Tisdagen den 23/9 Härlig dag!

kl. 20.30

Bara ett par minuter kvar tills jag måste göra mig i ordning för jobbet...
Har redan gjort mina mackor och fika men man måste ju iaf kamma håret och borsta av gaddarna innan man går =)

Hade den mest underbara helg jag haft på länge..

Började med lektion för Hinni med Kristall i fredags.
Sedan träning av hästar på lördag fm samt besök av ägare.
Sedan mys i höst solen med lurviga hästar (mest ófeigur den kelgrisen) Samt massor av kramar och bus tillsammans med Daniel och vovvarma.
Efter det gjorde jag mig i ordning för en middag med Daniel. Vi styrde till China Palace och Mongolisk buffé i Jönköping. MMMMMMM Va gott. Vi satt i 1,5 timma och bara åt och åt. Växlade ett par ord mellan tuggorna och hade det så trevligt. Underbart att göra sådana grejor ibland. Och buffé är helt klart bäst för då kan man äta långsamt och ta flera gånger och pröva ALLT!!!! Sedan två stora friterade bananer, himelsk sås och gammeldags vaniljglass.... Kan det bli bättre? Inte för mig!

Söndagen ägnade v i i sängen till säkert 11 innan jag masade mig iväg och köpte färska baguetter och ost till frukost. Sedan  en film, hälsade på hos hans mamma och sedan var dagen slut...

Måndagen begav jag mig till stan och handlade lite höstkläder. Faktiskt enkelt denna gången då modet börjat gå lite mer åt mitt håll och smak.
Sedan åkte jag hem och tränade utvilade hästar med massor av energi.

En bra avslutning på en vecka och en kanon bra start!!!

Idag red jag ett par hästar och hade sedan lektion med Lina och Tinna!
Hihi matte Lina kommer ha ont i ben och jumskar imån!!

Nej nu kallar plikten.

ha det gott!

ps. Classic är frisk!!!! JIHOOOO och det UTAN veterinär!

Kram

Fredagen den 19/9-08 Träning för Hinni

kl. 21.00

Uj uj denna dagen började hårt.

Kom hem efter nattjobbet klockan 6, slutade en halvtimma tidigare idag. Åkte och hämtade transporten och förberedde. SOmnade kl. 7 och sedan upp igen klockan 10. Jag var ett levande lik.

Lasta Kristall och sedan iväg ca 20 mil til Hinni för vårt första träningspass som ekipage för honom.
ÅHHHH vad bra det gick. Fattar inte vad han gör Hinni, men vad bra det blir och det är ju så det ska vara!!

Fick massor med träningsuppgifter till nästa gång den 2/11. Då ska det vara klart och vi ska på nästa steg. Jag gillar när han sätter press på mig, då arbetar jag som bäst!!

Han kallade Kristall för lovande men med mycket jobb kvar. Men går det inte att visa honom i Maj som planerat då blir han besviken. Så hårt arbete väntar!

Idag kände jag mig för första gången säker på Kristall. Känslan av att vi kommer bli ett!

Nu ska jag sova.. Hjärnan är inte helt ok känner jag.

Imån blir det Greven till ovalen i vaggeryd för en genomkörare av programmet till tävlingen den 5 oktober.

Ha det gott!

Onsdagen den 16/9-08

kl. 07.00

Nyss hemkommern från jobbet. Tänkte jag skulle skriva en rad eller två...

Igår sov jag länge, var helt slut när jag kom hem från jobbet. Sov till 15. Sedan åt jag och hade därefter en underbar em och kväll med hästarna.  Det skymmer tidigare och tidigare. Visst är det tråkigt men på någotvis är jag ändå mer "för" höst och vinter dagarna än sommar... eller nä... allt har sin charm. Om jag fick bestämma så vore det sen sommar dagar för jämnan. Så där lagom vind, 14 grader och molningt. Eller.... Tidig höst med lite vind blå himmel och 10 grader...
Inte mycket till krav va!?!?!?

