12.01.08 Ridning, trädhuggning och julmat (!)

Idag har det varit en sådan där underbar dag!


Mat klockan ringde som vanligt på morgonen (= Casper går och väcker pappa och jag vaknar av det och går upp!) Alla djur fodrades och sedan fick jag lite frukost. Klockan 9 red, jag på Greifi med Jarpskjóna som handhäst, Anna på Katla och pappa på Ófeigur med Otur som handhäst, och mötte Lina med Sól. Vi red en härlig runda medan Casper, Dumle, Zippo och Cärla sprang och nosade i skogen.

Vilket underbart liv de lever våra hundar!

Men Zippo har lite svårt att förstå sig på hur den här delningen går till när Lina rider hemåt sig efter den gemensamma turen och vi åt vårt håll... Det slutar 9 av 10 gånger med att han springer efter Lina och vill liksom fösa med dem åt oss igen. Nu hädanefter blir det koppel vid delningen för unge herr Zippo.

Två träd rök när det blåste som värst här innan jul. Nu har vi sågat upp det ena av dem och nu bara ett kvar. Men motorsågen havvererade nu så träd nummer 2 får ligga lite till.
Härligt med lite hederligt kroppsarbete!

Nu står jansson i ugnen, skinkan är griljerad och prinskorven ska stekas.

Härlig söndag!


2012.01.03Egentligen har jag inte jätte mycket att rapportera om idag. Glömde ju av att säga att jag legat med feber sedan lördags eftermiddag. Först idag som jag någorlunda är tillbaka i vardagen igen.

Pappa var gullig och tog morgonen åt mig.
Efter middagen så longerade jag alla hästar som är i träning, utom Jarpskjóna som antagligen blivit av med ena framskon pga all lera i hagen vid mat ställena.. Köpte ny sko och snö sula (HAHA SNÖ SULA!!! Har ni hört nått så dumt! Det är ju INGEN SNÖ HAHAHAHA GRRRRRRRR!!!!!) i fredags och skulle slå på den i söndags men så vart jag ju sjuk så då sprack det! Men imorgon då är allt som vanligt.

Daniel hjälpte mig att köra hö när han kom hem från jobbet. Valde att ställa en bal inne i sto/föl flocken även fast det är lite väl blött å tråkigt för dem att äta på den efter ett par dagar. Men de behöver mat konstant eftersom det är föl och unghästar som växer och sedan dräktiga digivande ston. Vi får hålla ett öga på balen å att de äter av den. Den var torr och fin nu i alla fall ;)

Daniel önskade snickerskaka häromdagen så det "bakade" vi idag. MUMS! Sedan blev det lite Solsidan som vi tycker är fantastiskt bra! Den skådespelar kombinationen, jag menar, kan det bli mycket bättre!?

Godnatt å tack för idag!
Kram Anna

2012.01.02 Nytt år nya möjligheter!


Ja så var ett år till gånget. Lämnar 2011 med ett leende, mest för att det var så underbart rakt igenom.

Dock var det ett av de tuffaste åren jag haft när det gäller arbete. Hur många hästar man än har så är det ett heltidsarbete, varken du har en häst eller 10 så vill de ha mat 3-4 gånger om dagen samt rent och friskt vatten i sin/-a hinka/-ar, eventuella in och utsläpp samt mockning.
Så ett tag där jobbade jag 60% skift arbete på Cromtjänst och samtidigt 100% med hästar och sedan åkte jag runt och instruerade och klippte hundar vissa helger. Samt tävling med två hästar på elitnivå.

Jag klagar inte och skryter inte heller, men lite stolt är jag över att jag klarade mig igenom den perioden, för det var tufft det ska gudarna veta.

Den saken som jag fick lära mig den hårda vägen det var att använda ordet nej i samband med kalendern. Att faktiskt kunna säga: - Nej den veckan kan jag inte, nästa lucka är om två veckor. till exempel. Istället för att säga Ja! Och sedan stressa ihjäl mig samt att strunta i att äta.

Nu har jag slutat på Cromtjänst och kör hästarna på heltid. Jobbar så mycket och så hårt jag klarar. Och har otroligt kul på vägen! Så är du islandshästägare och behöver hjälp med träning av din häst eller vill ordna kurser med mig. Tveka inte att höra av dig till mig! annaogreifi@hotmail.com


Planen för Kristall och Garri är satt och jag är inte känd för att sätta målen för högt så jag är övertygad att vi når dit om vi bara får vara skadefria!
Sedan har vi Jarpskjóna som också skall få visa framfötterna på banorna. Vi får se hur det går där, där är inga mål satta....än ;)


En av de saker jag ser fram emot mest är att gå Brösarpsgårdens Islandshästakademi. Första steget på 8 dagar går av stapeln nu i mars. Ska bli väldigt nyttigt och lärorikt. Med mig tar jag Kristall och eventuellt en extra häst, lite beroende på vad en extra stallplats kostar...

Nej nu får det bli sängen!

Må gott så hörs vi snart igen, jag lovar :)

RSS 2.0