helt enkelt. Tänk den dagen han inte sitter vid jordkällaren och spana efter mig när jag kommer hem från jobbet, den dagan jag inte får känna hans pussar i hela ansiktet och lukta hur gott han doftar.. Nej nu blev de sorgligt, men jag kan inte hjälpa det.. Kommer sakna honom otroligt men för hoppningsvis har vi några år kvar tillsammans!
Det som oroar mig är hans nackproblem, men peppar peppar så har han varit pigg i över 2 månader nu. Kanske skulle pröva hundsim!?

Nej nu kom Lina så jag ska gå ut å vara lite social!!! Samtidigt natta mina hästar!

Godnatt! Kram Anna

image1


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0