Classic har just nu jätte ont i kroppen...

När Daniel kom i fredags så är hundarna, som vanligt, mycket glada. Alla rusar på honom... Sam och Classic kom först och efter Casper som varit hos pappa och kom den här gången sist, inte så vanligt. När Casper kommer i full fart med sina 27kg MUSKLER, springer han in i Classic. Träffar baken på honom, baken flyger 180grader och dunsar rakt in i daniels ben... Detta resulterar i en Classic som skriker av smärta...
Nu lyfter han inte på svansen i onödan, har svårt att gå i trappa och jag får lyfta upp han i sängen. Han vill ju alltid ligga vid mina fötter och sussa. Men nu kommer han bara och lägger huvudet på sängen och tittar på mig med bedjande ögon...
- Kan du snälla hjälpa mig upp?

Jag har sagt att det får gå en vecka innan jag ringer veterinären för detta har hänt förut och efter 6 dagar brukar han vara 90% ok och på veckan helt ok. Men... han har inte blivit mycket bättre. Han haltar inte längre iaf.
Vi får se på fredag.

Nu ska jag sova!!
Hoppas ni får en trevlig dag.

Kram Anna

Söndagen den 14/9-08 härlig höstdag, igen!

kl. 22.30

Hade en skön och välbehövlig sovmorgon idag. Gick upp klockan 7 och fodrade hästarma och de andra fyrbenta varelserna; hundar och katter, som vandrar på vår lilla gård. Sedan gick jag återigen upp och kurade ihop mig hos Daniel. Mysigt!

Sov som en stock till elva och åt sedan "frukost". På söndagar ett X antal gånger om året är det formel 1 på tv och detta tittar Daniel på jämt. Han älskar det. Så han åkte irån mig klockan 13 och stack till kompisar i jkpg för att ha det kul med såna som delar samma intresse.

Jag däremot gick till stallet och red. Älskar stallet och hästarna. fridfullt och vänligt!

Sedan var det kvällsfika hos Lina. Dit red jag på Kristall och Ofeigur fick bära Monika. På hem vägen var det bäcksvart och Lina och Saga följde mig hem i pannlampornas sken. Jag red Kristall ochOfeigur sprang jämte. Vilka underbara hästar jag har. Båda unga och oerfarna med ett sånt fantastiskt lynne. Kristall ny import och första gången med främmande häst, ett sto till på köpet. Han skötte sig examplariskt. INGET att klaga på.. eller jo... han skötte sig FÖR bra, haha

Nu ska ja fika och sedan sova!

Ha det gott!

Lördagen den 13/9-08

kl. 23.00

En oförglömlig ridtur med Lina i eftermiddag!

Jag red min greven och hade min Ófeigur på vänster sida och bunden i honom (handhästgjord) hade jag träningshästen Katli. Lina red sin Tinna och Saga sprang jämte.

Det gick undan i skogen och vi hade en trevlig pratstund tillsammans med våra pigga lurviga islandshästar.

Casper fick springa med och hade äran att få bära packväskan med äppelbitar, morötter och en kaka var till mig och Lina. Myggen var många och ettriga så vi slängde i oss "fikat" och red raskt vidare.
Men det får vi göra igen. Kanske har då Lina sina tre generationer med sig då!?

Sedan hade jag lördags mys med daniel. Vi gjorde varma mackor och åt sedan en massa godis och chips. Vi brukar knappt aldrig "äta" godis, mest bara ta en bit. Men idag var vi förvånade över oss själva!

Ha en trevlig kväll, jag ska sova nu och hoppas på en lika härlig höstdag i morgon!

Kram Anna

...upptäckt!

...märkte när jag publicerat mitt fredags inlägg och läste igenom det en gång till...

...att jag började lite dyster och tyckte synd om mig själv. Det får ju er som läser att förstå att jag inte är på topp idag.

...men sedan avsllutar jag med glada toner längst ned...

....det betyder nog att blogg.se (eller aa... publishme.se) har en bra inverkan på mig. Får jag skriva likte så kommer jag på att allt är egentligen så mycket enklare!

