Fredagen den 30/10-09

Febern gav sig men nu känns det som att den sakta börjar sätta sig igen.. Suck.

I helgen ska jag på uppvisning med Greifi och Ófeigur. Bratteborgs ridskola har höstlovs kul med ridskole eleverna och jag blev tillfrågad att delta.

Det blir lite uppsutten uppvisning, lite "kul med islandshästen", fråge lek och ev. pröva på om tid möjlighet och "kunskap" finns. 

Har haft sån otur när folk ska rida mina hästar så jag passar mig noga för att kasta mig in i något. Har inte lovat någon pröva på utan det får avgöra hur pass lugn stämmning det är och ifall kunskapen finns.
Knatte ridning och "ponny"ridning är ett avslutat kort kapitel.

Så Greifi måste badas idag. Han har så otroligt ful päls. Och han kliar sig fortfarande. Jag mår så sjukt dåligt av att jag ens lånade ut honom. Visste ju innerst innerst inne att de inte skulle klara att hålla han i hull eller med symptomfri eksem. Fy jag lider när jag tar in honom och han kastar sig mot väggarna, i slutet av OKTOBER med minus grader... SUCK!!!

Men jag jobbar hårt för att få honom fin igen och välmående. Ett bad kan göra sitt. Varma täcken efteråt bara =) Brrrr...(!)

Nej nu ska jag vila en stund till har ju jobbat eftermiddag denna vecka. Känt mig risig mer eller mindre hela tiden. Fick ställa in kurs i måndags. Det bara funkade inte. När inte kroppen vill så försöker hjärnan övertyga att JOOOO det klarar du.. Men på senare tid har förståndet börjat tala och då inser jag att man kan faktiskt stanna upp och ta det lugnt! Skän känsla? Inte ett dugg.


Måndagen den 19/10-09

kl. 17.30

En ny vecka står för dörren..

Denna veckan jobbar jag förmiddag på cromtjänst och det betyder tidiga mornar och sena kvällar. Med andra ord taskigt med sömn och det gäller att jag sköter kosten ordentligt så jag inte blir sjuk eller orkeslös.

Har åkt av en häst så jag har skit ont i lårbenet... Det var samma träff som jag fick för 3 år sedan då jag också åkkte av. Det var värre då men nu slog jag upp skiten igen. Men men ger man sig in i leken...

Rider "bara" 4 hästar nu och det är skönt för tillfället, få ta igen sig lite.
Greifi och Ófeigur rids alltid samtidigt och jag varvar dem ridna och som handhäst. De tycker det är skoj och jag tycker mycket om den ridstilen! Glädje, muskler och fart, perfekt inför vår och sommar period då man rider längre rundor!

Kristall och Snót njuter av sin vila.

Snart kommer sto flocken samt hingst/valack flocken få beträda sitt vindskydd som pappa bygger.

6x6 meter och byggt som ett H så det blir ingång från två håll. Alltså kan vi ha två flockar i samma vindskydd utan att de vet om de själva!

Daniel grävde grunden och hjälpte pappa och resa reglarna. Nu har det tagit form och pappa är så duktig. I helgen ska vi hjälpas åt och snickra och jag ser fram emot invigningen.

Fast både pappa och jag tror inte att de kommer sätta sin fot i det. Fast då vet vi ialla fall att de kan ta skydd om de vill!

Nu ska jag kila ut för en lektion!

ha de gott så hörs vi snart igen!

ps. på fredag ska Classic till duktig veterinär och ultraljudas. Äntligen ska vi få rätsida på problemen! Hoppas jag....får jag väl tilllägga =S

Söndagen den 11/10 - 09

kl. 09.30

Har varit ute och skött hästarna, matat hundar och gått bus rundan. Ja det är så Atli och Casper ser den iaf! Har roliga filmer och bilder på dem när de drar runt. Men... USB kabeln till telefonen vill inte funka. Se ikväll om jag och daniel kan slå våra kloka huvuden ihop! =)

Nu ska jag iväg och hålla kurs och sedan är det styrelsemöte i Bjarg. Lite nya ansikten kommer vi få se idag, spännande!

Casper och Atli busar i köket!


Lördagen den 10/10-09

kl. 20.00

Nu är hösten här på riktigt och man är lite smått frusen efter de långa dagarna i stallet. Vad är väl då bättre än att komma in i värmen från en braskamin!?

Dagarna rullar fint hos mig.
Greifi och Viking är åter hemma och jag säger inte så mycke mer om det än att jag är grymt besviken inte över att de är hemma, de är alltid välkommna, utan skicket de är i... suck.
Man tar alltid bäst hand om sina djur själv, så enkelt är det. Och jag är riktigt pedant när det gäller mina djur. Deras välmående före allt annat!
Mina mag problem struntar jag i men ser jag minsta lilla fel på mina djur så uppmärksammar jag det och åtgärdar bums. Det är min skyldighet, de är beroende av mig.

Greifi ska ridas nu och få tillbaka sin muckliga fina kropp och jag ska åter igen börja från grunden. Han verkar inte vara sämre i lungorna men jag får se efter ett par ridpass till. Det brukar ta ett par gånger innan det visar sig om det gör det.

Viking ska borstas och få mineraler och protein så ska han snart va fin igen.

Hösten är en svår tid att hålla djuren i trim.

Kom ihåg! Det är inte ögat som avgör om din häst är "fet" eller inte utan det är handen. Bukmage är inte att de är tjocka det är att de har förmodligen för lite rygg muskler samt att det kan vara protein brist.

Nej nu till roligare saker=)

Kristall och Snót fick besök av hovslagare i torsdags och de går nu båda barfota. Kristalls hovar ser, peppar peppar, fina ut nu och vi hoppas en barfota period gör dem starkare! Snót har starka hovar och är nu en lycklig tjock lurvig islandshäst på vila! De har båda gjort sig väl förtjäntna av det.

Nu trampar 12 hästar runt på gården! 12!!!!

Det är:

I hage 1: (4st)

Skuggadís med Oskadís
Snót
Randalin (träningshäst för visning 2010)

I hage 2:

Ófeigur
Fákur (min senaste import som tränas och ska säljas)
Otur (Skuggadís första föl)
Kristall (1åring på "hingstbete")
Pegasus (ny för idag, 2 åring på "hingstbete")

I hage 3:

Greifi
Viking

I hage 4:

Kristall!

Ófeigur... Har nog inte nämt så mycke om honom..
Han föddes på gården för 7 år sedan och är en liten emil i lönneberga. Mycke hys men ett hjärta av guld!

Ingen har liksom riktigt förstått vilken bra häst han är.
Han går att släppa ihop med vem som helst och han anpassar sig väl. Han uppfostrar unghästarna och han släpar runt på dem som handhästar i skogen. Han är en klippa!
Men nu på senare dar då han blivit musklad och fin så har han liksom blommat och blivit till råga på allt:
en KANON töltare. Stundtals så är det vinkel lyft och han liksom bara flyter.
Hmm...?
Jag tränar väl vidare så får vi se.
Han är en sån häst som är född här och ska sluta sina dagar i vår familj.
Min lilla emil!

Nej nu ska jag diska lite och sedan mys pys med godis framför falk film!

Har en massa fina bilder på min nya telefon men den vill liksom inte fungera med USB kabel. Se om Daniel kan hjälpa mig imån!

Ha det gott så länge!

KRAMRSS 2.0