Så nu.... är jag PÅ GOTT HUMÖR trotts ilande magverk!! =)

Fredagen den 12/9-08 HÖST!!!!!!

kl. 17.00

Här sitter jag i min fåtölj med datorn i knäet och tycker mest synd om mig själv.
Vaknade efter 5 timmars sömn klockan 12 idag. Pappa och jag skulle hjälpas åt och fixa stallet innan vi skulle bege oss till Jönköping för ett styrlepass. Men det slutade med att pappa fick åka själv. Min mage sa nej. Hade sån värk att jag gick dubbelvikt ett tag. Jag lider av magvärk sedan ett och ett halvt år tillbaka. Men jag har varit för dum "lat" för att säka hjälp. Trotts pappas bestämda order att ta det lugnare i vardagen och gå till läkare så har jag trottsat honom.

Men idag fick jag en mörk blick: - På måndag RINGER du läkare! och du rider INTE idag.

Jag får väl ta mitt förnuft till fånga och undersöka. Man vet ju aldrig vad som kan dölja sig i smärtan. Man tänker ju alltid, det händer inte mig.. men tänk så gör det de??

Nu har jag en träningshäst mindre.. men blir hon ersatt?? Vi får se. Ska prata med ägaren ordentligt först.


Hösten slår mot rutan. Sedan min Islands vistelse finner jag en otrolig frihet i hösten. Jag plågades varenda minut i den stekheta sommaren vi lyckades få i en vecka i år. Ligger man på stranden med tillgång till vatten så är det ok. Men hemma med djuren... NEJ TACK!
Vår, höst och sena sommar kvällar det är min melodi. Vintern gillar jag men inte den svenska. Jag vill ha snö, snö som ligger som man kan hitta på roliga saker i.

Jag får ju inte gå ut mer än nödvändigt idag så jag får nöja mig med att lyssna på blåsten genom mitt fönster. Höra vinden dra i löven som snart trillar till backen och gör ett härligt färgglatt täcke som hundarna kan busa i!

Daniel kommer snart. Vi ska tillsammans med mamma och pappa äta av mammas SUPER goda färsbiffar med potatis och hennes himmelskt goda sås. Tillsammans med egen plockad lingon och ett stort kallt glas med mjölk! MUMS. Det är vad min mage behöver det!

Kram på er!

Onsdagen den 10/9-08 konstig dag!

kl. 19.00

Vaknade pigg klockan 8 men mös med hundarna till halv nio... sedan fick stmpandet från hästarna i stallet, mig att bege mig ut och fodra.
Åt snabb frukost och pysslade sedan i stallet. Red tre hästar. Hundarna låg trötta och tittade på!

Sedan hade jag tid hos en nagel terapeut och åkte dit klockan halv två för att göra mig fin. Tycker inte alls att det är ett handikapp med långa naglar. Tycker det är kvinnligt och trivs med det. Har bara inte haft råd att göra det på väldigt länge nu... =(
Ska ta bild på dem en dag.

Stack sedan upp och red Sól. Vi är inne på de sista gångerna nu och jag är mycket nöjd och positiv till resultatet. Och jag tror Sól längtar efter vilan!

Fick sms av chefen:

- Hej Anna! Kan du jobba inatt och nästa vecka?
- Självklart!!

Klart Anna rycker in! Har en så bra kontakt med min chef. Det passar mig perfekt nu när jag har så mycket hemma med.

Så nu ska jag vila inför natten!

Ha det gott!

Tisdagen den 9/9-08 En blöt dag

kl. 20.00

Nu sitter jag vi d datorn efter en hel dag ute! Jag har två trötta gammel pudlar som ligger väldigt nära mig och fiser... urk.
Det ska ni veta.. Att skaffar ni pudel får ni lära er att tåla en hemsk fislukt. Har aldrig varit med om maken till hundar att fisa. Casper (Aussie hanen) fiser aldrig märkbart. Men båda pudlarna gör det desto mer. Daniel blir tokig, vi andra har vant oss efter dryga 9 år!

Dagen började lite halv seg klockan 9, åt frukost och begav mig sedan ut för att mocka och målet var att träna hästar. Men fy vad det regnade. Jag brukar strunta i det när jag ska träna hästar på ridbanan. Men detta var ett ihållande spö regn och jag sa nej och det tror jag hästarna gjorde också. Så jag planerade om dagen och gick istället in för och klippte Classic och Casper. Brukar klippa Casper under tassarna och lite på magen, rent hygieniskt och av renlighet. Det fastnar 1  kilo sand i varje tass på den hunden annars!

Sedan var det uppehåll och jag kunde träna de två träningshästar jag har hemma. De gick fin fint idag också och vi slutade efter 15 minuter med varje. Skänt när det går problemfritt, behöver man inte mala på  i evigheter.

Sedan lagade faktiskt jag middag... Var dock inte så komplicerat... makaroner, värma mammas köttfärssås och steka lite falig korv och hacka sallad med tomater!

Efter middagen ville pappa hjälpa mig med mina betong hinkar som jag ska ha till ridbanan.¨
Ska göra en volt inne i ridbanan som jag kan gå runt och på så sätt lära unghästarna vad inner skänkel betyder.
Så nu ska jag gjuta pinnar i hinkar med hjälp av betong. Detta gjordes idag. Sedan ska jag skruva i krokar och dra ett rep i mellan dem. På så vis är de flyttbara och aldrig ivägen!! Smart va!?

Sedan kom mamma ut, skrattande tittade hon på mig...
...jag hade betong stänk i hela ansiktet! =)

Mamma och jag red en runda på Greifi och Ófeigur. Först hade vi bestämt en härlig skogstur vid flygrakan, men när vi lämnat stallet så började det ösregna igen så vi la om rutten och tog korta kvälls rundan på 15 minuter som vi kallar för : "vÄshults-rundan" men sedann upphörde regnet i fas med att mamma fick häng på tölten på Ófeigur. och när hon får häng på något som hon har svårt för och sedan klarar, ja då ska hon hålla på tills både hon och hästen kryper fram på knä... hehe ne men det slutade med att vi iaf begav oss till flygrakan.

Det blev en kanon härlig ridtur. Trotts det envisa små duggregnet som aldrig ville ge sig. Vi hade också med oss Casper och Classic. (Sam får inte följa med på de längre turerna längre då inte pappa cyklar med. Han kan inte vara lös som de andra, han dras allt för starkt till vilt spåren, och sedan blev han trampad en dag då han började släpa när jag hade honom jämte greven. Det tyder väl på att han inte är ung längre och orkar inte hålla samma tempo som hästen. Sedan ströt vägrar han att gå ut när det regnar...)
 De löpte i skogen och hade KANON kul. Casper letade efter ekorrar i träden, mamma efter kantareller, Classic hoppade sick-sack mellan moss-tuvorna i skogen och följde intressanta spår, och jag.... jag skulle träna Greifi men det slutade med att jag bara satt och njöt.... Tittade på mina älskade hundar, min glada mamma och lyssnade på det härliga frustandet från två pigga, blöta islänningar! Jag njöt!

Min älskade Classic han såg inte ut att vara en dag äldre än 4 år idag... Han är 10... Men vilken lycka han utstrålar!! Min älskade Classic! Casper.. som letar ekorrar... haha jag kan inte annat än skratta åt toker, han springer fort fort och stannar sedan med huvudet högt upp i vädret och spanar vid tallens topp, ser han dåligt ställer han sig på bakbenen. Gnyr lite och tittar på mig, ANNA ser du???? Jag har hittat den!!! Kan du SNÄLLA hjälpa mig!!?!??!?!?

Haha älskade djur!

Sam... Ja han är rolig han... Han har försökt övertala oss i vissa situationer att han hör dåligt..
När det regnar är han total döv.
När det är kallt ute är han total döv.
När det luktar vilt, är han total döv.
När man ropar för han ska bada, är han total döv.
När man ropar för han ska klippas, är han total döv.
När man gapar och skriker det högsta man kan 5 meter ifrån honom i panik för det kommer en bil och man vet att Sam aldrig lyssnar, Ja då är han total döv.

Men när han ligger och sover som en stock på övervåningen och man gör ostmackor. Då hör han ljudet av osthyveln som nuddar bänken... Kommer nedspringande i ilande fart och sätter sig ned för att få den sedvanliga ostbiten!

Sam han är en underbar hund med egna små specialiteter. Han skulle aldrig blivit någon tävlingshund hur mycket jag än hade försökt men han blev en härlig familjehund med ett hjärta av GULD!!!!

Nä nu stampar hästarna otåligt i stallet. Jag antar att de tycker det är matdags.. lite tidigt.. men är de hungriga så är de!

Kram Anna

Måndagen den 8/9-08 Längesedan...

kl. 22.00

Ja nu var det ett tag sedan jag bloggade igen...

Det har väl hänt en del sedan sist ska jag väl säga iaf.

Positivt:

- Ny träningshäst
- Nya intresse samtal för ev. träning
- Ska hålla lite lektioner
- Gjorde en kanon comeback i styrkelyft i lördags (Böj: 142.5kg. Bänk: 75kg. Mark: 135kg)
Jag är riktigt nöjd. Jag har ju gjort en hel del mer i mina bästa dagar. Men som 5 kilo lättare och bara tränat i 4 veckor efter 6 månaders uppehåll så är jag och coach pappa och daniel mycket glada och stolta! Nu ska pappa och jag göra ett litet träningsschema till DM i oktober. Bara så man har lite riktlinjer iaf!
- Fyllde 21år i fredags.
- Det går framåt med alla träningshästar
- Greifi är kanon fin
- Kristall vänjer sig mer och mer och jag känner att han hittat sitt HEM!, nu längtar jag efter Snót så har jag en greve, en prins och en prinsessa hemma!

Negativt då...

- Tråkigt tandläkar besök, har inga hål, har jag aldrig haft,,, Andra problem istället.. surt
- För lite att göra på jobbet så jag fick gå hem i fredags morgon. Hoppas det blir bättre om två veckor.
- Fick ¨ka till AF. Jag tycker inte om det stället. Känner mig så utpekad. HA HA hon har inget jobb. Jag är inte den typen som inte vill ha jobb. Många har jag fått känslan av, går till AF varje dag. Ser ut som de anstränger sig. Fast i själva verket vill de inte ha jobb. Jag älskar att jobba och få pengarna att rulla. Jag vill inte gå hemma, vill inte gå till AF.

....men nu har jag nog tid att blogga iaf =)

Idag var jag ute i stallet på eftermiddagen. Red allt utom Greifi, och skuggis å lillen så klart. Mamma red Kristall idag och jag hängde med på Ófeigur. Vi klättrade. Hästarna blev jätte trötta efter bara 10 minuter i backar och snår. Sedan luffsade vi hem på lång tygel. Pappa hade cyklat hem i förväg. Stackarn fick stå nedanför backen och vänta medan vi klättrade, det var ganska mycket mygg om man säger så... Sa han gav upp och jag förstår honom!!

Sedan var det unghästarna och till sist en härlig ridtur med Lina. Red Tinna och hade Sól som handhäst. Alla var trött efter den turen, utom Saga och Tinna... Såklart!!! "Gammel tanten"som Lina brukar säga är = still going strong!!

Nu ska jag läsa lite häst tidningar sedan somna in...
ensam...

usch jag är deprimerad känner jag... lycklig med djuren så klart. Men Daniel fattas i min vardag. Jag vill börja dagen med honom och sluta den med honom... Jag är trött på saknaden nu. Det är han med. Men vi är starka för vi vet vad vi snart får. Men usch vad VÄNTAN är jobbig. Och det går om och om igen... runt runt...

Godnatt!!!

RSS 2.0